Turun kauppakorkeakoulu perustettiin vuonna 1950. Oman rakennuksen koulu sai vuonna 1958. Se on arkkitehti Aarne Ehojoen suunnittelema. Hän piti Turun kauppakorkeakoulua yhtenä parhaimpana työnään Turussa.
Alkuperäisen suunnitelman jälkeen rakennusta laajennettiin vuonna 1962 ja uudella ristikkäisellä siivellä vuonna 1988. Laajennuksen myötä tonttia laajennettiin Rehtorinpelto-nimisen puistoalueen kustannuksella.
Kolmas laajennus tapahtui pian edellisen laajennuksen jälkeen, kun uusi lisäsiipi valmistui Hämeenkadun puolelle. Rehtorinpellon puistoa pienennettiin jo edellisen laajennuksen yhteydessä ja nyt se pieneni entisestään.
Turun kauppakorkeakoulun edustalla on ollut vuodesta 1968 alkaen vuorineuvos Veli Arvosen lahjoittama veistos Merikotkat, jonka on tehnyt kuvanveistäjä Jussi Mäntynen (1886-1978). Teos piti ensin sijoittaa ylös Turun yliopiston keskusaukiolle, mutta se päätyi lopulta Rehtorinpellolle kauppakorkeakoulun eteen. Mäntysen teoksesta on tullut vuosien myötä epävirallinen Turun kauppakorkeakoulun tunnus.
Laajennuksien myötä Merikotkat -veistos on siirretty aina uuteen paikkaan. Nyt se sijaitsee Hämeenkadun puolella, ei niin näkyvällä paikalla kuin alun perin. Veistoksen omistaa Turun kaupunki, joten myös siltä piti saada lupa teoksen siirtämiselle.
Eläintentäyttäjänäkin työskennelleelle kuvanveistäjä ja professori Jussi Mäntyselle eläinten anatomia ja käyttäytyminen sekä niiden kuvaaminen biologisten museoiden kolmiulotteisissa asetelmissa eli dioraamoissa oli tuttua. Sommitelmissa hyödynnetään usein luonnontapahtuman dramatiikkaa, lajityypillistä toimintaa, korostamaan lajien ominaispiirteitä. Mäntysen veistosten aiheina ovat lähinnä suomalaisen ja pohjoisen alueen luonnoneläimet. Merikotkat –suihkukaivoveistoksen petolinnut esitetään näyttävänä pystysommitelmana, missä lentoon pysäytetyistä linnuista toinen on juuri iskenyt kyntensä saaliiseen. (Turun museokeskus)
MERIKOTKAT
Osoite: Rehtorinpellonkatu 5, Turku.
LUE MYÖS: Hirvi
LUE MYÖS: Joutsenet
LUE MYÖS: Kurjet kaivolla
LUE MYÖS: Kurjet pesällä
LUE MYÖS: Ylös pyhään pyörryttävään korkeuteen