Nico Nikander – kaupungin kovin kannattaja

Ottelu voi alkaa. Kaupungin kovin kannattaja Nico Nikander on totutusti valmiina omalla paikallaan kannattajakatsomossa. Rummut ja faniliput ovat valmiina. Erityistä on se, että Nicon voi nähdä niin TPS:n kuin Tutonkin otteluissa. Eipä FC Interinkään kannattaminen tunnu vieraalta urheiluun intohimoisesti suhtautuvalle nuorelle miehelle.

Ehkäpä kiinnostus urheiluun on peritty Nicon isoisältä, kaikkien tuntemalta kiekkolegenda Seppo ”Pappa” Lindströmiltä. Totuus on kuitenkin toinen, sillä Nico ei ole nähnyt isoisänsä pelaavan, vaan innostus jääkiekkoon tarttui pikkupoikaan serkkunsa kautta. Henrik Maunula pelasi Tutossa yli kymmenen vuotta sitten.

Nico kävi äitinsä, Sepon tyttären, Mia Lindströmin kanssa useasti katsomassa ”Henkan” otteluita. Siitä alkoi Nicon Tuto-fanittaminen, joka on vuosien aikana vain kasvanut. Nico on niitä kannattajia, jotka käyvät innokkaasti katsomassa myös Tuton A-nuorten kiekkomatseja.

Sattumalta Nicon perheen naapurissa asui aikoinaan todellinen kiekkoperhe. Moision pojista jokainen, James, Patrik ja Kalle, pelasi jääkiekkoa. Naapurin mukavista pojista tuli Nicon ystäviä. Heidän luona oli kiva käydä juttelemassa isojen poikien lätkäjuttuja. Tutossa pelanneesta Kallesta tuli Nicon todellinen idoli. Niinpä Nicon komeaan paitakokoelmaan kuuluu tietysti pelipaita, jonka selkämykseen on kirjailtu nimi ”Moisio”.

Vähitellen Nicon reviiri kasvoi. Alkoi myös TPS:n kiekko-otteluiden seuraaminen. Äiti lähti taas mielellään mukaan, olihan Mia seurannut nuorena oman isänsä otteluita Saksassa. Jääkiekko kiinnosti sekä äitiä että poikaa. Nicon ollessa vielä alaikäinen, parivaljakko nähtiin usein yhdessä joukkueiden vieraspelimatkoilla.

Kun jääkiekko alkoi saada Nicon arjessa yhä suuremman aseman, tuli keväisin kiekkokauden päättyessä aina suuri tyhjyyden tunne. Seuravan syksyn lätkäotteluiden alkaminen tuntui liian kaukaiselta. Niiden odottaminen oli tuskallista.

Onneksi Nico löysi kesäkaudeksi jalkapallon. Kavereiden, hengenheimolaisten, löytämistä katsomosta helpotti, kun Nico huomasi, miten Tuton kiekko-otteluissa käy osittain samaa porukkaa kuin TPS:n jalkapallo-otteluissakin.

Oma henkilökohtainen paitakokoelma jatkoi kasvuaan, kun ottelurekvisiittaan hankittiin mustavalkoisia pelipaitoja. Ennen otteluun lähtöä pitää varastosta ottaa mukaan myös oikeanvärinen fanilippu ja lippis. Niitäkin on kertynyt jo useampia.

Kun ei ole tiedossa TPS:n miesten jalkapallo-ottelua, Nicon voi nähdä kannustamassa saman seuran liiganaisia. Toisinaan pientä hämmennystä on syntynyt tosikannattajien keskuudessa, kun Nico on siirtynyt sujuvasti seuraavalla viikolla kannattamaan FC Interiä.

Parin viime vuoden aikana Nikanderin lajivalikoima on laajentunut entisestään. Hyvätunnelmaiset TPS:n salibandyottelut ovat nuorukaisen mieleen. Niissäkin otteluissa Nico asettuu aina kannattajakatsomoon ja tarkkailee, miten ryhmässä toimitaan. Eri lajeissa vakikannattajilla on omat etukäteen sovitut kuvionsa ja laulunsa. Muita seuraamalla pääsee mukaan ottelutunnelmaan.

Nicon omiin liikuntaharrastuksiin kuuluu jalkapallon pelaaminen. TPS:n Sateenkaari-joukkue on yli 13-vuotiaille erityisnuorille suunnattu harrastejoukkue. Se tarjoaa rentoa liikuntaa sekä yhdessäoloa jalkapallon parissa. Vaikka kyseessä on raitapaitojen oma kerho, sen vetäjä Severi Paajanen, on paremmin tunnettu FC Interin seuraikonina.

TPS:n jäsenkortilla Nicolla on mahdollisuus päästä ilmaiseksi seuransa kotiotteluihin. Siitä huolimatta yksi joululahjatoive on ylitse muiden. Se on TPS:n miesten kausikortti kesän jalkapallo-otteluihin. Kannattajaryhmään kuuluminen on Nicolle tärkeää. Ihan ykkönen, kuten Nico asian itse ilmaisee. Oli sitten TPS tai Tuto, Nico kokee olevansa yksi muista, osa ryhmää. Jokainen voi olla mukana juuri sellaisena kuin on. Voittoja juhlitaan ja tappioita kärvistellään yhdessä.

Nico on saanut harrastuksensa kautta paljon uusia kavereita. Vaikka Tuton Mikke Levo on suosikkipelaaja, ovat kaikki pelaajat ottaneet innokkaan kannattajansa hyvin huomioon. Nicon kohokohta on, kun pelaajat tulevat ottelun jälkeen kiittämään kannustuksesta.

Ikimuistoisin hetki lienee ollut, kun Tuton ex-valmentaja Miika Elomo kutsui kerran joukkueensa superkannattajan vierailulle pelaajien pukukoppiin.

Juho Virtanen on yksi monista Tuton pelaajista, jotka tervehtivät aina iloisesti joukkueen innokasta kannattajaa. Ele on Nicollekin tärkeä.
Hetki ennen ottelun alkua.
Nico on tuttu näky TPS:n salibandyotteluissa.
Kiekkolegenda Seppo ”Pappa” Lindström on Nicon isoisä, joten ei ihme, että jälkipolvikin viihtyy jäähallilla.
Nico Nikander rumpuineen on asettunut tutulle palikalleen kannattajakatsomoon.

ETUSIVU