EM-karsintaa Turun Kupittaalla – Suomi kohtaa Latvian

TUTO Volley toimii otteluisäntänä Suomen kohdatessa EM-karsinnoissa Latvian.

Harvinaista lentopalloherkkua on tarjolla Kupittaan Palloiluhallissa, kun Suomen maajoukkue kohtaa EM-karsintaottelussa Latvian. Suomi voitti tulevan keskiviikkoillan (17.8 klo 18.30) vastustajan jo aikaisemmin vieraissa. Mutta niin kai pitikin, sillä Suomi on miesten karsinnoissa lohkonsa ykkössijoitettu.

Kolmas maa Suomen lohkossa on Itävalta, jonka Suomi voitti Tampereella pelatussa ottelussa. EM-lopputurnaukseen selviää seitsemän karsintalohkon voittajat sekä neljä tai viisi parasta lohkokakkosta. Lopputurnaus pelataan vuonna 2023 Bulgariassa, Italiassa, Pohjois-Makedoniassa sekä Israelissa.

TUTO Volley toimii Kupittaan maaottelutapahtuman isäntänä.

– Kun seurasin viime vuonna Tampereella EM-kisoja, syntyi ajatus järjestää maaottelutapahtuma Turussakin. Esitin ajatuksen TUTO Volleyn hallitukselle ja sen jälkeen piti lähettää hakemus Lentopalloliitolle. Liiton kanssa käytiin neuvottelut, millaisilla ehdoilla tapahtuma voitaisiin Turussa järjestää, kertoo TUTO Volleyn urheilutoimenjohtaja Oskari Eko.

Lentopalloliitto ja liiton sen hetkinen toimitusjohtaja Olli-Pekka Karjalainen näyttivät vihreää valoa turkulaisille. Liiton intresseissä on ollut hajauttaa maaottelutapahtumia ympäri Suomen isoille paikkakunnille.

– Sopimuksessa määritellään, mikä taho tekee mitäkin ja kuka maksaa mitäkin. Karkeasti voisi todeta, että paikalliset järjestelyt kuuluvat seuralle. Lentopalloliitto vastaa valtakunnallisista ja kansainvälisistä asioista. Liitto vastaa myös valtakunnan tason markkinoinnista ja TUTO Volley markkinoi ottelutapahtumaa paikallisesti.

Maaottelutapahtuma tarjoaa turkulaisseuralle mahdollisuuden varainhankintaan. Kun tulopuoli perustuu pääasiassa pääsylipputuloihin, tapahtuman järjestämiseen liittyy aina taloudellinen riski. Turussa on järjestetty ennenkin eri palloilulajien maaottelutapahtumia ja aina väkeä ei ole saatu houkuteltua mukaan ennakko-odotusten mukaisesti.

– Vahva usko on, että tapahtuma onnistuu hyvin ja myös taloudellinen tulos on positiivinen. Ennakkoon on myyty jo satoja lippuja ja alueen junioriseuroille on tarjottu mahdollisuus varainhankintaan myymällä lippuja. Olisihan se pettymys, jos jäämme alle tuhannen katsojan. Jos toteutamme onnistuneen tapahtuman, näkyy se seuran kiinnostavuudessa ja Turkuun voidaan saada maaotteluita jatkossakin.

Olosuhteista ei ottelutapahtuman toteuttaminen ainakaan jää kiinni.

– Meillä on koko Kupittaan palloiluhalli käytössä. Tarvitsemme muun muassa kaksi sisäänkäyntiä ja kuusi kahviopistettä sekä useita järjestysmiehiä. Tapahtuman toteuttamiseen tarvitaan paikan päälle noin nelisenkymmentä ihmistä.

Suomen miesten lentopallomaajoukkueessa on tapahtunut nuorennusleikkaus. Kokenut kaarti, eskot ja sivulat, on siirtyneet taka-alalle ja tilalle on tullut nuorempi sukupolvi. Eräs tuore kasvo on liberon paikalla pelaava Voitto Köykkä, joka sai tilaisuuden, kun luottolibero Lauri Kerminen hyllytettiin maajoukkueesta. Köykän nuoresta iästään huolimatta kyse on kovanluokan pelaajasta. Se on todistettu viimeistään kesän aikana pelatuissa EM-karsintaotteluissa.

Pääsylipun maaotteluun voi ostaa ennakolta, mutta niitä myydään myös ovelta. Ottelua edeltävä VIP-tilaisuus järjestetään Tapahtumakeskus Joen Cave-teatterissa.

Kupittaan palloiluhalli sopii mainiosti lentopallon maaotteluiden järjestyspaikaksi. Kuva on TUTO Volleyn Mestaruusliigan ottelusta.
Kuva: Suomen Lentpalloliitto.

Yhteistyössä

Jälkipeli kurkistaa kulissien taakse.
Nostaa esiin urheilun arjen sankareita ja mielenkiintoisia tarinoita, jotka harvemmin saavat julkisuutta. Yli lajirajojen. Herkullisimmatkaan tarinat eivät katoa, vaan löytyvät Jälkipeli-sivuilta. Kerro oma ehdotuksesi, niin Jälkipeli tulee paikalle!