Eero Innamaan jättämää aukkoa pyritään paikkaamaan

Kristika Turun tärkeimmän pelaajan Eero Innamaan peliminuutit jäivät vähiin joulukuun vieraspelissä Jyväskylää vastaan. Ottelun alku kulki Kristikan osalta hyvin, kunnes jo vajaan neljän minuutin kohdalla tapahtui lopputuloksen kannalta ratkaisevaa.

– Jyväskylän hyökätessä puolustin ja yritin ilmassa torjuntaa. Seuraus oli, että putosin kyynärpää edellä lattiaan. Otin kädellä vastaan ja nivelsiteet repesivät, muistelee Eero Innamaa joulukuun ikäviä tapahtumia.

Avainpelaajan loukkaannuttua Kristikan peli Jyväskylää vastaan lopahti täysin. Lopputuloksena vierasjoukkueelle oli 67 pistettä, joka on koripallossa vaatimaton lukema. Seuraavissa peleissä (Lahti Basketball, Tampereen Pyrintö) korinteko oli yhä vaikeaa.

Koska oli tiedossa Eeron kohdalla pitkä sairasloma, saatiin avuksi kokenut 34-vuotias Aubrey Conerly. Miehen lempinimi ”Nostaja” sopii hyvin Kristikan tavoitteisiin, sillä Conerly on ennenkin ollut nostamassa joukkueitaan Korisliigaan.

Connerlyn ensimmäinen ottelu oli vaisu johtuen vähäisestä yhteisharjoitusten määrästä.

– Ennen ensimmäistä peliä Conerly ehti harjoittelemaan joukkueen kanssa vain kahdesti. Lyhyellä ajalla on vaikea tulla joukkueeseen mukaan, mutta koko ajan on menty eteenpäin.

Joukkueen päävalmentaja Juha Ruohosen toivomus on ollut, että Innamaan poissa ollessa muut nostavat tasoaan. Toive on osittain toteutunut.

– Aubrey Conerly pelaa samaa pelipaikkaa kuin minä. Hän pyrkii tekemään muille paljon paikkoja, kun taas itse haluan tehdä myös omia ratkaisuja ja koreja. Hussain Dassouki on saanut nyt enemmän vastuuta. Hän on onnistunut joka pelissä kolmen pisteen kaareltakin. Samoin Tommi Lommi on tehnyt hyvin pisteitä, muun muassa Porvoon Tarmoa vastaan 26 pistettä.

Koripallon Divisioona A:ssa on vielä muutama runkosarjan ottelu jäljellä. Kristika pelaa vielä kahdesti Kaarinan Uraa vastaan. Niihin peleihin Innamaa ei todennäköisesti ehdi vielä kuntoutua, vaikka käsi on parantumassa hyvää vauhtia.

– Särky on poissa ja oikea käsi sietää jo kevyen pallon koskettelun. Koen olevani sen verran ammattilainen asenteeltani, että pidä kunnostani hyvää huolta, vaikka olen loukkaantunut eikä minulla ole pelivastuuta. Harjoittelin kaksi kertaa päivässä, vesijuoksua, kuntopyöräilyä, keskivarataloharjoituksia. Päivällä opiskelen, ihan samalla lailla kuin ennenkin.

Eero Innamaa tietää, miten pakollisen tauon voi käyttää hyödykseen, vaikka on loukkaantunut.

– Vaikka en pysty tekemään heittoharjoituksia oikealla kädelläni, vasemmalla kädellä pystyn. Tauon aikana voin treenata niitä ominaisuuksia, jotka ovat heikompia ja samalla kehittyy pelaajana.

Vaikka Eero Innamaa (oik.) ei pysty pelaamaan, pelimieheltä saa haastattelun.

ETUSIVU

Yhteistyössä

Jälkipeli kurkistaa kulissien taakse.
Nostaa esiin urheilun arjen sankareita ja mielenkiintoisia tarinoita, jotka harvemmin saavat julkisuutta. Yli lajirajojen. Herkullisimmatkaan tarinat eivät katoa, vaan löytyvät Jälkipeli-sivuilta. Kerro oma ehdotuksesi, niin Jälkipeli tulee paikalle!