Turkuhallin mielenkiintoisin aitio – Juhani Tähkävuoren rakentama sisustus on kiehtova elämys

Kallio, Pärssinen, Perrin, Korpikoski, Nurmi, Kakko, Koivu, Rantanen, Pyyhtiä…

Paitakokoelma on komea ja kattava. Eräs Turkuhallin aitioista poikkeaa muista. Juhani Tähkävuoren omistama ja itse sisustama ”luola” on turkulaislätkästä kiinnostuneelle kiehtova elämys.

Miltä tuntuisikaan seurata kiihkeää liigaottelua parhaalta paikalta Turkuhallin mielenkiintoisimmasta aitiosta…

Mustavalkoisen sydämen omistama Tähkävuori on tuttu kasvo urheilupiireissä. Juhanin tuntevat kaikki ja ”Jusa” tuntee kaikki. Urheilun monitoimimies on ollut vuosien varrella mukana monessa.

– Ajatus oman aition hankkimisesta syntyi siitä, kun muutama vuosi sitten tulin yritykseni kautta HC TPS:n tukijaksi. Turku on kotikaupunkini ja olen edustanut aikoinaan nuorena Turun Palloseuraa. Yritykselläni oli useamman vuoden ajan jäämainos Turkuhallissa. Sydän on edelleen vahvasti mukana ja joka vuosi tulee ostettua kausikorttikin.

Tähkävuori pelasi aikoinaan TPS:n junioreissa niin jalkapalloa kuin jääkiekkoakin. Lopulta jalkapallo vei voiton. Hän edusti Veikkausliigassa FC Jazzia kaudella 2003. Onpa tilastoihin ikuistettu pari poikien maaotteluakin.

Jalkapallovuosista on muistona Turkuhallin aition koristeena olevaa kaksi omaa pelipaitaa FC Jazzin ajoilta. Joukkuekuvassa on tuttuja pelimiehiä vuosien takaa, kuten Piracaia ja Rodrigo Brasiliasta. Löytyypä yhteiskuvasta pellavapäinen Timo Furuholmkin.

Nuori Tähkävuori näki itsensä tulevana ammattijalkapalloilijana. Sopimus ulkomaille olikin jo melkein valmiina, kunnes kohtalo puuttui peliin. Iski mystinen sairaus ja se vei mieheltä voimat. Lopulta syykin selvisi. Tähkävuoren keuhkoja rasitti nyrkinkokoinen pahalaatuinen kasvain.

Tästä alkoi pitkään kestäneet syöpähoidot ja lopulta parantuminen. Näistä ajoista muistuttaa Tähkävuoren rintapielusta koristava roosanauha. Ei siis ole sattumaa, että Juhani on ollut usein mukana tukemassa hyväntekeväisyyskampanjoita.

Kesken jääneen urheilu-uran jälkeen Tähkävuori toimi Helsingin IFK:n Veikkausliiga-joukkueen urheilu- ja liiketoimintajohtajana. Hänen tehtäviinsä kuului HIFK:n urheilutoiminnan kehittäminen ja pelaajatarkkailu yhdessä seuran urheilujohdon kanssa sekä yrityspakettien kehittäminen liikepuolella.

Edellä kerrotuilla meriiteillä Tähkävuori siirtyi toviksi vuonna 2022 kasvattajaseuransa TPS Jalkapallon myyntiorganisaatioon. Monet tuntevat Juhanin myös yrityselämästä, sillä hän on johtanut monta vuotta perheyritys Raudoitusliike Tähkävuori Oy:tä.

– Yritykseni omistaa aition, mutta esillä olevat palkinnot, pelaajien pelipaidat ja muu rekvisiitta ovat minun henkilökohtaisia esineitä. Halusin tehdä tästä tilasta sellaisen, missä itsekin viihdyn. Onhan hallissa paljon muitakin aitioita, mutta ei niissä ole muuta kuin mustia penkkejä. Pitää olla jokin juttu.

Tähkävuoren aitioon ei ole kerätty pelkästään mielenkiintoisia lätkäaiheisia esineitä, vaan kaikki on laitettu nähtäville myös tarkoin harkiten. Sisustamisessa on nähty vaivaa.

– Pelipaidat on pelaajien otteluissa käyttämiä game worn -paitoja ja niissä on myös pelaajien nimikirjoitukset. Juuso Pärssisen paita on mukana jo pelkästään senkin takia, kun olimme hänen kummiyritys. Tallessa on myös kiekko, jonka olin pudottamassa eräässä Roosa-nauhaottelussa. Esillä olevat mitalit ja pokaalit ovat omilta junnuvuosiltani.

Turkuhallista löytyy useita erilaisia ja erikokoisia aitioita. Viihtyisissä aitioissa voi viettää iltaa oman porukan kesken ja seurata aitiopaikoilta ottelua tai konserttitapahtumaa. Aitiot on varustettu omalla vessalla. Lisäksi löytyy mikro ja vesipiste esimerkiksi kahvinkeittoa varten.

Aitio on mahdollista vuokrata myös koko kaudeksi kaikkiin tapahtumiin tai vain TPS:n liigaotteluihin. Koko kauden aitiovuokralla varmistat paikan myös loppuunmyytyihin tapahtumiin.

Ja kaikille kiinnostuneille tiedoksi. Tähkävuoren aitio on nyt myynnissä.

ETUSIVU

Yhteistyössä

Jälkipeli kurkistaa kulissien taakse.
Nostaa esiin urheilun arjen sankareita ja mielenkiintoisia tarinoita, jotka harvemmin saavat julkisuutta. Yli lajirajojen. Herkullisimmatkaan tarinat eivät katoa, vaan löytyvät Jälkipeli-sivuilta. Kerro oma ehdotuksesi, niin Jälkipeli tulee paikalle!