Jopa Urpo Sivulakin hämmentyi, kun Loimu järjesti ennätysmiehelle yllätyksen

VaLePan Urpo Sivula iskee pallon parkettiin ottelussa Raision Loimua vastaan. Piste vieraille. Sen jälkeen Kerttulan areena yhtäkkiä pimenee – kesken ottelun.

Mitä täällä oikein tapahtuu?

Pimeässä hallissa päätyseinän valotaululle ilmestyy UPI SIVULA 7000. Sivula itse on hölmistyneen näköinen. Perin ymmällään, miksi Kerttulan yleisö nousee seisomaan.

Loimun toiminnanjohtaja Jani Nieminen käy kukittamassa hämmentyneen illan sankarin ”Upi” Sivulan. Tämä on hetki, kun tehdään suomalaista lentopallohistoriaa. Urpo Sivula merkkauttaa pöytäkirjaan yhden pisteen lisää, joten niitä on nyt kasassa 7000.

Suurta ennustajaa ei tarvita, jos veikkaa, että Sivulasta tulee tämän kauden jälkeen Mestaruusliigan jo runkosarjan aikana kaikkien aikojen kovin pistemies. Kuusitoista kautta Mestaruusliigassa pelannut, liigan suurin legenda, latvialainen Normunds Veinbergs (7 150 pistettä) saa luovuttaa kärkipaikan Kurun Ryhdin kasvatille.

Lentopallokenttien kukkopoika, suulas ja suorapuheinen Urpo Sivula, ei ole jättänyt ketään kylmäksi. Nykyistä säyseää perheenisää, entistä lentiksen raikulipoikaa, on tituleerattu Seppo Rädyn ja Jarkko Ruudun yhdistelmäksi. Se on tarkoittanut oman tien kulkijaa, joka ei ole pahemmin auktoriteetteja kumarrellut eikä myöskään tuoppiin sylkenyt.

Pielaveden Sampo, Turkki Galatasaray, Italia Monza, Italia Cavriag, Saksa Berliini RCV, Kokkolan Tiikerit, Turkki Arkas Izmir, Raision Loimu, VaLePa, Akaa Volley, VaLePa…

Sivulan ammattilaisuran edustamien seurojen lista on pitkä ja komea. Menestystäkin on tullut. Useampi Suomen mestaruus ja kerran Saksan mestaruus. Suomen maajoukkuettakin on tullut edustettua useasti. Maaotteluista ensimmäinen sai monen leuan loksahtamaan. Mauro Berruto nimesi maajoukkueeseensa teinisensaation, joka ei ollut pelannut ainuttakaan ottelua kotimaan pääsarjatasolla.

Sivula muistetaan diabeteksesta, jonka takia hän makasi ennen diagnoosia sairaalassa Brasiliassa – kesken Suomen vieraspelikiertueen lentopallon Maailmanliigassa.

Kaudella 2014-2015 Sivula edusti Raision Loimua. Joten luontevaa, että Loimu otti huomioon komean rajapyykin saavuttamisen. Raisiolaisyleisö taputti seisaaltaan lauantai-illan kotimaiselle lentopalloikonille. Yllätys osui ja upposi, sen verran kokenutkin pelimies oli ihmeissään.

ETUSIVU