Sudet ulvovat Paraisilla – SC Wolves ei ole hävinnyt ainuttakaan ottelua

Kaikki sai alkunsa kaveriporukasta, kuten monen muunkin seuran kohdalla. Alkuinnostus on aina kova, mutta usein toiminta hiipuu. Paraisilta kotoisin oleva SC Wolves tekee poikkeuksen.

Nelosessa pelaava SC Wolves ei ole tällä kaudella hävinnyt vielä otteluakaan. Vain harva kotimainen futisjoukkue on yltänyt samaan, kaikki sarjatasot huomioon ottaen. SC Wolvesin sarjajohto on muhkea – etenkin, kun muut lohkon joukkueet ovat pelanneet useasti ristiin.

Onko Kalkkikaupungissa nähtävissä vallanvaihto, sillä Paraisten perinteistä seuraa (Pargas IF) uhkaa putoaminen sarjaporrasta alemmaksi?

Salibandyssä SC Wolves on ollut aina kaupungin ykkösasema. Viime kauden päätteeksi seura nousi 2. divisioonaan. Erityistä on se, että SC Wolvesin monet pelaajat harrastavat molempia, talvella salibandyä, kesällä jalkapalloa. Nousujuhlista onkin tullut seuran perinne, vaikka SC Wolves on iältään vasta murkkuikäinen.

SC Wolvesin juuret ovat salibandyssä. Kouluikäiset pojat pelasivat ensin yhdessä harrastusmielessä, kunnes keväällä 2006 oli aika perustaa Paraisten ensimmäinen salibandyseura. Uuden seuran nimeksi tuli FloorBall Club Parainen (FBC Parainen). Vasta muutama vuosi sitten päätettiin perustaa oma jalkapallojaosto. Sen seurauksena nimikin vaihtui nykyiseen muotoon SC Wolves. Seuran kolmas laji on futsal. Mukaan on otettu myös naiset.

Jalkapallossa aloitettiin pohjalta, Kuutosesta. Pelaajarunko muodostui Paraisten kaveriporukasta, johon liittyi lisää pelaajia Turun alueelta.

– Tällä hetkellä meillä on useita paraislaisia pelaajia. Uudet pelaajat tulevat aina jonkun pelaajan kaverina. Meidän vahvuus sekä jalkapallossa että salibandyssä on isot ringit. Futisjoukkueessakin on noin 25 pelaajaa. Näin saadaan harjoituksistakin laadukkaita, kertoo SC Wolvesin puuhamies, yksi joukkueen pelaajista ja perustajista Daniel Lindqvist.

Pargas IF on kaupungin iso ja perinteikäs seura, mutta on näin saanut paikalliskilpailijan. Kaupungin parhaalle nurmikentälle olisi muitakin halukkaita. SC Wolves aloitti kauden pelaamalla viisi ensimmäistä otteluaan vieraissa. Kotiottelut pelataan Koivuhaan nurmikentällä, ei Paraisten pääkentällä, jossa olosuhteet olisivat paremmat. Tunnelmaltaan Koivuhaan kenttä on ”Susijoukkueelle” kotoisampi.

Miten yhteiselo sujuu kilpailijan kanssa?

– Arka aihe. Etenkin alussa tilanne oli pahempi. En oikein osaa sanoa, miksi. Piffenistä on siirtynyt paljon pelaajien meille. Toiseen suuntaan pelaajaliikennettä ei ole ollut. PIF on vanha seura ja emme halua olla paikalliskilpailija, olemme toistaiseksi enemmänkin kaveriporukka.

– Toiminta valmennusta myöten on pidetty laadukkaana. Olosuhteet ovat Paraisilla hyvät, pääsemme pelaamaan nurmikentälle. Talvella pääsemme halliin harjoittelemaan. Salibandyharjoitukset pidetään Turussa sekä Paraisilla

Viime kauden siirtoikkunan sulkeutuessa SC Wolves sai mieluisan vahvistuksen, kun Patri Filatoff siirtyy Paraisten Susilaumaan. Patri ehti ennen siirtymistään kiertää nuoresta iästään huolimatta useita Turun alueen seuroja. SC Wolves on tuttu Patrille, sillä hän on itse aikaisemmin osallistunut joukkueen valmentamiseen. Nyt hänen isänsä Jyrki Filatoff sekä Kimmo Vahalahti vastaavat valmennuksesta. Patrin isoveli Henri Filatof toimii SC Wolvesin puheenjohtajana.

SC Wolves nousi nopeasti Kuutosesta ylöspäin. Vaikka otteluja on vielä syyskierroksella useita jäljellä, on nousu Kolmoseen jo varma. Mikäli PIF säilyttää sarjapaikkansa, nähdään Paraisilla ensi kaudella harvinaisia paikallisotteluita.

Lue lisää www.scwolves.com

Kaveriporukka perusti aikoinaan SC Wolvesin. Vuosien myötä seurasta on tullut varteenotettava kilpailija Paraisilla.
Moni SC Wolvesin jalkapalloa pelaavista kavereista pelaa samassa seurassa salibandyä 2. divisioonassa. Hieno saavutus!
Patri Filatoff (kuvassa) pelaa. Isä Jyrki Filatoff valmentaa. Henri Filatoff on joukkueenjohtaja.

ETUSIVU