Tosissaan, mutta ei vakavasti – Ikämiesten SM-turnaus kerää pelimiehet Turkuun

Pilkettä silmäkulmaan. Ei niin vakavaa. Ikämiesten yli 35-vuotiaiden entisten pelimiesten yhteinen turnaus kulminoituu edellä kerrottuun kahteen lauseeseen.

Tosin vain siihen hetkeen asti, kunnes tuomari puhaltaa pelin alkavaksi.

Sen jälkeen mennäänkin tosissaan, ihan niin kuin ennen muinoin oman peliuran aikana. Vaikka aktiivipelivuosista on monella vasta tovi aikaa, on liike hieman jo hidastunut ja elopainoakin kertynyt. Suu käy sentään entiseen malliin. Siitä saa osansa sekä vastapuoli sekä ottelun tuomarit, jotka ikärakenteeltaan edustavat samaa vuosikertaa kuin pelaajatkin. Hyvä näin, sillä kokeneet tuomarit ovat tottuneet V-kirjaimella alkaviin tunteellisiin mielipiteisiin.

Vaikka SM-tittelistä pelataan, on turnauksen paras anti sittenkin vanhojen pelikavereiden näkeminen ja rakkaus itse lajiin, Kuningas jalkapalloon. Eri puolilta Suomea Turkuun tulleita nuoruusvuosien vastustajajoukkueen pelaajia on kiva moikata ja kysellä kuulumisia. Entiset pelimiehet ovat nyt vaihtuneet ilmastointiasentajiin, maalareihin ja pankkiireihin. Kaiken kruunaa tietysti se sama tuttu pukukoppihuumori ja ottelun jälkeinen fiilinki saunan lauteilla.

Kupittaan kolmipäiväiseen SM-turnaukseen osallistuu kuusitoista joukkuetta eri puolilta Suomea. Joukkueet on jaettu neljään lohkoon, joista kaksi parasta jatkaa välieriin ja mahdollisiin loppuotteluihin. Suomen mestari on selvillä sunnuntaina 27.8. klo 14.45 alkavan ottelun jälkeen.

Koska kolmipäiväinen turnaus päättyy vasta sunnuntaina, joukkueen ”turnauskestävyys” on koetuksella. Liian pitkälle yöhön venyneet ”ottelupalaverit” kostautuvat seuraavan päivän aamuna.

Turun alueen joukkueista mukana ovat LTU, TPS ja viime vuoden voittaja ja edellisen turnauksen järjestäjä Jyrkkälän Tykit. Vuodesta 1982 alkanutta turnausta on harvoin järjestetty Turussa, perinteisessä palloilukaupungissa. Viime vuonna oli ensimmäinen kerta ja nyt tapahtuma on toistamiseen Kupittaalla. Järjestelyvastuussa on tällä kertaa Turun Palloseura, viime vuoden hopeajoukkue.

Turnauksen osallistuvissa joukkueissa vilisee entisiä maajoukkuepelaajia ja pääsarjatason pelaajia. TPS on ilmoittanut turnaukseen muun muassa seuraavia pelaajia: Peter Enckelman, Marco Casagrande, Jallu Heinikangas, Markus Paija, Jasse Jalonen, Toni Järvinen, Lasse Lagerblom, Tommi Virtanen, Jani Tuomaala ja Petri Leino.

Muista joukkueista löytyy seuravanlaisia nimiä: Magnus Bahne (JyTy), Petri Lehtonen (JyTy), Ilja Venäläinen (PuPa), Paulus Roiha (PuPa), Mikael Muurimäki (PuPa), Roope Heilala (PuPa), Juha Reini (Real Kokkola), Ville Laakkonen (Real Kokkola), Tero Koskela (Real Kokkola), Tommi Pikkarainen (Real Kokkola) ja Mika Helin (FC Kiffen).

Hmm…Tutun näköinen. Eikös tämä ”kovanaama” pelannut aikoinaan Veikkausliigaakin. Nyt Jallu Heinikangas kirmaa entisten pelikavereiden kanssa Ikämiesten SM-turnauksessa Kupittaalla.
Ikämiesten SM-turnauksessa pelataan tosissaan, mutta ei niin vakavissaan…vai, miten se nyt oikein meni. Kuva ottelusta Kiffen (valk.) Jyrkkälän Tykit.
Kupittaa tarjoaa hyvät olosuhteet jalkapalloturnaukselle. Ikämiehetkin pääsevät pelaamaan aidolla nurmella.
Kaksi elävää legendaa, Petri ”isoveli” Lehtonen ja Magnus Bahne.
Marco Casagrande on ehtinyt toimistohommista edustamaan entistä seuraansa.

ETUSIVU