FBC Turku on edelläkävijä

Kaikki sai alkunsa yli parikymmentä vuotta sitten muutaman joukkueen ympärille perustetusta seurasta. Aikuisikään ehtinyt FBC Turku on kasvattanut jäsenmääräänsä useilla sadoilla. Nyt salibandyn erikoisseura on yksi Turun suurimmista urheiluseuroista.

Poikkeuksellista seuran toiminnassa on oma salibandyhalli Sport Garden. Suomessa ei ole montaakaan salibandyseuraa, joka pyörittäisi toimintaansa omissa tiloissaan. Tosin Länsikeskuksessa sijaitseva yksikenttäinen halli ei ole enää pitkään riittänyt turvaamaan seuran aktiivista toimintaa.

Pienoinen uutispommi olikin viime keväänä FBC Turun halu ottaa vastuulleen Raunistulassa sijaitsevan legendaarisen Salibandyareenan pyörittämisen. Päätös laajentaa toimintaa uusvanhoihin tiloihin oli pakonsanelema. Salibandyharrastajien määrän kasvaessa lajille tarkoitettujen tilojen määrä ei ole Turussa lisääntynyt, enemmänkin päinvastoin.

FBC Turun rohkeasta, mutta tarkoin harkitusta ratkaisusta, hyötyvät monet muutkin turkulaiset salibandyseurat.

– FBC Turku käyttää Raunistulan Salibandyareenan vuoroista vain viidesosan. Loput vuoroista on myyty muille paikallisille seuroille. Muun muassa Hirvensalon Heitto, AFC Campus, Kaarinan Sheriffit ja Paimion Ruoska käyttävät tiloja harjoitteluun ja ottelutapahtumien järjestämiseen, kertoo FBC Turun toiminnanjohtaja Ville Lintunen, joka on tyytyväinen Salibandyareenan vuoromyyntiin sekä hallissa tehtyihin parannuksiin.

Sport Garden pysyy yhä edelleen seuratoiminnan tukikohtana. Myös Niitunniskantien hallissa on tehty kesän aikana parannuksia. Esimerkiksi valaistus hoidetaan nyt led-valoilla.

– Hyödyt näkyvät sähkönkulutuksessa ja ottelutapahtumassa, jossa led-valoja pystytään sytyttämään ja sammuttamaan merkittävästi vanhoja lamppuja nopeammin.

Nykyaikaa on myös hallin rakennettu moderni talotekniikka.

– Pystyn kännykästäni esimerkiksi seuraamaan valvontakameroiden kuvaa, avaamaan ulko-oven, ajastamaan sekä laittamaan päälle valot ja ilmastoinninkin.

Kupittaan uusi palloiluhalli tulee myös tarpeeseen. Enemmistö hallin tulevista käyttäjistä tulee olemaan turkulaiset salibandyjoukkueet. Lausteella sijaitsevan, mutta käytöstä poistuvan Fiskarsinkadun tilojen käyttäjät siirtyvät uuteen palloiluhalliin. FBC Turun miesten edustusjoukkue pelaa kuitenkin kotiottelunsa yhä tutussa Sport Gardenissa – yhtä poikkeusta lukuun ottamatta.

– Tammikuun 13. päivä vietämme salibandyn osalta uuden hallin avajaisia. Päivän aikana muun muassa sekä TPS:n liigajoukkue että FBC Turku pelaavat kotiottelunsa Kupittaalla. Jos yllämme keväällä pudotuspeleihin, harkitsemme otteluiden siirtämistä uuteen palloiluhalliin.

Viime kaudella FBC Turku aloitti nousijajoukkueena sarjan mainiosti olleen pitkään sarjan kärkipaikoilla. Joulun jälkeen tapahtui paha notkahdus. Pudotuspelipaikka kirposi ja sarjassa säilyminenkään ei ollut itsestäänselvyys. Joukkueen suoritustaso vaihteli liikaa. Hyvänä päivänä kaatui liigajoukkue ja seuraavassa ottelussa tuli rökäletappio. Nytkin kauden alku on ollut haastava. Otteluohjelma alkoi kolmella vierasottelulla sarjan kovimpia joukkueita vastaan. Kotiintuomisina ei ollut kuin yksi sarjapiste. Ensimmäisessä kotiottelussa Tikkurilan Tiikereitä vastaan irtosi viimein ensimmäinen voitto.

FBC Turku ei tavoittele pikavoittoja pääsystä Salibandyliigaan. Tärkeintä on vakiinnuttaa paikka toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Tavoitteen saavuttamista auttaa laaja pelaajamateriaali. Seuraan on positiivista imua ulkopuolelta ja omista junioreista on koko ajan kasvamassa uusia pelimiehiä. Nykyjoukkue on laadultaan tasainen, tosin sarjan huippupelaajat puuttuvat.

– Meillä ei ole sadan pisteen takojia, aivan sarjan huippuja, jotka pystyvät ratkaisemaan otteluita omilla henkilökohtaisilla suorituksillaan. Mahdollisen liigapaikan saavuttamista ei ole kielletty, olisihan se hienoa kokea keväällä pudotuspelejä. Toistaiseksi Ykkönen on meille sopiva sarjataso.

Kun FBC Turun edustuksen pelaajat pääsevät itse toteuttamaan ideoitaan, on oma pukukoppi joukkueen näköinen. Värimaailma on kohdillaan ja jokaiselle pelaajalle on oma nimetty paikka.

ETUSIVU

Yhteistyössä

Jälkipeli kurkistaa kulissien taakse.
Nostaa esiin urheilun arjen sankareita ja mielenkiintoisia tarinoita, jotka harvemmin saavat julkisuutta. Yli lajirajojen. Herkullisimmatkaan tarinat eivät katoa, vaan löytyvät Jälkipeli-sivuilta. Kerro oma ehdotuksesi, niin Jälkipeli tulee paikalle!