Yläneen Luontokapinetti houkuttelee vieraita kauempaankin

VARSINAIS-SUOMI / YLÄNE – Yläneellä sijaitseva Luontokapinetti on ollut suuri ponnistus pienelle paikkakunnalle. Kun rima on pidetty korkealla, on lopputuloksena hämmästyttävän tasokas luontokeskus. Samalla suljetulle koulurakennukselle on saatu järkevää uusiokäyttöä.

Yläneen Luontokapinetti sijaitsee valtateiden ja suurten asutuskeskusten ulkopuolella. Turkuun on matkaa 55 kilometriä. Vaikka vierailijoiden määrä vuosittain ei yllä suurten museoiden tasolle, on Luontokapinetin antiin panostettu. Tänne kannattaa tulla kauempaankin.

”Oppaan johdolla näyttelykokonaisuus syvenee kokonaiseksi korkokengillä kuljettavaksi luontoretkeksi ilman hyttysiä ja räntäsadetta.” Hauskasti sanottu, pilke silmäkulmassa, mutta Luontokapinetin mainosteksti on osuva. Luontokeskuksen 600 neliömetrin näyttelytilaan on saatu mahtumaan kattavasti kotimaista luontoa hämmästyttävän tarkkoine yksityiskohtineen.

Näyttely kertoo metsistä ja soista sekä niiden eläimistä ja kasveista. Mukaan on otettu ympäröivä ilmakehäkin aina avaruutta myöden. Näyttelyn visuaaliseen ilmeeseen on panostettu.

Yläneen Luontokapinetti sopii kaikille luonnosta kiinnostuneille. Erityisen hyvin se osuu koululaisille, luokka-asteista riippumatta: helppo kerrata tunnilla opittuja asioita. Vieraita varten on kahvio, jossa myydään myös paikallisten käsityöläisten luontoaiheisia tuotteita.

Auditorio mahdollistaa järjestää kokouksia ja juhlia. Kannattaa tutustua jo ennen vierailua Luontokapinetin informatiivisiin internet-sivuihin. Löydät tietoa teemapäivistä ja lapsille suunnatuista elokuvanäytöksistä.

Luontokapinetti avasi ovensa vuonna 2002. Nyt sen omistaa Pöytyän kunta ja toiminnasta vastaa Pöytyä-Oripään 4H-yhdistys.

LUONTOKAPINETTI

Osoite: Hovilanmäentie 2, Yläne (Pöytyä).

KARTTA

Lue lisää

ETUSIVU

SISÄLLYSLUETTELO

LUE MYÖS: Yläneen kotiseutumuseo on Varsinais-Suomen parhaimmistoa

Yhteistyössä

Suomi on täynnä toinen toistaan kiehtovampia tutustumiskohteita.
Salatut Museot on vieraillut lukemattomissa kotimaisissa museoissa, suurissa ja pienissä. Ja lisää kertyy. Monet ovat piilossa pölyisten teiden päässä, mutta osa löytyy ihan nurkan takaa. Tämän sivuston avulla niiden löytäminen on helpompaa.