Jälkipelin kymmenen luetuimman tarinan joukossa on yllättäviä lukijavalintoja

Jälkipeli on julkaissut nyt yhteensä lähes 600 tarinaa. Vuoden ajan ne ovat olleet luettavissa myös netissä, jonka aikana niitä on luettu 200 000 kertaa. Kattaus on ollut lajikirjoltaan laaja ja useat seuratkin ovat saaneet julkisuutta. Ehkä vanhanaikaisten otteluraporttien aika käy vähiin. Ihmisiä kiinnostavat asiat, ihmiset ja ilmiöt tulosten takana.

Ehkä yllättävää, että ”suurimmat ja kauneimmat” seurat eivät olekaan olleet lukijoiden kannalta kiinnostavimpia. Kun isommat mediat keskittyvät kertomaan tähtiurheilijoista, Jälkipeli on nostanut esiin urheilun arjensankareita ja mielenkiintoisia tarinoita, jotka harvemmin saavat julkisuutta.

Lopputulos on ollut yllättävä. Esimerkiksi paimiolaisen jääkiekon alasarjajoukkueen tarina kiinnostaa enemmän kuin liigajoukkueista kerrotut tarinat. Hämmästytti, miten kalakauppiaan mailakokoelmasta tuli hitti. Ja tiesitkö, että pesäpalloihmiset ovat innokkaita sosialaisen median käyttäjiä…

Selvisi myös seuraavaa: Jos haluaisi saada mahdollisimman paljon lukijoita, kannattaisi keskittyä vain tiettyihin lajeihin ja tiettyihin seuroihin.

Suurin mysteerio on kuitenkin ollut se, kuinka heikosti useimmat seurat käyttävät sosiaalisen median vahvuuksia. Positiivinen julkisuus jätettiin usein hyödyntämättä. Some olisi kuitenkin halvin ja tehokkain viestintäväline.

Alla on lueteltu Jälkipelin kymmenen luetuinta tarinaa. Kympin sakkiin yltäminen edellyttää jo isoja lukijamääriä.

1. Lahjakkaan Dan-Ola Eckermanin ura ja elämä päättyi varhain

Kohtalo voi olla joskus julma. Juuri, kun elämä hymyilee, joku päättää toisin. On kulunut 25 vuotta siitä, kun monen turkulaisen silmäkulma kostui. Maalivahtilegenda Dan-Ola Eckermanin lyhyeksi jäänyt ura ja elämäntarina koskettaa yhä. Nenäliina valmiiksi…

2. Nuuska, jääkiekko ja kaksinaismoraali

Laji kuin laji aikuiset toimivat roolimallina nuorille. Nuuskan käyttöä on vaikea kieltää nuorilta, kun erätauolla valmentajan käsi kopeloi taskussa olevaa nuuskarasiaa.

3. Turkuhalli ja Samppalinnan palloiluhalli puretaan

Turun kaupungilla on kaksi visaista liikuntatiloihin liittyvää ongelmaa. Kun Ratapihan elämyskeskus valmistuu, mitä pitäisi tehdä Artukaisten jättihallille. Uusiokäyttö vai kokonaan purkaminen? Molemmat vaihtoehdot ovat mahdollisia. Samppalinnan palloiluhallin korjausbudjetilla rakentaisi kokonaan nykyajan vaatimukset täyttävän hallin.

4. Timo Furuholm on Veikkausliigan väriläiskä, jolle jalkapallo ei ole maailman tärkein asia

Ei kahta sanaa, kuka on Veikkausliigan väriläiskä. Omien kannattajien rakastama ja vastustajien kannattajien vihaama FC Interin Timo Furuholm avasi sanaisen arkkunsa ja kertoi pitkästä jalkapallourastaan. Vieraskatsomosta on usein haukuttu kommunistiksi ja ties miksi.

5. Marius Van Andringan ikimuistoinen ottelu, vaikka hän ei muista siitä mitään

Nyt naurattaa, mutta tapahtuma veti monet hiljaiseksi. Ura Basketin Marius Van Andringa sai tällin harjoitusottelussa päähänsä. Seurasi ”koominen” tapahtumasarja, joka saa näin jälkikäteen pelikaverit ja Mariuksenkin nauramaan.

6. FC Interin Severi Paajanen ei pudonnut lopettaessaan tyhjän päälle

Severi Paajasen mielenkiintoinen tarina on hyvä esimerkki siitä, miten pääsarjatasolla pelannut ammattilaisurheilija ei putoa uran jälkeen tyhjän päälle. Severin tarinassa on ripaus sattumaa, mutta paljon myös harkittuja tekoja.

7. Ilmoitetaanko otteluiden yleisömäärät oikein? Kuka huijaa eniten?

Ovatko eri lajien ilmoittamat yleisömäärät todellisia? Joka tapauksessa lukujen avulla vertaillaan mielellään eri lajien suosiota. Toiset huijaavat enemmän, toiset vähemmän.

8. Lukkarin rooli sankarista sylkykupiksi on nopea

Lukkariksi kelpaa vain kovimmista kovin, sillä häneen kohdistuu suurimmat paineet. Rooli sankarista sylkykupiksi on nopea. Kun lukkari tyrii syötöllään vapaataipaleen arvoisesti, on nimi seuraavan päivän lehdessä.

9. Stefan Strömborg toteuttaa unelmaansa kasvattajaseurassaan

Pienen paikkakunnan ison seuran valmennuspäällikkö, 52-vuotias Stefan Strömborg, toteuttaa nyt unelmaansa. Ja mikä parasta, omassa kotikaupungissaan Paraisilla. Monet organisaatiot ovat tulleet tutuiksi niin pelaajana, valmentajana kuin myös fysioterapeuttina.

10. Kalakauppiaan komea mailakokoelma

Jääkiekkoromantikolta suu loksahtaa auki! Turkulaisen Jaakko Maneliuksen komea mailakokoelma herättää nostalgisia muistoja. Löytyyköhän Suomesta vastaavaa?

ETUSIVU