Valikko Sulje

Veljet vastakkain – TUTO Hockey – Kiekko-Vantaa

Isoveljellä, Patrikilla, oli hymy herkässä voitto-ottelun jälkeen.

Kaksi kiekkokaukaloiden kuumakallea. Tämä saattaa tulla monelle ensimmäiseksi mieleen nimistä Patrik ja Kalle Moisio. Eikä ihmekään, sillä Patrikilla on tilillään Liigan yhden ottelun jäähyennätys. Mutta eipä ole ollut pikkuveli Kallekaan niitä lätkäareenoiden pulmuisimpia.

Kaukaloiden ulkopuolella todellisuus on toisenlainen. Kun kypärä, polvihousut ja luistimet riisutaan, kuoriutuu veljesparista hyvin kasvatetut herrasmiehet, jotka ovat enemmänkin hillittyjä kuin kovasuisia lätkäjätkiä.

– Kaukalon ulkopuolella pojat ovat täysin erilaisia. Keskenään veljet ovat tietysti lapsina painineet, mutta aina on pidetty omien puolta, niin kuin joukkuepelaajien pitääkin, kertoo äiti Minna Moisio, joka seuraa poikiensa pelejä tiivistii katsomosta.

Veljesten värikäs kiekkoura käynnistyi, kun Jari-isä vei pojat luistelukouluun.  Sieltä tie jatkui TPS:n junnuorganisaatioon. Kaudeksi 2011–2012 Patrik Moisio siirtyi Mestis-joukkue Tuton:n riveihin ja myöhemmin Porin Ässien kautta Helsingin Jokereihin. Pahat loukkaantumiset ovat varjostaneet Patrikin urakehitystä. Pelit ovat kuitenkin aina jatkuneet, muun muassa keväällä 2015 Turun Palloseurassa. Tällä kaudella pelipaikka löytyi Mestis-joukkue Kiekko-Vantaasta.

Nuorempi Kalle Moisio on kulkenut osin samoja polkuja isoveljensä kanssa pelaamalla muun muassa Kiekko-Vantaassa. Keväällä 2015 Kalle siirtyi Tuto:sta kasvattajaseuraansa Turun Palloseuraan Patrikin pelikaveriksi.

Veljessarjan kolmas, James, pelasi myös kiekkoa, mutta paha rannevamma lopetti harrastuksen.

Kun perheessä on ollut kolme energistä urheilua harrastavaa nuortamiestä, on vanhemmilla, huoltojoukoilla, ollut iso urakka.

– Ruokamenot ovat olleet tähtitieteelliset. Kuukaudessa on mennyt sapuskoihin enemmän rahaa kuin moni tienaa, nauraa äiti Minna Moisio kohtaloaan.

TUTO Hockeyn valmentaja Miika Elomo tuntee Moision veljekset hyvin, onhan hän TPS-aikoina valmentanut molempia.

– Maineettaan parempia ja kaukalon ulkopuolella hyvin kasvatettuja herrasmiehiä. Molemmat on toki yhdistetty jo nuorena fyysisyyteen, mutta ovat tehneet myös pinnoja. Ovat ehdottomasti tärkeitä pelaajia omalle joukkueelleen. Välillä läikkyy yli, mutta laji kaipaa väriläiskiä, kertoo Miika Elomo.

Myös Miika Elomo tietää, millaista on elämä lätkäperheessä. Pikkuveljet Teemu ja Tommi ovat Miikan tavoin viihtyneet jäähalleilla. Joskus on pelattu samassa joukkueessa, joskus vastakkain.

– Veljillä joulupöytä on sama, mutta pelipaidan logo on ollut välillä eri, Teemulla Espoon Blues ja minulla TPS. Pikkuveli yritti aina jotain pelin aikana nassuttaa, muistelee Miika Elomo, kun hän pelasi veljeään vastaan.

Nyt Moision lätkäperheen kiekkoilevat veljekset ovat vastakkain. TUTO Hockey pelaa Mestiksen välieräpelejä Kiekko-Vantaata vastaan. Kalle edustaa turkulaista joukkuetta ja Patrik vantaalaista joukkuetta.

TUTO Hockey ja Kiekko-Vantaan välinen Mestiksen ensimmäinen pudotuspeli oli Moision veljesten kolmas kohtaaminen tällä kaudella. Ottelusarjan voittaja jatkaa Mestiksen finaaleihin. Neljä voittoa (pelataan paras seitsemästä -järjestelmällä) välierissä saavuttaneet joukkueet selviävät loppuotteluihin. Niinpä ainakin yksi Moisio tulee pelaamaan Mestiksen mestaruudesta.

– Välierissä en voi olla kummankaan puolella. Siispä olen molempien. Nyt joutuu ainakin jännittämään kaksin verroin, toteaa Minna Moisio.

Ensimmäinen välieräkohtaaminen päättyi isoveljen voitoksi. Molemmat, Iso-Patrik ja Pikku-Kalle, onnistuivat maalinteossa. Pelit jatkuvat ensin perjantaina Vantaalla ja jo lauantaina Turussa.

Pikkuveli Kalle otti tappiopelin tyynesti. Pieni hymykin irtosi.
Kiekko-Vantaa, Patrik Moisio.
TUTO Hockey, Kalle Moisio.

ETUSIVU