Viihteellä nuorten Wienissä

Wien ei ole pelkästään hienostokaupunki, jossa nautitaan vain kaikkea ylellistä. Klassisen musiikin ja oopperan ohella Wienissä kuulee myös kevyempää musiikkia.

Musikaalit, rock- ja popkonsertit sekä jazzravintolat tarjoavat monipuolista ohjelmaa, josta jokainen turistikin löytää omansa.

Wien on sijainniltaan ja kooltaan kaupunki, jonne poikkeavat monet suuret megastarat kiertueillaan. Esimerkiksi Tonavan saaren juhannuksen aikaan vietettävillä festivaaleilla (www.donauinselfest.at) ovat esiintyneet muun muassa Joe Cocker ja Tina Turner. Alueella on juhlien aikana viisitoista lavaa, joilla esiintyy itävaltalaisten tähtien lisäksi kansainvälisiä artisteja. Tapahtuma mainostaakin itseään nimellä Euroopan suurin nuorisotapahtuma.

Nuorten lihamarkkinat

Raatihuoneen aukiolla pidetään heinä-elokuussa isot jokavuotiset musiikkifilmifestivaalit, jossa näytetään menneiden vuosien operetteja ja konsertteja. Nuoret, jotka eivät ole kiinnostuneita klassisesta musiikista, tulevat kuitenkin paikalle, koska siellä ovat kaikki muutkin. Syyttä eivät paikalliset nuoret kutsu tapahtumaa lempinimellä ”Fleissmarket” (lihamarkkinat), sillä silloin on mahdollista tutustua vastakkaiseen sukupuoleen musiikin kuuntelun ohella.

Kaupungin matkailutoimiston sivuilta (www.wien.info) löytyy ajan tasalla olevaa tietoa kaupungin tapahtumista.

Bermudan kolmion syövereissä

Viimeisten vuosien aikana Wieniin on syntynyt kymmenittäin uusia clubeja, trendibaareja, teknomestoja, diskoja jne. Esimerkiksi Wienin elektroninen musiikki on noussut maailmanmaineeseen. Tonavan kanavan varrella sijaitsevan Flex-klubin väitetään olevan maailman paras. Tosibilettäjien nettisivut  www.oe4.com kertovat mitä ja missä kaupungissa tapahtuu.

Wieniläinen nuoriso ottaa helposti ulkomaalaisen porukkaan mukaan. Suomalaisen pitää kuitenkin muistaa, että paikallinen nuoriso on liian sivistynyttä juodakseen itsensä umpitunneliin. Koska ilta yleensä venyy aamuun asti, on illan aikana järkevää wieniläisten tapaan laimentaa valkoviiniään soodavedellä.

SISÄLLYSLUETTELO

ETUSIVU