TUTO Volley esitteli uusia ensi kauden pelaajiaan – monet tutut nimet myös jatkavat

TUTO Volley Oskari Eko esitteli ensi kauden joukkueen.

Paljon hymyileviä ilmeitä. Ehkä pientä jännitystäkin oli aistittavissa. Viime kauden runkosarjassa kahdeksanneksi sijoittunut TUTO Volley marssitti kameroiden eteen ensi kauden Mestaruusliigajoukkueen pelaajiaan. Paikalla oli paljon jo entuudestaan tuttuja kasvoja, mutta myös uusia pelaajia asteli seuran monitoimimiehen Oskari Ekon haastateltavaksi.

Ja mikä oli Ekon haastatella, sillä TUTO Volleyn ensi kauden joukkueen nimilista vaikutti kiinnostavalta. Kolmas kausi pääsarjatasolla ei tuo kuitenkaan mullistavia muutoksia.

Kevään kotimainen pelaajaruletti on ollut vilkas. Paljon tuttuja nimiä ilmestyi pelaajasiirtolistalle. Syntyi vahva vaikutelma, että monen joukkueen kokoonpano vaihtuu ensi kaudeksi. Turussakaan ei tehdä poikkeusta, ei edes TUTOn valmennuspuolella.

Kaksikko Olli Kuoksa ja Juha Lönnqvist siirtyivät Loimaan lakeuksille ja vastaavasti ysitietä pitkin Turkuun saapui TUTOn uusi päävalmentaja Jani Niskakangas. Valtakunnan tilastoinnin kärkinimi ja myös maajoukkueen mukana kulkeva Ari-Heikki Kulmala jatkaa entiseen malliin.

Monivuotinen huoltaja Pasi Meriläinen ei jatka. Hänen tilalleen tuli joukkueelle tuttu mies, Reijo Peltonen, joka on myös pelimatkoilla joukkueen bussinkuljettaja.

Myös pelaajapuolella oli lähtijöitä. Akseli Lankinen ei jatka Turussa. Uusi pelipaikka löytyi ulkomailta. Risto Ruohola keskittyy opiskeluun.

Ville Siivosen ja Tuomas Siirilän sopimukset jatkuvat. Joonas Kontio ja Oleksii Bulgyn suorittavat pelaamisen ohella samanaikaisesti varusmiespalvelua urheilujoukoissa. Myös hyvän viime kauden pelanneet Roope Keskinen, William Groffier ja Tatu Vuorenmaa, torjuntapörssin voittaja, tulevat olemaan ensi kaudella TUTO Volleyn tärkeimpiä pelaajia. Nuori Groffier on päässyt jo maistelemaan maajoukkueen harjoitustunnelmaa Kuortaneella.

Matias Tihumäen viime kausi päättyi loukkaantumiseen, mutta nyt on edessä seuraava kausi turkulaisjoukkueessa. Ainakin alkukausi menee vielä Tihumäellä toipilaana.

Liberon paikkaa tulee vahvistamaan Raision Loimusta seuralle tuttu mies, Aatu Kulmala, joka oli jo aikoinaan edustamassa TUTO Volleyta Ykkössarjassa. Hakkurin paikalle saapuu Vantaan Ducksista Aleksander Rastamo.

Mielenkiintoinen uusi pelaaja on Vantaan Ducksin keskipelaaja Lauri Lehtonen, viime kauden torjuntapörssin kakkonen heti Vuorenmaan jälkeen. Joukkueen passariksi siirtyy Kokkolan Tiikereistä Joska Försti.

TUTO Volleyn kokoonpanosta puuttuu vielä yksi nimi. Aika näyttää, tuleeko joukkueeseen mukaan vielä pelaaja kotimaasta vai ulkomailta.

- Meillä on koossa nuori porukka, jolla on kuitenkin jo paljon liigakokemusta. Torjunta- ja puolustuspelaaminen tulee olemaan vahvuutemme. Uskon että tällä joukkueella on paljon potentiaalia Mestaruusliigassa menestymiseen (valmentaja Jani Niskakangas).

Tilaisuuden vetäjä Oskari Eko paljasti myös joukkueen yllätyskortin, uusimman värväyksen, vieläpä monivuotisella sopimuksella. Yli kaksi metrinen Juuso Toivonen on lentopalloväelle ehkä hieman vieras nimi. Eko valitteli, että toistaiseksi ei ole löytynyt hänelle riittävän suurta pelipaitaa. Toivosella on TUTO Volleyn organisaatiossa tärkeä rooli, sillä hän ja hänen edustama X-Sec Group Oy vastaa ottelutapahtumien turvallisuudesta.

– Näillä mennään, totesi Oskari Eko hyvin järjestetyn tilaisuuden lopuksi.

Jani Niskakankaan komennossa mennään.
Paikalle avaustilaisuuteen oli saapunut useita TUTO Volleyn pelaajia. Osa uusia, osa vanhoja tuttuja.

Oskari Eko veti ässän hihastaan esitellessään seuran uuden monivuotisen vahvistuksen: turvallisuuspäällikkö Juuso Toivonen, X-Sec Group Oy .

ETUSIVU

Yhteistyössä

Jälkipeli kurkistaa kulissien taakse.
Nostaa esiin urheilun arjen sankareita ja mielenkiintoisia tarinoita, jotka harvemmin saavat julkisuutta. Yli lajirajojen. Herkullisimmatkaan tarinat eivät katoa, vaan löytyvät Jälkipeli-sivuilta. Kerro oma ehdotuksesi, niin Jälkipeli tulee paikalle!