AIK eli Aseman Iloinen Kerho on Aatun oma jalkapalloseura

Iskä, voisiko sen seuran nimi olla AIK, kysyi Aatu isältään. Kuusivuotias jalkapalloon täysin hurahtanut pikkupoika on tykästynyt yhteen Ruotsin suurimpaan ja perinteikkäämpään urheiluseuraan. Lyhenne AIK sai iskän hyväksynnän, toki uudella nimellä: Aseman Iloinen Kerho!

Aatun isästä, Esa Haanperästä, tuli vähän pakosta Liedon asemanseudun oma ”stefanhåkans”. Omalle pojalle oli perustettava oma jalkapalloseura, kun futiksen harrastaminen olisi muuten ollut syrjäkylillä vaikeaa. Pari kertaa käytiin kauempana isommissa ympyröissä harjoittelemassa, mutta Aatun mielipide oli selvä. Hän halusi mieluummin pelata tuttujen kavereiden kanssa asemankulmalla, kuin mennä jonnekin kauemmaksi.

– Niinpä tuloksena oli oma seura, AIK, joka mahdollistaa lähiliikunnan harrastamisen tuttujen kavereiden kanssa mukavan lajin parissa. Isompien ympyröiden aika tulee sitten joskus myöhemmin, mikäli intoa ja halua löytyy, kertoo idean puuhamies Esa Haanperä.

Tänään on harjoitusten ohessa myös joukkuekuvaus suuren maailman tyyliin. Liedon pohjoisosan noin tuhannen asukkaan kylän pikkupojat ovat kokoontuneet Pahkamäen koulun kentälle. Ja mikä on ottaa joukkuekuvia, kun pelaajien yllä ovat upouudet pelipaidat sponsorin logolla koristeltuna. Peliasun väri, mustakeltainen, on tietysti esikuvan, AIK:n, värien mukainen.

Aseman Iloisen Kerhon kotikenttä on kierrätettyä tekonurmea, tosin monista erillisistä paloista koottuna. Alun perin kenttä oli Kaarinassa, mutta huonokuntoisena siirrettiin Liedon asemankulmalle – parempi kuitenkin näin, kuin pelata pölyävällä hiekkakentällä.

Kyläjoukkue AIK ei ole pelkkä kaveriporukka, vaan ihan oikea seura, osin käytännönsyistä.

– Liedon kunta maksaa seuralle korvausta, kun hoidamme talvella jääkenttää. Talkootyö on tärkeä osa varainhankintaamme.

Toistaiseksi lietolaisen kyläjoukkueen toiminta on ollut jalkapallon alkeiden opettelua, pallonhallintaa ja potkutekniikan harjoittelua. Kehitys on ollut kuitenkin nopeaa. Niinpä ensimmäinen oikea jalkapalloturnaus on kohta edessä. Liedon aseman AIK on mukana nappulaikäisille järjestettävässä Auran JYMY Cupissa.

Seuran tulevaisuus riippuu siitä, kuinka pitkään poikien innostus riittää. Yksi vaatimaton yksityiskohta on kuitenkin jo Aatun mielestä varma: Real Madridin nro 10 on tulevaisuudessa suomalainen Aatu Haanperä! Ja Suomen maajoukkueetta valmentaa silloin Eero Markkanen, Tukholman AIK:n nykyinen suomalaishyökkääjä.

Nimi muistiin! Aatu Haanperä, nykyinen seura AIK.

ETUSIVU