Ávilan hämmästyttävä kaupunginmuuri

Segovian naapuri Ávila on hieno päiväretkikohde. Tunnin automatkan päässä Segoviasta sijaitseva Ávila on sekin päässyt Unescon maailmanperintöluetteloon.

Syynkin oivaltaa heti, kun lähestyy muurien ympäröimää kukkulakaupunkia. Sen keskiaikainen kaupunginmuuri on parhaiten säilynyt koko maailmassa!

Komein näkymä avautuu Ávilan eteläpuolelta Salamancaan johtavalta tieltä. Kaksi ja puoli kilometriä pitkä muuri kiemurtelee kukkulanrinteellä. Torneja on 88 ja muurisakaroita 2500. Monumenttiin voi tutustua myös kävelemällä sen päällä. Kulku sisälle kaupunkiin onnistuu yhdeksän portin kautta, kuten tuhat vuotta sitten. Osa Ávilan asukkaista asuu yhä muurien sisäpuolella.

Vanhankaupungin keskiaikaiseen kapeiden kujien sokkelikoon eksyy helposti. Onneksi autonavigaattori opastaa yksisuuntaisista kaduista muodostuvasta labyrintista ulos. Kiirettä ei kuitenkaan kannata pitää, sillä muurien sisällä on monia mukavia ravintoloita ja kahviloita. Niissä voi levähtää, kunhan on ensin vierailut korkeimmalla paikalla sijaitsevassa katedraalissa.

Ávilan kahviloiden suosituin herkku on yema, paikallinen sokerista ja munanvalkuaisesta tehty makea kakku.

SISÄLLYSLUETTELO

ETUSIVU