Tuto Hockeyn Roope Paltta sai lentävän lähdön

”Sori, olen kolme minuuttia myöhässä”. Tuto Hockeyn tuoreen toimitusjohtajan viesti juuri ennen sovittua tapaamista kertoo paljon, millaisella pieteetillä Roope Paltta suhtautuu työhönsä. Tuto on saanut organisaatioonsa säntillisen miehen, mikä tietää hyvää seuran tulevaisuudelle.

Kiekkokevät pitää Roope Paltan kiireisenä. Tuto Hockey ylsi jo Mestiksen välieriin. Toimitusjohtajalle menestys kaukalossa auttaa myös markkinoinnissa. Pudotuspelit kotiotteluineen ovat urheilumarkkinointia parhaimmillaan.

– Useampi kotipeli merkitsee rahassa paljon. Nykyään urheilullisella menestyksellä tahtoo olla liian suuri vaikutus loppuvuoden tilinpäätökseen. Pudotuspelejä ei voida kuitenkaan budjetoida etukäteen. Mahdolliset playoff-pelit ovat pelkkää plussaa, kertoo Roope Paltta.

Nykyisin urheilujohtamisessa mennään jo monessa seurassa talous edellä, myös Tutossa. Nollatulostakin pidetään hyvänä. Pudotuspelit auttavat tavoitteen saavuttamisessa. Tuton kauden ensimmäisessä pudotuspelissä oli viime vuoden tapaan vähän yleisöä. Ilmiö on tuttu muissakin lajeissa.

– Ensimmäisessä pudotuspelissä oli onneksi muutama sata katsojaa enemmän kuin viime vuonna. Välieriin toivotaan enemmän väkeä. Tavoite on saada ne katsojat mukaan, jotka käyvät peleissä harvakseltaan. Toivoisin, että moni tulisi tutustumaan, kuinka hieno ottelutapahtuma on Mestiksen pudotuspelit.

Roope Paltan tulo Tuto Hockeyn organisaatioon ei ollut sattumaa. Harva ilmoittaa julkisesti haluavansa olla joskus lätkäjoukkueen toimitusjohtaja. Tuto oivalsi ottaa Palttaan yhteyttä pian sen jälkeen, kun edellinen toimitusjohtaja Dani Aavinen kertoi kulkevansa kohti uusia haasteita.

Harvoin on tarjolla kaveria, jossa yhdistyy markkinoinnin ammattilaisuus, yritysjohtaminen ja vahva jääkiekkotausta. TPS:n junioripuolen toiminnanjohtaja Roope Paltan ei tarvinnut pitkään miettiä halukkuuttaan astua Aavisen jättämiin saappaisiin.

– Olen ollut pitkään samanaikaisesti jääkiekko- ja myyntimies. Nykytyössäni yhdistyvät molemmat intohimoni. Myynti, markkinointi, organisaatioiden johtaminen ja kehittäminen sekä kun siihen yhdistetään urheilu ja jääkiekko, niin olen nyt oikeassa paikassa. Olen nauttinut jo tästä lyhyestä ajastani Tutossa. Täällä olosuhteet ovat Mestiksen parhaimmat. Jo Kupittaan sijainti on erinomainen.

Liiga on ollut pitkään suljettu sarja. Jos sarja avattaisiin ja Tutolla olisi mahdollista nousta pääsarjaan, toisiko se lisäpaineita.

– En ottaisi siitä lisäpaineita. Sarjat pitäisi ehdottomasti olla auki. Joukkueiden määrää sekä liigassa että Mestiksessä pitäisi tarkistaa, jotta molemmista sarjoista tulisi laadukkaampia. Tuton visio on olla vuonna 2020 pääsarjatasolla. Kaikki etenee kuitenkin talouden ehdoilla. Jokapäiväinen perustekeminen pitää olla laadukasta. Perusta pitää olla kunnossa, jotta sen päälle voidaan rakentaa.

Kiekkoseuran toimitusjohtajan pesti ei ole eläkeläisvirka, ei myöskään Roope Paltan kohdalla.

– Takaraja tulee aina vastaan. Minun jälkeeni tulee olemaan monia Tuton toimitusjohtajia. Oma projektini kestää 3-4 vuotta. Tämä työ ei ole kahdeksasta neljään, vaan maanantai-aamusta sunnuntai-iltaan. Urheiluseura menee parhaiten eteenpäin, kun projektit ovat muutaman vuoden pituisia. Haluan tuoda organisaatioon vielä lisää ammattimaisuutta, uusia yhteistyökumppaneita ja parantaa entisestään taloutta.

Kiekkoseuraa johdetaan aina näkyvältä paikalta. Jos toimitusjohtaja onnistuu työssään, se huomataan.

– Onhan se valtava referenssi omassa ansioluettelossani, jos on saanut vietyä tällaista organisaatiota eteenpäin. Tässä ollaan hyvin julkisessa asemassa. Toisaalta, jos tyrii, niitä siitä saa myös kärsiä pitkään.

ETUSIVU