Loimu menetti piikkipaikan – Kertulassa pelattiin äärimmäisen tasainen ja viihdyttävä lentopallo-ottelu

Mielenkiintoisista asetelmista lähdettiin sunnuntai-illan otteluun Loimu – Karelian Hurmos:

Raisio Loimun argentiinalaisvahvistus Joaquin Layus oli perin tuskaisen näköinen viimeksi, kun pääsi kentälle. Jalkavaiva on pitänyt keskitorjujan jo useasta ottelusta pois. Loimu ennakoi ennen Hurmos-ottelua, että Layus ei olisi vieläkään pelikunnossa.

Sen sijaan korvaava jenkkikeskipelaaja Seth Golleher olisi jo mukana. Tai siis, noh, jos saadaan kaverin peliluvat kuntoon ennen sunnuntai-iltaa. Näin siis ennakoi Loimu jenkkipelaajan tilannetta.

Aatu Vihola on pelannut mainiosti keskitorjujan paikalla, mutta nyt kokelas Viholan, nykyisen upseerioppilaan, aika sujuu tiiviisti armeijan harmaissa.

Loimu oli ennen sunnuntai-illan ottelua sarjakärjessä, kiitos alkukauden useiden voittojen. Kolme viimeistä ottelua ovat tuoneet kuitenkin raisiolaisjoukkueelle yhtä monta tappiota. Sarjanelosen Hurmoksen tilasto oli myös hyvä, kuusi voittoa kahdeksasta ottelusta.

Ja sitten itse otteluun.

Vasta torstaina Suomeen saapunut 208 senttinen Seth Golleher nähtiin kuin nähtiinkin kentällä. Mies näytti olevan tärkeä vahvistus Loimun keskisektorille.

Yleisöön mennyt ottelu oli äärimmäisen tasainen. Hurmos voitti 3-2, mutta joukkueiden kokonaispisteet olivat pisteen verran Loimun eduksi, 107–106. Kun pelataan kaksi ja puolituntia ja toinen joukkue tekee pisteen enemmän, tuskin lentopallossa voikaan olla tasaisempaa ottelua.

Erälukemat merkattiin joensuulaisjoukkueelle viiden erän jälkeen lukemin 25–20, 18–25, 21–25, 27–25, 15–12. HurmoS sai siis Kerttulasta kaksi arvokasta sarjapistettä, Loimu sai yhden.

Tappion myötä Loimu menetti kärkipaikan Mestaruusliigassa. Raisiolaisten neljä viimeistä ottelua ovat päättyneet tappioihin, mutta pisteitä on kertynyt silti kolme lisää.

– Tänään nähtiin tiukat viisi erää, jossa pienet marginaalit ratkaisivat. Vastustaja pesi meidät puolustuspelissä, ja sai siitä päälle henkeä. Jokaisessa erässä se joukkue, joka pääsi alussa johtoon, oli vahvoilla. Meillä oli neljännessä ja viidennessä erässä vaikea alku, ja Hurmos pelasi johtoasemassa tosi hyvin. (Mika Rantanen, Loimu)

– Meidän pitää miettiä, miten saamme pelattua paremmin ja vapautuneemmin, kun olemme muutaman pisteen tappioasemassa.  (Mika Rantanen, Loimu)

– Kolmannessa erässä meidän maltti meinasi loppua kesken. Neljännessä erässä sytyimme pelaamaan osin kiistanalaisten tuomioidenkin johdosta, ja onnistuimme kairaamaan voiton. (Matti Alatalo, Karelian Hurmos)

Raisiolaiset sortuivat moniin syöttövirheisiin. Niitä kertyi peräti 21 kappaletta, joista neljännessä erässä jopa seitsemän.

– Emme päässeet kokeilemaan neljännen erän jatkopalloissa ja viidennessä erässä syötöllämme sitä, miten vastustajan painekattila olisi kestänyt. (Joonas Jokela, Raision Loimu)

– Mukava on pelata kun ei tarvii kylmissään olla. Sitä varten kentälle mennään, että saataisiin vastuuta ja tavaraa. Tasaista oli lentopallopeli tänään. Isossa kuvassa ei eroja löydy, mutta neljännen jatkopalloilla ja viidennessä erässä tiukoissa paikoissa päästettiin kaveri omilla syöttövirheillä helposti eteenpäin. (Joonas Jokela, Loimu)

– Voitto on aina hyvä vierashallissa. Loimu pelannut hyvän alkukauden eikä helppo voittaa. Omaan peliin olen muuten ihan tyytyväinen, mutta en tiedä mitä kolmannessa erässä tapahtui. Olin ihan yössä, mutta hyvä että sain itseni kasattua. (Mikko Räsänen, Hurmos)

– Seth ehti olla mukana vain muutamassa harjoituksessa, joten häneltä voi odottaa jatkossa paljon enemmän. Hän on positiivinen ja hyvä tyyppi, joka sopii porukkaan hienosti. (Mika Rantanen Loimu)

Katsomossa nähtiin tuttu mies kiekkomaailman puolelta. TPS:n lätkälegenda Hannu Virta nautti tasokkaasta ottelusta.

Koti: Jokela 31/+23, Pozo Hernandez 16/+4, Rahko 10/+2

Vieras: Räsänen 26/+14, Häyrinen 15/+4, Rissanen 10/+8

KATSO LISÄÄ KUVIA OTTELUSTA

ETUSIVU