Sarjajumbo TUTO Volley kaatoi kovakuntoisen Akaa-Volleyn 3-2

Lähtökohdat lauantai-illan otteluun Akaa-Volleyta vastaan olivat TUTO Volleyn kannalta enemmän kuin haastavat. Joukkueet sijoittuvat sarjataulukossa vastakkaisiin päihin. Ennen ottelua turkulaisen sarjajumbon saldo, yksi voitto ja kahdeksan tappiota, on umpisurkea. Eli etukäteen oli odotettavissa ottelu, jossa Kupittaan palloiluhalliin tuleva yleisö pääsee nopeasti lauantai-illan saunan lämmitykseen.

Jo pelkästään pistepörssin kärkipaikoilla viihtyvä iranilaishakkuri Ali Fazlin pysäyttämiseen tarvittaisiin valmentaja Olli Kuoksan joukoilta ihmetekoja.

Kas, kuinka kävikään.

Lentopallon Mestaruusliiga on tällä kaudella tasainen sarja. TuTo Volley palasi voittokantaan Mestaruusliigassa kolmen tappiollisen vieraspelin jälkeen. Siihen tarvittiin kahden ja puolen tunnin mittelö Turun Kupittaalla. Erälukemat kirjattiin isännille tasaisen ottelun jälkeen pistein 20–25, 25–21, 20–25, 25–20, 15–11. Akaalle tappio oli Mestaruusliigassa kauden ensimmäinen vieraskentällä.

Ennen varsinaisen ottelun alkua pidettiin pienimuotoinen palkitsemistilaisuus.

Vielä viime kaudella Raision Loimussa pelannut nykyinen Akaa-hakkuri Ali Fazli teki kentän korkeimmat pistelukemat 26.

– Suurin ero oli tänään henkisellä puolella. Tänään meiltä puuttui paloa ja nälkää tekemisestä, vaikka kaksi erää voitettiinkin. Meillä ei vielä rutiinitaso riitä tulla töihin ilman tunnetta. Peli-ilmeeseen en ole tyytyväinen, palloja jätettiin turhaan pelaamatta ja tappamisen meininki puuttui. Keskipeli ei toiminut niin kuin aiemmissa peleissä. Poissaolot näkyivät jonkun verran, mutta vaihtomiehiin on luottoa. Tänään muun muassa Tikkala pelasi ennakkoluulottomasti. (Olli Kunnari Akaa-Volley)

– Sydän sykkyrällä saa jännittää erien loppuja, tänään onneksi pysyi kolme erää meillä. Kontio tuli kentälle niin kuin pitääkin, hän on osoittanut jo harjoituksissa ja aiemmissa peleissä sen, että hänet voi laittaa kentälle. Sarjapisteet ovat aina tärkeitä, kun pelataan verkkaiseen tahtiin. Koen, että pystymme voittamaan kaikki liigajoukkueet kotona Kupittaalla, joten nämä pisteet olivat sikäli budjetissa. (Olli Kuoksa TUTO Volley)

Olkapäävaivoista alkukaudella kärsinyt hakkuri Matias Tihumäki oli kotijoukkueen hyökkäyspelin paras 20 pisteellään.

Nuoret loimulaiset William Groffier (kuvassa) ja Joonas Kontio pelasivat hienosti tekemällä 10 ja 9 pistettä. “Joukkueen kovimpia liekittäjiä oli vaihdosta kentälle Tuomas Siirilän (loukkaantui) tilalle marssinut 19-vuotias yleispelaaja Kontio, joka kiitti valmennusta luottamuksesta paiskomalla palloa kylmästi kenttään.”

Vieraiden kannattajajoukko jaksoi kannustaa omaa joukkuettaan läpi koko ottelun. Tuton otteluissa jostain syystä molemmat katsomonosat ovat avoinna yleisölle. Väkeä on lehtereillä enemmän kuin TV-kuvasta voisi päätellä.

– Syötimme tänään hyvin, ja onhan se hienoa, että nuoret saivat onnistumisia. Olemme jo puolustuksessa ja vastaanotossa jo liigan eliittiä. Hyökkäyspelaamiseen meidän pitää vielä saada lisää tehoja. (Olli Kuoksa TUTO Volley)

– Tietysti voitto oli tosi tärkeä, mutta peli ei silti ollut mielestäni meiltä kauden paras esitys. (Olli Kuoksa TUTO Volley)

Parhaat pistemiehet: Akaa-Volley: Fazli 26/+16, Nurmesniemi 13/+3, Tikkala 10/+5

Parhaat pistemiehet: TUTO Volley: Tihumäki 20/+8, Keskinen 14/+10, Groffier 10/-3

– Se oli ansaittu 3-2-voitto. Tänään oli hyvä ilme jokaisella pelaajalla ja kentälle tulleet pelaajat toivat paljon hyviä asioita, kuten esimerkiksi Kontio. Oli itse kiva saada keskellekin paljon passia. (Roope Keskinen TUTO Vollye).

Joulukuun alussa viiden päivän sisään turkulaiset kohtaa paikallisvastustajat Loimun ja Hurrikaanin Loimaalta.

ETUSIVU

Yhteistyössä

Jälkipeli kurkistaa kulissien taakse.
Nostaa esiin urheilun arjen sankareita ja mielenkiintoisia tarinoita, jotka harvemmin saavat julkisuutta. Yli lajirajojen. Herkullisimmatkaan tarinat eivät katoa, vaan löytyvät Jälkipeli-sivuilta. Kerro oma ehdotuksesi, niin Jälkipeli tulee paikalle!