Dani Aavinen, Iso D, takaisin Tuton toimitusjohtajaksi

Sinipunainen solmio suoraan kodin vaatekaapista kaulaan. Tumma puku ylle. TUTO Hockeyn entisen toimitusjohtaja Dani Aavisen tyylikäs puku istuu täydellisesti seuran uudelle toimitusjohtaja Dani Aaviselle. Harvoin kiekkoseuran pomon rekrytointi on sujunut yhtä sujuvasti. Aavinen toimi Tuton toimitusjohtajana myös vuosina 2014–18.

Syntyy jopa vaikutelma, että Aavinen on pitänyt TUTO Hockeyn edustuspukua vaatekaapissaan lähtövalmiina. Nyt sille on jälleen käyttöä.

– Paita on uusi, vielä ilman sponsorin logoja. Turun Pukumyynti pääsee helpolla, kun vanha puku mahtuu vielä minulle, toteaa Aavinen.

Aavisella on ollut sydämessään paikka Tutolle jo pikkupojasta lähtien. Joukkuetta on kannatettu, vaikka hyvä ystävä Jani Hurme pelasikin Turun Palloseurassa.

– Toivoin, että Tuto voittaa Tepsin, mutta Janin takia vain yksi nolla silloin, kun seurojen edustusjoukkueet kohtasivat SM-Liigassa 90-luvun puolivälissä.

Innostus jääkiekkoon jäi armeijaan menon myötä, mutta kasvoi uudelleen, kun Aavinen alkoi käydä yhdessä poikansa kanssa Tuton otteluissa.

– Jäin koukkuun lätkään. Se oli vähän kuin rakkautta ensisilmäyksellä. En ollut käynyt edes aikaisemmin uudessa Kupittaan hallissa. Kun Tuton toimitusjohtajan paikka tuli auki, laitoin hakupaperit sisälle, mutta en odottanut pääseväni edes haastatteluun.

Toisella kertaa Aavisen valinta Tuton toimitusjohtajaksi tapahtui nopeasti. Toista oli, kun hän oli ensimmäistä kertaa mukana hakuprosessissa. Ensimmäisellä kerralla toimitusjohtajan valinta tehtiin pitkän harkinnan perusteella.

– Laitoin hakemuksen sisälle maaliskuussa ja toukokuun lopussa tulin valituksi. Valintaani edelsivät perusteelliset haastattelut ja monituntiset psykologiset testit. Nyt ilmeisesti neljä vuotta kestänyt edellinen toimitusjohtajakausi kävi psykologisista testeistä. Rekrytointi on aina riski. Koskaan ei voi tietää, mitä saa. Ehkä tällä kertaa työnantaja tiesi, mitä saa.

Viimeisen puolentoista vuoden aikana Aavinen on panostanut omaan yritykseensä. Naisten vaatteisiin ja asusteisiin erikoistunut Klo Design on lähtenyt mukavasti kasvamaan. Vaikka jatkossa Aavisen rooli on pieni, hän luottaa yrityksensä menestyvän mainiosti jatkossakin.

– Luotan hyviin työntekijöihini. He pystyvät ottamaan vastuuta. Ja vaimoni on tietysti edelleen mukana yrityksen toiminnassa.

Tieto Tuton toimitusjohtajan paikan avautumisesta ei tullut Aaviselle aivan yllätyksenä.

– Kesällä jo hieman seuran puolesta kyseltiin kiinnostustani, mikäli tällainen mahdollisuus olisi tuloillaan. Silloin ajankohta ei olisi ollut edes mahdollista. Klo Designille kesä on sesonkiaikaa. Kun asia alkoi edetä seurassa ja syksyn myötä yritykseni toiminta rauhoittui, siirtyminen takaisin Tuton toimitusjohtajaksi tuli ajankohtaisemmaksi.

Vaikka kiekkoseuran toimitusjohtajan pesti ei ole eläkevirka, side Tutoon ei hävinnyt.

– Olen käynyt katsomassa pelejä. Olen sivusta seurannut toimintaa olematta enää kuitenkaan myrskynsilmässä. Vaimoni antoi tälläkin kertaa luvan. Hän huomasi, että intohimoni Tutoon ei ole kadonnut mihinkään.

Ajankohta, kauden kynnyksellä, siirtyä toimitusjohtajan pallille ei ole paras mahdollinen.

– Hyppään liikkuvaan junaan. Ensin pitää saada itseni täysin kartalle, ja tehdä marssisuunnitelma. Käyn läpi jo tehdyt ja keskeneräiset sopimukset. Itseltäni jäi viimeksi projekti hieman kesken. Halusin nostaa seuran pohjamudista kuiville, mutta siihen olisi tarvittu useita vuosia lisää. Olin tyytyväinen, kun sain seuran kuitenkin oikealle tielle.

Tuton toimistoväelle on iso helpotus, kun tuttu mies astuu takaisin kuvioihin. Toivottavasti joku sentään muisti kertoa Aaviselle, että seuran toimisto ei sijaitse enää Karjakadulla.

ETUSIVU

Yhteistyössä

Jälkipeli kurkistaa kulissien taakse.
Nostaa esiin urheilun arjen sankareita ja mielenkiintoisia tarinoita, jotka harvemmin saavat julkisuutta. Yli lajirajojen. Herkullisimmatkaan tarinat eivät katoa, vaan löytyvät Jälkipeli-sivuilta. Kerro oma ehdotuksesi, niin Jälkipeli tulee paikalle!