Ompelijan museokoti on syntynyt Leena Salmisen intohimoisen harrastuksen myötä

SATAKUNTA / KOKEMÄKI – Tänne leveänä virtaavan Kokemäenjoen töyräälle ei tulla sattumalta, mutta navigaattori johtaa kyllä perille. Leena Salmisen intohimoisen harrastuksen myötä on syntynyt hieman erilainen nähtävyys, Ompelijan museokoti.

Käsityöopettaja Salmisen kiinnostus kädentaitoihin tulee ilmiselvästi esiin, kun astuu hänen perustamaansa Ompelijan museokotiin. Vierailijoita eli ole ruuhkaksi asti, mutta Leena esittelee harrastustaan mielellään myös muille. Ompelijan museokoti on avoinna vain sopimuksesta.

Lähes joenvarteen rakennettu punamullattu 1800-luvun rakennus oli aikoinaan Asko ja Leena Salmisen kesämökki. Pariskunta hankki paikan kesänviettopaikakseen vuonna 1965. Vuosikymmeniä myöhemmin Salmiset rakensivat tontille uuden ympärivuotisen kodin. Samalla kesämökki vapautui Leenan harrastuskäyttöön.

Mökin tiedetään olleen aikoinaan hinaajan kapteenin Juho Fredrik Stockmannin omistama. Hän muutti myöhemmin nimensä Kotiniemiksi, joka on jäänyt elämään myös paikan osoitteeseen. Mökin viimeinen asukas ennen Salmisia oli Juhon tytär Aliina Kotiniemi.

Nyt nimensä mukaisesti Ompelijan museokoti on täyttynyt toinen toistaan hienoimmilla käsitöillä. Osa on Leenan itsensä tekemiä, osa on löydetty kirpputoreilta ja loput saatu lahjoituksina. Käsityötaidoista, etenkin nypläämisestä innostuneet, löytävät Leena museokodista useita arvokkaita helmiä. Esillä on myös laaja silitysrautakokoelma.

Mökki on sisustettu vanhoilla huonekaluilla ja kiehtovilla astioilla. Räsymatot lattialla luovat kodikkaan tunnelman.

OMPELIJAN MUSEOKOTI

Osoite: Kotiniementie 43, Riste, Kokemäki.

KARTTA

Lue lisää

Puh: 0400 538 549

ETUSIVU

SISÄLLYSLUETTELO

LUE MYÖS: Kokemäen maatalousmuseo on Suomen ensimmäinen lainamakasiiniin perustettu museo

LUE MYÖS: Kokemäen ulkomuseosta piti tulla Satakunnan suurin ja komein

Yhteistyössä

Suomi on täynnä toinen toistaan kiehtovampia tutustumiskohteita.
Salatut Museot on vieraillut lukemattomissa kotimaisissa museoissa, suurissa ja pienissä. Ja lisää kertyy. Monet ovat piilossa pölyisten teiden päässä, mutta osa löytyy ihan nurkan takaa. Tämän sivuston avulla niiden löytäminen on helpompaa.