S.I.G ja paikalliset urheiluseurat lyövät hynttyyt yhteen striimikeikan muodossa

Viihde ja urheilu kulkevat käsi kädessä. Tätä mieltä on erityisesti raisiolainen Juha Oksanen, monien tuntema S.I.G-yhtyeen perustajajäsen ja Raision Nappulaliigan kasvatti. Paljon on tapahtunut niistä vuosista, kun Raision lukion tupakkapaikan rokkimiehet, Matti Inkinen, Matti Ranta ja Oksanen, päättivät perustaa oman bändin 1970-luvun lopulla.

Nyt, vuosikymmeniä myöhemmin, S.I.G päätti tehdä yhtyeen ensimmäisen striimikeikan. Kyseessä ei olekaan mikä tahansa keikka, vaan samalla uudenlainen varainhankintakeino usealle Turun alueen urheiluseuralle. Koronan kurittaessa uudet keinot ovat aina tervetulleita.

– S.I.G ei ole poikkeusaikana päässyt keikoille, joten piti keksiä jotain sellaista, missä olisi kiinnostava päämäärä. Turkulainen RajuLive, jolla on kokemusta useiden konserttien striimausten toteuttamisesta, ehdotti meillekin sellaista. Jos teemme konsertin, bändin pitää saada myös yleisöä. Päätimme ottaa urheiluseuroja mukaan, sillä niiden toiminnassa on paljon tuttujani mukana. Ja onhan urheiluseuroillakin näinä aikoina samat taloudelliset ongelmat, kertoo bändin kosketinsoittaja Oksanen striimikeikan ideoinnista.

Raision Loimu, RaiFu, RaisU, Raision Kuula, TPS Juniorijääkiekko, KaaPo, VG-62, Rymättylän Soihtu, Raision Jumpparit, RNK sekä kulttuurin puolelta Raision lukion stipendirahasto…Listasta tuli pitkä.

– Kun otin yhteyttä eri alueen seuroihin, melkein kaikki lähtivät mukaan. Urheiluseuroilla on omat verkostonsa. Näin mekin pääsemme mukaan heidän verkostoihin ja he pääsevät meidän verkostoihin. Viihde ja urheilu kulkevat muutenkin käsi kädessä.

Turun Apollon lava on varattu striimikeikkaa varten. S.I.G esiintyy lauantaina 24.4.2021 kello 19.00 alkaen. RajuLiven monikameratuotannon avulla taataan laadukas tapahtuma. Virtuaalinen keikka esitetään RajuLiven LiveKatsomo.fi -lähetysalustalla. Mukaan kotisohvilta keikalle pääsee ostamalla haluamansa seuran sivuilta tapahtumaan pääsylipun.

Yhdellä koodilla voi katsoa livelähetystä yksi päätelaite kerrallaan. Kaikki liput ostetaan Nettilippu.fi-sivuilta. Siellä on kukin mukaan lähtenyt seura omana lipputyyppinään. Keikka on katsottavissa seitsemän päivän ajan vielä tallenteena.

– Tällainen on helppoa ja järkevää talkootyötä urheiluseuralle. Kenenkään ei tarvitse myydä varsinaisesti mitään. Klikkaamalla pääsee ostamaan pääsylipun ja samalla tulee tuettua omaa seuraansa.

Mukaan lähteville urheiluseuroille tapahtuma on taloudellisesti riskitöntä. Kuluja ei ole, mutta osa pääsylipputuloista kilahtaa suoraan seuran kirstuun. S.I.G kantaa taloudellisen riskin.

– Ei ole itsestäänselvyys onnistua, mutta on kiva kokeilla uutta. Toteutamme konsertin omalla riskillämme. Noin tuhat lippua pitää myydä, niin päästään omillemme. Saamme kuitenkin paljon hyvää livemateriaalia bändille, jota voimme myöhemmin käyttää markkinoinnissa.

Varttuneempi sukupolvi muistaa hyvin, miten S.I.G-yhtyeen hitit soivat tiuhaan bändin kultavuosina 1980-luvulla. Monista kappaleista tuli klassikkoja. Tiina menee naimisiin, Sadan vuoden yksinäisyys, Ludwig van Beethoven, Hyvää syntymäpäivää…Nämä kuulostavat tutuilta nuoremmallekin sukupolvelle.

– Kukaan ei tule pettymään, sillä toki soitamme kaikki bändin klassikot. Mukana on myös uudempaa musiikkia, kuten viime keväänä purkitettu Aurinkoon, jolla osallistuimme euroviisukarsintoihin. Apollon livekeikalla ensiesitämme myös bändin aivan uuden kesäbiisin. Yksi tärkeä tavoite on tietysti se, että keikka tarjoaa hyvän mielen kaikille, niin kuin aina keikan jälkeen.

Lisätiedot löytyvät mukaan lähtevien seurojen sivuilta ja somekanavista.

ETUSIVU

Yhteistyössä

Jälkipeli kurkistaa kulissien taakse.
Nostaa esiin urheilun arjen sankareita ja mielenkiintoisia tarinoita, jotka harvemmin saavat julkisuutta. Yli lajirajojen. Herkullisimmatkaan tarinat eivät katoa, vaan löytyvät Jälkipeli-sivuilta. Kerro oma ehdotuksesi, niin Jälkipeli tulee paikalle!