Lajilegenda Jori Isomäki valmentaa isolla sydämellä – oma peliura oli poikkeuksellisen komea

Kaveri tsemppaa, neuvoo, taputtaa olkapäälle, luo positiivista fiilistä ja pumppaa uskoa omaan joukkueeseensa. SPV:n Tommy Koposen nykyinen oikea käsi, joukkueen päävalmentaja, Jori Isomäki on elementissään. Lajilegenda tietää, miten tiukkoja otteluita voidaan kääntää voitoksi.

On eri tapoja valmentaa ottelussa. On niitä valmentajia, jotka seisovat kädet puuskassa pelaajarivin takana reagoimatta mitenkään siihen, mitä kaukalossa tapahtuu. Ja sitten on niitä, jotka haluavat olla pelissä mukana. Kaikesta näkee, miten yhteispeli päävalmentaja Isomäen ja apuri Koposen välillä toimii. Konkarit tukevat toisiaan.

Kun Koponen halusi vuosien valmentamisen jälkeen pitää taukoa, oli oiva jatkaja tiedossa. Isomäki oli ehdottomasti SPV:n ykkösvaihtoehto. Isomäki on kokenut huippuäijä ja ihmisläheinen, joka sopii kuin nenä päähän SPV:n porukkaan. Jorin kerrotaan olevan pelkkää hymyä, mutta on tarvittaessa jämäkkä.

Kun googlaa Herra Blue Foxin tilastoja divari- ja liigatasolta, ei tietokoneen ruutu riitä näyttämään kaikkea kerralla. On pakko rullata alaspäin. Tilasto alkaa syksystä 1991 ja päättyy kevääseen 2016. Uraan mahtuu 25 vuotta pelaamista pääsarjatasoilla, Salibandyliigassa ja Divarissa.

Blue Fox, Blue Fox, Blue Fox…toistuu lukemattomia kertoja. Isomäen kasvattajaseuran lisäksi mainitaan vain Nurmon Jymy, OLS ja SPV. Näistä Seinäjoki on sikäli tärkeä, sillä pitkästä urastaan huolimatta Suomen mestaruuksia on Isomäen kohdalle tullut ainoastaan kerran kaudella 2011-2012. Silloinkin hän pelasi SPV:ssä vain pudotuspelit. Tämän mahdollisti farmisopimus Blue Foxin kanssa.

Vaikka Isomäen salibandyura on poikkeuksellinen, hän harrasti nuorempana muitakin palloilulajeja. Itse asiassa jääkiekko oli pitkään lajivalikoimassa tärkeämpi kuin salibandy. Alkuaikoina Isomäki kävi pelaamassa Blue Foxin salibandyotteluita, mikäli lätkältä ehti. Jori pelasi jääkiekkoa 1-divisioonassa ja SM-sarjaa A-junioreissa. Monilahjakkuuden kesäohjelmaan kuului jalkapallon pelaamista kakkos- ja kolmosdivisioonassa. Myös tennis on kuulunut Isomäen harrastuksiin.

Blue Fox pelasi liigatasolla viisi kautta vuosina 1995-2000. Kun seura putosi sarjaporrasta alaspäin, oli Isomäellä edessään seuranvaihto liigajoukkue Nurmon Jymyyn. Syynä oli kutsu mukaan maajoukkueympyröihin. Mikäli oli kiinnostusta yltää maajoukkueeseen, tuli pelata liigatasolla.

Visiitti Nurmoon jäi lyhyeksi, sillä Jymy luopui sarjapaikastaan. Isomäen uusi joukkue oli OLS. Reissumies jatkoi vuoden ajan kulkemista Uusikaarlepyystä Ouluun, tosin jälleen vain yhden kauden (2001-2002) ajan. Sen jälkeen Isomäki jatkoi pelaamista Blue Foxin mukana ensin kakkosdivarissa ja nousun myötä toiseksi korkeimmalla sarjatasolla kevääseen 2016 asti. Väliin mahtuu edellä kerrottu lyhytaikainen, mutta menestyksellinen vierailu Seinäjoella.

Vaikka Isomäen pelit isoissa menestysseuroissa ovat jääneet pelaamatta, lukuun ottamatta muutamaa peliä SPV:ssä, on hän päässyt edustamaan Suomea maaotteluissa ja MM-kisoissa. Tilastoihin on merkitty maajoukkueen kipparinakin toimineelle Isomäelle 42 maaottelua, kolme maalia ja kuusi syöttöä. MM-kisoista tuliaisina on tullut vain hopeisia mitaleja.

Olisi voinut olettaa, että Isomäen taidoille olisi ollut kysyntää Suomen ulkopuolellakin. Kuulemma kiinnostusta on ollut, mutta lopullista sopimusta ei koskaan syntynyt. Seurauskollisuus on ollut Isomäelle tärkeää. Syystäkin Divarissa ennätyksellisen pitkään pelannut Blue Fox jäädytti seuran 30-vuotisjuhlissa neljän seuralegendansa pelinumerot. Niistä yksi, pelipaita numero 19, on ripustettu Tähtihallin katto-orsille.

Omena ei ole pudonnut kauas Isomäen perheessä, sillä tytär Noora Isomäki on FBC Loiston kapteeni.

Tytär Noora Isomäki, FBC Loisto.

ETUSIVU

Yhteistyössä

Jälkipeli kurkistaa kulissien taakse.
Nostaa esiin urheilun arjen sankareita ja mielenkiintoisia tarinoita, jotka harvemmin saavat julkisuutta. Yli lajirajojen. Herkullisimmatkaan tarinat eivät katoa, vaan löytyvät Jälkipeli-sivuilta. Kerro oma ehdotuksesi, niin Jälkipeli tulee paikalle!