Nauvon Merenkulkutalo kunnioittaa laivamallirakentaja Åke Sandvallin elämäntyötä

VARSINAIS-SUOMI / NAUVO – Laivamallirakentaja Åke Sandvall riittää syyksi poiketa Nauvoon. Kylän oman pojan taitavaa kädenjälkeä voi ihailla Nauvon Merenkulkumuseossa.

Åken ura sai alkunsa sodan aikana. Hän alkoi miinanraivaajalla ajankulukseen näprätä laivojen pienoismalleja. Tuossa vaiheessa tuskin oli mielessä tuleva ammatti. Alun perin Sandvall sai elantonsa postijakajana ja kirvesmiehenä. Kerrotaan, että eräs Wärtsilän insinööri näki Åken tekemän kuunarin pienoismallin ja innostui siitä. Hän pyysi Sandvallia tekemään pienoismalleja Wärtsilän laivoista.

Sodan jälkeen Sandvall sai yhä enemmän tilaustöitä eri varustamoilta. Telakkamalleja syntyi tankkilaivoista jäänsärkijöihin. Monen laivavarustajan lasivitriiniä komistaa nauvolaisen rakentajan pikkutarkka pienoismalli.

Satojen telakkamallien jälkeen Sandvall siirtyi historiallisiin purjeveneisiin. Saariston vanhat veneet ja purjelaivat olivatkin rakkaimmat aiheet. Niiden rakentamisessa tarvitaan erityistä silmää, mielikuvitusta ja tarkkaa kättä. Sandvall oli kärsivällinen pienimmissäkin yksityiskohdissa.

Åken kerrotaan olleen myös hyvä tarinankertoja ja huumorimies, jolta löytyi myös itseironiaa. Hänellä oli ehtymätön varasto tarinoita kerrottavana. Ja mikä niitä oli kertoessa, kun ilmaisu oli värikästä.

Sandvallin upeimmat pienoismallit sijaitsevat kymmenissä eri Suomen kirkoissa. Näitä votiivilaivoja tilasivat muun muassa merihädästä pelastuneet merimiehet. Upinniemen merikappeliin on sijoitettu 2,5 metriä pitkä Suomen Joutsen. Halikon kirkossa on pienoismalli Preciosa-aluksesta, joka toi sodan jälkeen Suomeen ensimmäisen kahvilastin.

Museossa on esillä Sandvallin työkaluja, joita tarvittiin veistämiseen ja pikkuosien, kuten plokien ja ankkurien valmistamiseen. Edes vakava halvaantuminen ei estänyt Sandvallin rakentamisintoa. Koska oikea käsi lakkasi toimimasta normaalisti, hän kehitti tyypillisellä sitkeydellään aivan uudenlaisia työkaluja. Åke Sandvall kuoli 1993 yli 70-vuotiaana.

Nauvon Merenkulkutalo kertoo pitäjän merenkulkuperinteistä 1800-luvun alusta nykypäivään asti. Koko Nauvo säätyläisistä torppareihin oli osallisena vilkkaassa merenkulussa. Nauvo oli 1800-luvulla maamme eräs suurimmista purjehduspitäjistä.

Merenkulkutalo on peruskorjattu museotarkoitukseen. Nauvolainen laivanvarustaja Kaj Engblom ja hänen vaimonsa Anita Engblom lahjoittivat rakennuksen Paraisten kaupungille. Perheen oma varustamo Engship, jonka veljekset Kurt ja Kaj Engblom perustivat vuonna 1973, oli aikoinaan Suomen suurin perheomisteinen laivavarustamo. Nauvo oli yhtiön kotipaikka, vaikka sitä johdetiin Turusta. Engblomien suku on harjoittanut merenkukkua 1880-luvulta alkaen. Vuonna 2006 Engship myytiin Rettig Group Oy Ab:n Bore-varustamolle. Myös perheyhtiön tarinalle on omistettu oma osasto Nauvon Merenkulkutalosta.

MERENKULKUTALO

Osoite: Kirkkopolku 3, Nauvo (Parainen).

KARTTA

Lue lisää

ETUSIVU

SISÄLLYSLUETTELO

LUE MYÖS: Fagerlundin traktorimuseo – veljekset ovat entisöineet viimeisen päälle yli kolmekymmentä traktoria

LUE MYÖS: Nauvon Finbyn jatulintarhan arvoitus on ratkaisematta

LUE MYÖS: Saariston Rengastie on kesämatkailijoiden suosiossa

LUE MYÖS: Seili – saari, josta ei ollut aikoinaan paluuta

Yhteistyössä

Suomi on täynnä toinen toistaan kiehtovampia tutustumiskohteita.
Salatut Museot on vieraillut lukemattomissa kotimaisissa museoissa, suurissa ja pienissä. Ja lisää kertyy. Monet ovat piilossa pölyisten teiden päässä, mutta osa löytyy ihan nurkan takaa. Tämän sivuston avulla niiden löytäminen on helpompaa.