Pubiliigassa tanner tömisee ja hiekka pölyää

Joukkueemme nimen voit mainita lehdessä, mutta älä kerro ottelun lopputulosta. Vaikka FC Tower Varissuolta on pelannut kauden toistaiseksi ilman voittoja, ei huumoria ole kuitenkaan unohdettu. Häviöstä viis. Tärkeintä on hikinen tunti pallon perässä juosten mukavien kavereiden seurassa.

Kauden 2017 ollessa puolessavälissä on FC Tower Pubiliigan sarjataulukon häntäpäässä. Hyvin ei ole siis mennyt. Eikä mennyt viime kaudellakaan. Ei myös sitä edellisellä kaudella. Tappioiden ei anneta kuitenkaan masentaa, sillä FC Tower edustaa juuri sitä, mitä Pubiliiga on alun perin ollut aidoimmillaan.

– Haluamme ylläpitää vanhaa pubiliigaperinnettä. Muissa porukoissa on enemmän vanhoja pelureita ja silloin pelataan henkeen ja vereen, kertoo FC Towerin maalivahti Mika Kankare, joka on pelannut pubiliigassa jo vuosikausia.

FC Tower pelaa kotiottelunsa Varissuon Pelttarinkadun pallokentällä. Tänään joukkueella on vierasottelu Pubiliigan parhaimmistoon kuuluvaa Alvar Saintsia vastaan Samppalinnan kentällä.

Puitteet kaupungin yläpuolella Samppalinnan mäellä ovat komeat. Kenttää ympäröi vehreän viihtyisä puisto, jonka koristeena on vanha kenttätykki muistona Turun seudun veteraanitykkimiehille. Entisen Tipulan eli nykyisen Luostarivuoren koulun punatiilinen rakennus synnyttää vaikutelman Brittein saarista. Idyllin masentaa kuitenkin pölyävä hiekkakenttä ja ”tsaarinaikaiset” rautaverkkomaalit, joita tuskin löytyy ennä muualta kuin Turusta. Olosuhteet eivät hetkauta FC Towerin pelaajia.

– Hiekkakenttä kuuluu Pubiliigaan. Hiekalla pelaaminen ei haittaa. Se kuuluu tämän sarjan perinteisiin. Välillä pitääkin olla hieman hiekkaa hampaiden välissä. Suurin osa Turun Pubiliigan peleistä pelataan hiekkakentillä.

Vaikka kotijoukkue Alvar Saints on ottelun ennakkosuosikki, peli etenee tasaisissa merkeissä. Toisella puoliajalla, puolentunnin pelin jälkeen, tulee FC Towerille ilmeisiä ongelmia. Alvar Saints vyöryttää, koska FC Towerilla on vaihtopelaajia liian vähän.

– Monella on kaikenlaisia virkkuukoukkukerhoja. Pelipäivänä tulee usein ilmoituksia, että juuri tänään ei pääse. Viimeksi meillä oli neljä vaihtomiestä, tänään vain yksi.

Pubiliiga vaatii sitoutumista, sillä pelejä on paljon, kerran viikossa. Edes ylemmillä sarjatasoille ominaista kesätaukoa ei pidetä. Jokaisella joukkueella pelaajalista on pitkä, mutta kauden aikana tapahtuu aina poistumaa. Ottelu pelataan junnumaaleihin. Joukkueesta on kentällä kerrallaan maalivahdin lisäksi kuusi kenttäpelaajaa. Peliaika on 2×30 minuuttia.

– Homma vaatii sitoutumista. Olemme saaneet vahvistukseksi muutaman hyvän nuoren kesän aikana mukaan. Kauden aikana voi alkuperäiseen ilmoittautumislistaa lisätä vain neljä uutta pelaajaa, kertoo FC Towerin puuhamies Erkko Vaara, joka suunnittelee jo ensi kauden joukkuetta.

Koska turkulaista Pubiliigaa on pelattu jo kolmen vuosikymmenen aikana, on nahkakuulan perässä juosseet tuhannet puulaakipelaajat. Vaikka sukupolvet ovat vaihtuneet, on liigan suosio säilynyt. Laajuudessaan Turun Pubiliiga on täysin poikkeuksellinen koko Suomessa.

Samppalinnanpuiston siimeksessä pelataan kesäisin suosittua Pubiliigaa. Entisen Tipulan punatiilinen koulurakennus sopii hyvin idylliseen ympäristöön.
Menossa on ottelu FC Towerin (musta) ja Alvar Saintsin välillä.
FC Towerin maalivahti Mika Kankare on pelannut Pubiliigaa jo vuosia.

ETUSIVU

Yhteistyössä

Jälkipeli kurkistaa kulissien taakse.
Nostaa esiin urheilun arjen sankareita ja mielenkiintoisia tarinoita, jotka harvemmin saavat julkisuutta. Yli lajirajojen. Herkullisimmatkaan tarinat eivät katoa, vaan löytyvät Jälkipeli-sivuilta. Kerro oma ehdotuksesi, niin Jälkipeli tulee paikalle!