Missä menet Turkufutis? (Akusti Salonen)

Vielä muutama vuosi sitten A-nuorten Suomen mestaruus ratkaistiin Urheilupuiston Yläkentällä TPS:n ja FC Interin välillä. Nyt tuo aika on kaukana menneisyydessä.

”Oli aika, kun olimme parhaita. Oli aika, kun olimme vahvoilla Suomifutiksessa. Oli aika, kun täältä tuli maajoukkuepelaajia vuosi vuoden jälkeen, niin nuorissa kuin aikuisissakin. Oli aika kun molemmat pääsarjajoukkueet pelasivat mitaleista. Oli aika, kun junioreissa joukkueet olivat maamme kärkipäätä ikäluokasta toiseen. Tuo aika on kaukana menneisyydessä, saammeko sitä koskaan takaisin? Ei jos nykyinen tekeminen jatkuu…”

Näin aloittaa Pieni mies suurien aatosten äärellä Akusti Salonen omaa kirjoitustaan, jossa hän asiantuntevasti ruotiin aihetta, miksi Turku on jäänyt pahasti jälkeen juniorituotannossa – ainakin, jos vertaa aikaisempiin menestysvuosiin.

Läheltä paikallista jalkapalloa seuraavalle Saloselle on esitettävänä hyviä argumentteja siitä, miksi on päädytty nykyiseen tilanteeseen.

Salonen päättää tarinansa näin:

”Sormia osoittelematta ja ketään erikseen syyttämättä, toiminta ei todellakaan ole sillä tasolla mitä sen tulisi olla alueen koko tai historia huomioiden. Loputtomiin ei voida mennä heikkojen ikäluokkien tai muun vastaavan kaunistelun taakse. Menneessä ei pitäisi elää, mutta ehkä sieltä kannattaisi hakea vinkkejä mitä aikaisemmin tehtiin. Selvää on, että jotain silloin tehtiin paremmin, huomattavasti paremmin.”

Koko Akustin Missä menet Turkufutis – tarina on luettavissa täältä>>>

Missä menet Turkufutis? Osa1

ETUSIVU