”Light My Fire” soi yhä edelleen Jim Morrisonin haudalla

Amerikkalaisen The Doors yhtyeen solistista Jim Morrisonista tuli legenda kuollessaan. Joidenkin mielestä ”Ovet” on yksi rockin historian yliarvostetuimpia yhtyeitä. Joka tapauksessa Jim Morrisonin hauta Père Lachaisen hautausmaalla Pariisissa on koko alueen suosituin hauta.

”Jimbon” muistomerkillä käy Doors -faneja ja tavallisia uteliaita tasaisena virtana. Tuhansien Père Lachaisen hautausmaan hautojen joukosta Jim Morrisonin viimeinen leposija on helposti löydettävissä. Riittää, kun lähtee seuraamaan yhtä nahkahousuihin pukeutunutta fania.

The Doors yhtyeen shamaani James Douglas alias Jim Morrison syntyi vuonna 1943 Floridassa. Hän perusti kolmen muun ystävänsä kanssa The Doors yhtyeen vuonna 1965. Yhtyeen ensimmäinen hitti ”Light My Fire” on edelleen hyvin tunnettu.

Morrison tuli tunnetuksi oman aikakautensa seksisymbolina, jonka seksiakteja imitoivat lavaesiintymiset herättivät paheksuntaa. Mustiin kireisiin nahkahousuihin pukeutunut bändin keulahahmo oli kiinnostunut tuonpuoleisista asioista. Morrison halusi olla ovi tunnetun ja tuntemattoman maailman välillä.

Huumeet sekoittivat elämän

Jim Morrisonin kiihkeän lyhyt elämä on verrattavissa monen muun rocktähden elämään. Kuten Jimi Hendrixin ja Janis Joplinin kohdalla huumeet koituvat Morrisonin kohtaloksi, jonka lopullinen kuolinsyy on jäänyt kuitenkin ikuiseksi arvoitukseksi.

Tähti kuoli Pariisissa vuonna 1971 mahdolliseen sydänvikaan tai huumeiden yliannostukseen. Morrisonin tyttöystävä Pamela Courson löysi Morrison aamulla kuolleena kylpyammeesta. Edellisenä iltana Jim oli valitellut rintakipua ja mennyt kylpyyn. Ruumiinavausta ei koskaan suoritettu.

Kaikki edellä mainitut Jimi Hendrix, Janis Joplin ja Jim Morrison olivat kuollessaan 27 -vuotiaita. Pamela Courson kuoli vuonna 1974 Hollywoodissa heroiinin yliannostukseen.

Hautakivi varastettiin

Jim Morrisonin hautakivi poikkeaa vaatimattomuudellaan Père Lachaisen muiden kuuluisuuksien hautakivistä. Erikoista on kuitenkin se, että vuonna 1990 Morrisonin graffiitteja täynnä ollut hautakivi varastettiin. Nyt tilalla on uusi, mutta yhtä vaatimaton kuin edellinenkin. Melko kirjavan näköisten haudalla kävijöiden takia paikalla on nykyisin jatkuva poliisivartio. Haudalla on aina myös erinäisiä fanien tuomia muistoesineitä: savukkeita, CD-levy, huumeruisku, olutpullo, paperille kirjoitettuja muistorunoja ym.

SISÄLLYSLUETTELO

ETUSIVU