TPS murjoi EräViikingit Kupittaan illassa – joukkueiden tasoero oli melkoinen

Viimeksi….

– Pelattiin tämmönen lässyn lässyn peli. Oltiin ihan lapsellisia, totesi TPS:n molemmat maalit tehnyt Mikko Hautaniemi Happee-ottelun jälkeen.

– Pelattiin kyllä heikkoa sählyä ja kaveri oli hyvä. Silloin yleensä lopputulos F-liigassa näyttää tuolta. Keskiviikkona on ryhtiliikkeen paikka kotiyleisön edessä. ErVi tulee varmasti kovalla asenteella ja meidän täytyy vaan toteuttaa sovittuja juttuja. Silloin tulee hyvä ja voidaan olla luottavaisin mielin, ennakoi TPS:n päävalmentaja Santeri Raatarila.

Vastaavasti EräViikingit otti kauden toisen voittonsa kaatamalla Nurmon Jymyn jatkoajalla. Kahden pisteen turvin ErVi nousi jumbosijalta sijalle yksitoista ohi FBC Turun. Matkaa karsintaviivan yläpuolelle on vielä kahdeksan pistettä.

Kas, siinä lähtökohdat keskiviikkoillan TPS-ErVi -otteluun.

Molemmille joukkueilla kuluva kausi on erityinen. EräViikingit taistelee liigassa pysymisestä. Tilanne ei ole sitä, mitä aikoinaan kahden helsinkiläisenseuran fuusion myötä edes kuviteltiin koskaan tulevan eteen.

TPS:lle tämä kausi tarkoittaa ”nyt tai ei koskaan” -mahdollisuutta. Kauden päätteeksi osa kärkipelaajista lopettaa ja joku siirtynee uran ehtoopuolella vielä ulkomaille pelaamaan. Uusia vastuunkantajia ei ole jonoksi asti.

Ja itse otteluun…

Kovin oli harvalukuinen yleisö tällä kertaa Kupittaan illassa. Hyvä niin, sillä tarjolla oli perin vaisu ottelu. Jos kotijoukkue johtaa ensimmäisen erän jälkeen 7-0, se kertoo jo aika paljon, millaisesta ottelusta oli kyse. Kasvojenpesusta tai Raatarilan lupaamasta ryhtiliikkeestä se ainakin kävi, vaikka pari seuraavaa erää menikin pelkäksi pelailuksi. Toisessa erässä TPS nosti jalan kaasulta ja ErVi teki kolme maalia. Lopulta TPS murjoi helsinkiläisen EräViikingit Kupittaalla maalein 10–4 (7–0, 1–3, 2–1). Kotijoukkueen maalissa pelasi Oskari Fälden.

Joukkueiden tasoero oli siis melkoinen. Eli tähän ollaan kai tultu. Ei edes nähty Hautaniemen ja Jani Kukkolan keskinäistä vääntöä, kun jälkimmäinen ei ollut kokoonpanossa. Hyvä vahvistus, konkari Mika Moilanen, oli kaivettu esiin naftaliinista. Kaikki kivet pitää nyt kääntää, jotta ErVin sarjapaikka varmistuisi.

– Pienesti nousi jalka kaasulta. Se näkyi ihan kaikkien olemuksessa, mutta siihen pitää ottaa ryhtiliike jatkossa, ettei tuollaista enää tapahdu. Lopetettiin se oman työn tekeminen. Se riitti tällä kertaa, mutta jatkossa tuollaista ei voida katsella, totesi Niemelä TS:n toimittajalle.

Jatkossa TPS ei pääse yhtä helpolla, sillä joukkue kohtaa Classicin kahdesti, ensin Turussa (ke) ja heti perään Lempäälässä (pe).

ETUSIVU