Jokilaivat kulkevat läpi vuoden – Pariisissa Seinen risteily on nautinto

Pariisin läpi virtaava Seine on kaupungin keskeisin osa. Etäisyydet lasketaan joelta alkaen. Seinen pohjoispuolen rantaa kutsutaan Oikeaksi rannaksi ja eteläpuolen rantaa Vasemmaksi rannaksi.

Suurin osa Pariisin tärkeimmistä rakennuksista sijaitsee joen varrella tai sen välittömässä läheisyydessä. Rantaa koristavat komeat entiset yksityispalatsit ja kerrostalot, kuuluisat museot sekä mahtavat muistomerkit. Yksikään toinen eurooppalainen kaupunki ei tarjoa yhtä nautinnollista laivaristeilyä kuin Pariisi. Maailman suosituimmassa matkailukohteessa vierailevan turistin kannattaa ehdottomasti sisällyttää Seine -risteily matkaohjelmaansa.

Tarjonta on runsasta ja hinnat ovat kohtuullisia

Runsaan turistimäärän takia risteilyjä tarjoavia yrittäjiä on monenlaisia. Vaikka eri laivayhtiöiden laituripaikat sijaitsevat eri kohdassa Seineä, on jokaisen risteilyn kulkureitti lähes sama. Laivat kulkevat ympyrää Eiffelin tornin ja Ile de la Cité saaren välisellä alueella. Alus palaa aina takaisin kierroksen jälkeen lähtöpaikkaansa. Suurimmalla osalla risteilyn kesto on noin tunti. Se onkin juuri sopiva kesto, sillä sen aikana ehtii saada hyvän kuvan rannan tärkeimmistä nähtävyyksistä.

Risteilyjen hintalaatusuhde on hyvä. Eri laivayhtiöiden perushinnat eivät paljon toisistaan eroa. Eläkeläisille ja lapsille löytyy oma hintansa. Jos liikutte isommassa ryhmässä, voitte saada jopa 50 prosentin alennuksen matkan hinnasta ostamalla ryhmälipun. Pariisissa voi ostaa myös Paris Visit -kortin, jolla saa mukavia alennuksia eri kohteissa, myös laivaristeilystä. Toisinaan myös hotellien aulassa sijaitsevasta mainostelineestä voit löytää kupongin, jolla saat laivaristeilystä ylimääräistä alennusta.

Voit halutessasi valita myös romanttisen laivaristeilyn, jossa nautit illallista kynttilän valossa miellyttävässä seurassa. Nämä matkat kestävätkin jo pidempään ja ovat varsin hinnakkaita. Sopiva vaihtoehto niille, jotka haluavat juhlistaa aviopuolison kanssa hääpäiväänsä.

Pukeudu lämpimästi

Risteilyn ajankohdan voi sijoittaa myös illaksi, sillä laivat kulkevat aina keskiyöhön asti. Iltaristeily tarjoaa oman viehätyksensä, sillä rannan upeat rakennukset valaistaan aluksen omilla voimakkailla valonheittimillä. Näin syntynyt vaikutelma on ihastuttava. Vaikka ilta tuntuisi lämpimältä, on laivankannella usein varsin vilpoista. Siksi ylimääräinen villatakki kannattaa ottaa mukaan.

Seinen risteilyt ovat suosittuja. Kannattaa siis saapua ajoissa paikalle. Voit myös tehdä ennakkovarauksen haluamaasi lähtöön. Pyri siirtymään ensimmäisten joukossa laivaan, sillä parhaat paikat valloitetaan nopeasti. Hyvällä ilmalla kaikki haluavat olla kannella, sillä sieltä avautuu parhaimmat näkymät. Sateen yllättäessä väki siirtyy nopeasti sisätiloihin, josta isojen ikkunalasien läpi on myös mahdollista ihastella jokirannan maisemia.

Kesällä on aina ruuhkaisinta, mutta Seinen risteilyjä järjestetään läpi vuoden. Talvella lähtöjä on kuitenkin harvemmin. Yleensä on myös kuultavissa matkaselostus kolmella eri kielellä. Lounas- ja päivällisristeilyllä tarjoilu pelaa, mutta muuten laivoilla ei ole tarjoilua. Yleensä laituripaikan vieressä on kahvio.

Valitse näistä

Bâteaux Mouches

Laivat lähtevät joen oikealta rannalta Pont de l´Almalta kesällä puolen tunnin välein. Marras-maaliskuussa lähtöjä on vähemmän. Yrityksen laivat ovat Seinen suurimmat, joten niihin mahtuu isompikin määrä ihmisiä kerrallaan (600-1400 matkustajaa). Päivällisristeilylle vaaditaan ennakkovaraus ja miehillä on solmiopakko.

Metro: Alma-Marceau.

www.bateaux-mouches.fr

Bâteaux Parisiens

Tyylikkäät alukset (150-400 matkustajaa) lähtevät Eiffelin tornin juurelta osoitteesta Pont d´Iena. Alukset ovat hieman ylellisimpiä kuin edellä mainitut. Lähtöjä on puolen tunnin välein. Myös lounas- ja päivällisristeilyjä on tarjolla. Näillä risteilyillä on solmiopakko.

Metro: Trocadero tai Bir-Hakeim.

www.bateauxparisiens.com

Vedettes du Pont Neuf

Kokoluokkaa pienemmät alukset lähtevät osoitteesta Square du Vert-Galant eli Pont Neuf sillan pielestä. Lähtöpaikka sijaitsee keskeisellä paikalla lähellä Il de la Citén saarta. Ryhmät mahtuvat mukaan puoleen hintaan. Lähtöjä on puolen tunnin välein.

Metro: Pont Neuf.

www.vedettesdupontneuf.com

SISÄLLYSLUETTELO

ETUSIVU