TUTO Volley pelasi ennakkoluulottomasti Savo Volleyta vastaan

Herranjestas mitä sieltä tulee! Tulee todellisia pommeja! Savo Volleyn Antti Siltala ja Olli-Pekka Ojansivu iskevät palloa Nunnavuoren parkettiin voimalla, niin että turkulaisia ehkä pelottaa jo valmiiksi. Ja kyse on vasta alkulämmittelystä.

Korona-kurimuksen keskelläkin Turussa tarjoiltiin mielenkiintoinen lentopallo-ottelu, kun Savo Volley saapui TUTO Volleyn vieraaksi. Kyseessä oli Suomen Cupin puolivälierä. Lentopallon ykkössarjaa johtavalle kotijoukkueelle tarjoutui tilaisuus mittauttaa omaa tasoaan, kun vastustajaksi tuli kovia pelimiehiä vilisevä Savo Volley. Joukkue johtaa Mestaruusliigaa.

Savolaisryhmä teki vaikutuksen jo saapuessaan ahtaaseen Nunnavuoren saliin. Toinen toistaan järeämpiä, yli kaksimetrisiä äijiä, astui ulos bussista. Vaikka kokemusta löytyy TUTO Volleynkin joukkueesta, ensivaikutelma oli kuitenkin isät vastaan pikkupojat. Vastustajan kolmikolla, ”Leku” Ojansivu – ”Silli” Siltala – Tommi Siirilä on kasassa yhteensä yli 600 miesten A-maaottelua.

Hitsaaja Ojansivu on aloittanut pelaamisen Vammalassa. Hän on pelannut pitkällä urallaan Suomen lisäksi Kreikassa, Ranskassa, Turkissa, Venäjällä, Romaniassa ja Iranissa. Keväällä 2018 Ojansivu solmi 5-vuotisen sopimuksen Savo Volleyhin.

Partasuu Siltala on pelannut ammatikseen Suomen lisäksi vuosien ajan Ranskassa, Belgiassa, Turkissa, Puolassa, Italiassa ja Venäjällä. Hän liittyi Savo Volleyn riveihin samoihin aikoihin Ojansivun kanssa.

Kentällä nähtiin myös veljesten välinen kohtaaminen, kun Siirilät, Tuomas ja Tommi, pelasivat eri puolilla verkkoa.

Oman mielenkiintonsa peliin toi Savon nuori passari Fedor Ivanov, Turussa syntynyt toisen polven lentopalloilija. Isä Sergei Ivanov pelasi aikoinaan muun muassa Raision Loimussa.

Molemmilla joukkueilla oli takanaan ennen cup-kohtaamista lähes pelkkiä voittoja, tosin eri sarjatasoilla. Savolaiset olivat voittaneet syyskaudella yhdestätoista pelistään kymmenen. Tuto oli voittanut kaikki syksyn yhdeksän ykkössarjan otteluaan.

Suomen Cup on ollut yksi turkulaisten kauden päätavoitteista. Liigajoukkueen kohtaaminen virallisessa ottelussa on Turussa nykyään harvinaista. Ja mikä harmillisinta, tämäkin ottelu jouduttiin pelaamaan ilman yleisöä. Muussa tapauksessa Nunnavuori olisi myyty täyteen.

Etukäteen oli selvää, että Savo Volley voittaa ottelun kolmessa erässä, mutta kaikki ei mennytkään ihan ennakko-odotuksien mukaan.

Aluksi näytti siltä, että vieraat pääsevät nopeastikin pitkälle kotimatkalle. Savo Volley vei turkulaisia kuin kuoriämpäriä. Savolaisten syötöt tulivat verkon yli lujempaa kuin mihin ykkössarjassa on totuttu. Alkurymistelyn jälkeen ottelu kuitenkin tasoittui.

Ottelun toinen erä olikin jo ihan erilainen. Kotijoukkue pelasi hurmoksessa. Näki, että TUTO Volleyn Ossi Rumpunen on pelannut joskus isompiakin pelejä. Kovin montaa erää Savo Volley ei ole tällä kaudella hävinnyt, mutta nyt sellainen nähtiin Nunnavuoressa.

Ottelun lopputulos oli kuitenkin selvä. Parempi joukkue voitti, niin kuin pitikin. Tasoero näkyi lopulta ykkössarjan ja Mestaruusliigan kärjen välillä.

Mielenkiintoisia kysymyksiä ottelu kuitenkin herätti. Ottelu todisti sen, että TUTO Volley pystyisi haastamaan tosissaan ainakin alemman tason liigajoukkueita. Voitto syksyn harjoitusottelussa Raision Loimustakaan ei ollut sattumaa. Tilanne on nyt kuitenkin se, mikä on. Mestaruusliigasta ei putoa ainuttakaan joukkuetta eikä liigakarsintaotteluita järjestetä keväällä. Niinpä Turussa keskitytään jo seuraavaan ykkössarjan otteluun.

TUTO Volleyn omia ajatuksia hienosta ottelusta voit lukea täältä.

Tältä se näyttää, kun TUTO Volley voitti ennakko-odotusten vastaisesti yhden erän Suomen tämän hetken parasta joukkuetta vastaan.
Turkulaissyntyinen passari Fedor Ivanov (kesk.) on melkoinen ilopilleri.
Olli-Pekka Ojansivu.
Antti Siltala.

ETUSIVU

 

Yhteistyössä

Jälkipeli kurkistaa kulissien taakse.
Nostaa esiin urheilun arjen sankareita ja mielenkiintoisia tarinoita, jotka harvemmin saavat julkisuutta. Yli lajirajojen. Herkullisimmatkaan tarinat eivät katoa, vaan löytyvät Jälkipeli-sivuilta. Kerro oma ehdotuksesi, niin Jälkipeli tulee paikalle!