Ympyrä on sulkeutumassa – Petteri Nummelin palasi Kupittaalle

Isä Timo ja äiti Marjut Nummelin ovat taas vakiopaikoillaan jääkiekkokatsomossa. Poika Petteri palasi takaisin kotiin reissuiltaan, joten turkulaisen lätkäperheen kuviot ovat jälleen kohdillaan.

Jännittää aivan mielettömästi, niin kuin aina, totesi Marjut , vaikka kiekkoperheen tärkein taustahenkilö on nähnyt elämänsä aikana lukemattoman määrän lätkämatseja. Sen sijaan suvun kuuluisin kiekkolegenda, Timo Nummelin, oli hallilla aivan töpinöissään, kun oma poika pelaa jälleen Turussa.

Petteri Nummelin on ainoa vuoden 1995 maailmanmestareista, jonka peliura yhä jatkuu. Nättinummen kasvatille on ikää kertynyt jo 44 vuotta. Mutta, jos poika on tullut isäänsä, pelit jatkuvat vielä pitkään!

Jo nyt Petterille on kertynyt meriittejä kohtuullisen paljon. Maailmanmestaruuden lisäksi Petulla on neljä aikuisten MM-hopeaa, kaksi MM-pronssia, olympiahopea ja yksi Suomen mestaruus sekä kaksi Sveitsin mestaruutta.

Keväällä saattaa olla yksi meriitti lisää: Mestiksen mestaruus.

Petterin eräs mukavimmista lätkämuistoista on varmaan, kun isä Nummelin ja Pikku-Numppa pelasivat yhdessä Timon juhlaottelussa. Ottelun lopussa valmentaja Vladimir Jursinov siirsi isän ja pojan samaan pakkipariin.

Petteri pelasi viimeksi Kupittaalla 1990-luvun alkuvuosina. Sen jälkeen reissumiehen värikäs tie kulki Ruotsin kautta Sveitsiin ja aina NHL:äänkin, kunnes oli aika palata takaisin Suomeen, ensin Turun Palloseuraan ja sitten kohusiirron myötä Rauman Lukkoon. Syksyllä 2014 Nummelin palasi takaisin Tepsiin.

Kaudeksi 2016-2017 Nummelin allekirjoitti vuoden mittaisen sopimuksen norjalaisen Storhamar Dragonsin kanssa. Sopimus purettiin kesken kauden ja näin Petteri pääsi liittymään TUTO Hockeyn Mestis-joukkueeseen.

Jo ensimmäinen Mestis-ottelu osoitti, miten TUTO Hockey on onnistunut saamaan melkoisen kultakimpaleen joukkueeseensa. Petteri itse nautti kuin pikkupoika päästessään pelaamaan.

–  On erittäin hyvä fiilis. Tämä on vaan niin hauska peli, sai Petteri toistaa useaan kertaan ottelun jälkeen. Moni halusi haastatella illan tähtipelaajaa.

Ensimmäisen Mestis-ottelun vastustaja, Heinola Peliitat, tarjosi kelpo vastuksen. Voitollaan TUTO Hockey on mukana sarjan kärkikahinoissa. Nummelinin tulon myötä turkulainen Mestis-mestaruus on askeleen lähempänä. Petterin tulo ei ole pelkästään turkulaisten onni. Se on myös iso lisä Mestiksen imagoon.

Kentällä Petteri on kuin kopio kuuluisasta isästään. Ilmeet ja eleet ovat tismalleen samanlaiset. Vaikka ikää on kertynyt, Petteri ehtii yhä joka paikkaan. Tavallista runsaampi Kupittaan yleisö sai nauttia pelimiehen syöttötaidoista. Ja syntyihän se Mestiksen ensimmäinen maalikin. Kotijoukkueen kultakuuppa Aki Keinänen kävi ottamassa maaliin menneen kiekon talteen muistoksi kiekkokonkarin kokoelmiin.

Lätkäkevät pudotuspeleineen tulee olemaan Turussa mielenkiintoista aikaa. TPS pelaa Suomen mestaruudesta. Kupittaalla taistellaan Mestis-mestaruudesta. Katsomossa, hallin käytävillä, kaukalossa, pukukopissa…kaikkialla aistii nyt positiivisen tunnelman. Ei siis ihme, että TUTO Hockeyn toimitusjohtaja Dani Aavisella on hymy herkässä. Koko organisaatiolla kulkee nyt lujaa.

Tuttuun tapaan, kun Petteri pelaa, on Nummelinin koko suku paikalla kannustamassa. Timo ja veli, Olavi Nummelin, ovat löytäneet hyvät paikat katsomosta.
Tuplakolmonen (33) on Petteri Nummelinin pelinumero TUTO Hockeyn joukkueessa.
Ottelun jälkeen hyväntuulinen kiekkolegenda sai mennä haastattelusta toiseen.

ETUSIVU

Yhteistyössä

Jälkipeli kurkistaa kulissien taakse.
Nostaa esiin urheilun arjen sankareita ja mielenkiintoisia tarinoita, jotka harvemmin saavat julkisuutta. Yli lajirajojen. Herkullisimmatkaan tarinat eivät katoa, vaan löytyvät Jälkipeli-sivuilta. Kerro oma ehdotuksesi, niin Jälkipeli tulee paikalle!