Virtain perinnekylä on monipuolinen koko perheen matkailukohde

PIRKANMAA / VIRRAT – Tielle asti näkyvä harakkamallinen tuulimylly on hyvä maamerkki. Kun parkkipaikka on täynnä, se kertoo, että Virtain Perinnekylässä on menossa jokin kesän monista tapahtumapäivistä. Marttisen saaressa sijaitseva kohde on monipuolinen koko perheen matkailukohde. Nähtävää on niin runsaasti, että aikaa kannattaa varata riittävästi.

Nälän yllättäessä alueelta löytyy ruokapaikkoja ja kahviloilta. Yöpuun tarvitseville löytyy majoituspaikkoja. Lompakkoa voi keventää alueen monissa käsityö- ja lahjatavarapuodeissa. Perinnekylä sijaitsee muutaman kilometrin päässä Virtain keskustasta pohjoiseen.

Rajalahden talomuseo havainnollistaa virtolaisen maatalon arkea 100 vuotta sitten. Osa esineistä on kuulunut kuuluisalle virtolaiselle karhunkaatajalle Martti Kituselle (1747-1833). Karhu-Martti ampui ensimmäisen karhun jo 16-vuotiaana. Yhteensä kaatoja tuli liki 200. Kituselle myönnettiin metsästysansioistaan Suomen Talousseuran hopeamitali.

Halin Metsäkämppä oli 1960-luvun lopulle asti yli kahdenkymmenen metsurin asunto. Emännän valtakuntaan kuului keittiö ja oma huone. Työnjohtajalla oli myös oma huone. Metsäkämppä kertoo ajasta, jolloin moottorisahat olivat vasta tuloillaan.

Perinnekylän yhteen rakennukseen on sijoitettu Virtain veteraanijärjestön keräämä näyttely. Sotaveteraanimuseo kertoo sotahistoriaa paikallisesta näkökulmasta. Marttisen saarella on myös ensimmäisen maailmansodan aikaisia kenttälinnoituksia. Herraskosken alueella käytiin taisteluita myös Suomen sodan aikana.

Perinnekylän alueelle on sijoitettu useita muita vanhoja rakennuksia, kuten 1800-luvun hollitalli, savusauna, aittoja, sepän paja ja pitäjänmakasiini sekä 1900-luvun alun vanha työväentalo. Kesäisin 4H-kerho pitää kotieläinpihaa.

Perinnekylän läheisyydessä toimivat Nuorisokeskus ja Lomasaari Marttinen monipuolisine ruokailu-, majoitus-, juhla-, kokous- ja ohjelmapalveluineen. Perinnekylän vieressä sijaitsee myös Herraskosken kanavamuseo.

VIRTAIN PERINNEKYLÄ

Osoite: Herrasentie 16, Virrat.

KARTTA

Lue lisää

Lue lisää

ETUSIVU

SISÄLLYSLUETTELO

LUE MYÖS: Herraskosken ympäristö kanavineen on säilynyt hyvin alkuperäisen näköisenä

Yhteistyössä

Suomi on täynnä toinen toistaan kiehtovampia tutustumiskohteita.
Salatut Museot on vieraillut lukemattomissa kotimaisissa museoissa, suurissa ja pienissä. Ja lisää kertyy. Monet ovat piilossa pölyisten teiden päässä, mutta osa löytyy ihan nurkan takaa. Tämän sivuston avulla niiden löytäminen on helpompaa.