Maailmanmestari Sorri teki nopean paluun pelikentille – uusi seura on FBC Turku

”Sieltä se lähtee. Se on oikean korkuinen oikeaan alakulmaan. TPS ottaa ryöstöretken”.

On komeaa kuunneltavaa ja katsottavaa, kun TPS:n Juho Sorri kanttaa keskelle, suojaa palloa ja vetää sen tulisesti SPV:n maaliin. Joukkueet pelaavat hienoa pudotuspelisarjaansa keväällä 2019. Sorri onnistuu jatkoajalla, kun TPS avasi välierät 5-4 -jatkoaikavoitolla Seinäjoella.

– Juhon laukaus on todella hyvä ja hän osaa myös hyvin suojata laukaustaan. Jo heti ensimmäisissä harjoituksissamme sain hämmästellä laadukasta vetoa. Sorri on rauhallinen. Ei tee itsestään numeroa, mutta on silti kova kilpailija. Sanoisin, että kaveri on nykysalibandyyn todellinen prototyyppi, näin kuvailee Santeri Raatarila FBC Turun uusinta pelaajaa, joka ilmestyi hieman yllättäen sinikeltaiseen joukkueeseen.

Sorri on OLS:n kasvatti. Ensimmäisen kerran näin nuorukaisen Leaf-Areenalla välieräottelussa TPS:n A-nuoria vastaan. Oululaiset laittoivat tulevan Suomen mestarin ahtaalle. Numero 37 ja nimi ”Sorri” jäi mieleeni. Seuraavan kerran Juho ilmestyi Turkuun pelaten liigaottelua Palloseuraa vastaan. Pelipaikkana oli eksoottinen Kupittaan urheiluhalli.

Syksyllä 2017 Sorri puki yllensä TPS:n pelipaidan. Mukaan Oulusta lähti hyvä ystävä ja pelikaveri Olli Kinnunen. Turussa Sorri jatkoi siitä, mihin Oulussa jäi. Maaleja syntyi tiuhaan myös mustavalkoisten paidassa. Kun pelaaja on pelannut liki 100 liigaottelua ja tehnyt niissä liki 100 pistettä, voisi olettaa, että Sorri pelaisi Salibandyliigassa. Näin ei kuitenkaan ole. Juhon joukkue on nyt divarijoukkue FBC Turku.

Palataan mielenkiintoiseen seurasiirtoon hiukan myöhemmin.

– Tulen liikunnallisesta perheestä. Äitini pelasi pesäpalloa SM-sarjassa ja isäni on harrastanut monia eri urheilulajeja. Itsekin harrastin useita lajeja yhtä aikaa, kuten pesäpalloa ja jalkapalloa. Sählyn pelaamisen aloitin jo alakouluikäisenä, kertoo Sorri, joka kävi ennen muuttoaan Turkuun läpi OLS:n juniori-ikäluokat.

Menestystäkin on tullut, sillä Sorrin viime kevään SM-hopean lisäksi meriittilistalle on kertynyt nuorten maailmanmestaruus sekä A-nuorten SM-kulta. Nämä ovat kovia saavutuksia salibandyssä.

– Sorri oli voittamassa Helsingborgissa nuorten maailmanmestaruutta. Juholla on räjähtäviä ominaisuuksia, nopeutta ja rytminvaihtokykyä. Laukaus on tietysti hyvä, jota hän voisi käyttää enemmänkin. Ottaisin heti joukkueeseeni, kuten moni muukin liigajoukkue, toteaa Esport Oilersin valmentaja Heikki Luukkonen, joka oli Sorrin kanssa voittamassa maailmanmestaruutta.

Amatöörilajissa pitää miettiä muutakin kuin reikäpallon perässä juoksemista. Akateemisessa Sorrin opettajaperheessä on painotettu myös opiskelun merkitystä elämässä. Juholle ovet avautuivat Turun kauppakorkeakouluun. Samalla piti myös pohtia uudestaan ajankäyttöä ja salibandyn pelaamista korkeimmalla sarjatasolla.

– Viime kevään jälkeen halusin ottaa salibandyyn irtioton. Ei ollut oikeaa fiilistä. Pelaaminen ei enää niin sanotusti napannut. Kesällä tein päätöksen, että panostan jatkossa opiskeluun.

Irtiotto lajista teki hyvää. Pelimies on kuitenkin aina pelimies. Pelaaminen on hyvää vastapainoa opiskelulle.

– FBC Turku oli pelaamassa syksyllä Oulun puolessa Liminkaa vastaan. Niittomiehissä pelaa useita minun kavereitani. Olin paikalla seuraamassa ottelua ja siellä syntyi ajatus palata takaisin pelaamaan. Hautamäen Jaakko ehti vähän jo houkutellakin joukkueeseen.

Kun kunnon pelimiehellä on ikää vasta 23 vuotta, ei höntsäsarjatkaan vielä oikein kiinnosta.

– Kun tehdään, niin tehdään siitä kunnolla. Pidän siitä, kun joukkueella on tavoitteita.

Siirto TPS Salibandystä naapuriseuraan on Sorrin kohdalla sujunut sujuvasti. FBC Turussa on jo valmiiksi tuttuja pelikavereita. Ja kovin on nykyinen peliasu tutunnäköinen, samanlainen, millä Juho pelasi vuosien ajan Oulussa. Pelinumerokin, 37, on nyt tismalleen sama.

ETUSIVU