Valikko Sulje

Jälkipelille on kertynyt jo 100 000 lukijaa runsaassa puolessa vuodessa!

Jälkipeli.net -sivusto avattiin kokeilumielessä runsas puoli vuotta sitten. Haluttiin testata, onko kysyntää urheiluaiheiselle sivustolle, jossa pääpaino on, ei klikkiotsikoissa, eikä perinteisessä ottelutulosten ja -tapahtumien kertaamisessa, vaan tarinankerronnassa.

Lopputulos oli häkellyttävä. Sata tuhatta vierailua seitsemässä kuukaudessa – ilman minkäänlaista markkinointia, mutta sosiaalisen median vahvuuksilla.

Kiinnostavimpia tarinoita luettiin heti jo ensimmäisten tuntien aikana satoja kertoja. Paras ”päiväsaalis” oli reilusti yli 2 000 lukijaa vuorokaudessa. On ollut kuukausijaksoja, joissa lukijamäärät ovat olleet yli 25 000. Tällä vauhdilla vuoden aikana olisi mahdollista kerätä yhteensä jopa 200 000 sivustovierailua.

Parasta tietysti lukijan kannalta on se, että tarinat eivät ole maksumuurien takana kätköissä.

Näkyvyyttä ovat saanet useat seurat, joukkueet ja henkilöt, jotka eivät esiinny päivittäin perinteisessä mediassa – mutta ovat isosti tarinanarvoisia.

Dan-Ola Eckermanin traagista elämäntarinaa luettiin tuhansia kertoja.

Superkannattaja Nico Nikander tai koripalloilija Van Andringa ylsivät komeisiin lukemiin.

Kiekkokaukaloiden väriläiskä Elmo Aittola tarjosi aina sadoille ja taas sadoille sivuston vierailijoille mielenkiintoista luettavaa. KooKoon kannattajat yhdessä ikikannattaja Miika Pääkkösen kanssa keräsivät tolkuttoman määrän peukutuksia.

Pelkästään kalakauppias Jaakko Maneliuksen mailakokoelmaa kävi ihmettelemässä reilusti yli tuhat lukijaa yhden päivän aikana.

Paimiolainen alasarjan lätkäjoukkue kiinnosti lukijoita enemmän kuin Lauri Pajuniemi, josta kaikki isot mediat ovat jo kirjoittaneet.

Jääkiekko, nuuska ja kaksinaismoraali keräsi runsaasti lukijoita ja erilaisia mielipiteitä.

Iso kysymys onkin. Pitäisikö urheilujournalismia kääntää sisällöltään kohti tarinoita jättämällä rohkeasti otteluselostusten ja niin sanottujen velvollisuusjuttujen tekeminen vähemmälle?

Maailma muuttuu. Tulokset, maalintekijät ja ottelutapahtumat voi todeta nykyään liveseurannalla. Striimit, seurojen youtube-kanavat ja eri ohjelmatuottajat tarjoavat urheilusta kiinnostuneille valmista materiaalia. Aktiivisimmat seurat julkaisevat ahkerasti itsekin omia otteluselostuksiaan. Internet on pullollaan myös laadukkaita urheiluaiheisia podcast-lähetyksiä.

Mikä isompi mediatalo uskaltaa muuttaa ensimmäisenä toimituspolitiikkaansa?

Jälkipeli.net -tyyppisellä formaatilla paikalliset, jopa valtakunnalliset lukijamarkkinat, olisi nopeasti valloitettavissa. Jos yksi toimittaja-valokuvaaja saa sivustolleen sata tuhatta kävijää lyhyessä ajassa, kuinka paljon lukijoita olisikaan, jos Jälkipeli.net -sivuston tuottajia olisi useampia.

ETUSIVU