TPS 100 vuotta – ”Meitä vihataan, meitä rakastetaan” – TPS:n kunniagalleria sai uusia sankareita

TPS 100 vuotta. Herätämme tunteita ympäri Suomea ja pysymme puheenaiheena. Meitä vihataan, meitä rakastetaan. Olemme vahva brändi, jonka nimi ja logo tunnistetaan.

Näin osuvasti totesi HC TPS:n toimitusjohtaja Mika Eskola avaussanoissaan, kun iso kutsuvierasjoukko oli saapunut juhlistamaan uusien kunnia-tepsiläisten valintaa Turkuhallin Hall of Fameen, kunniagalleriaan. Kun mustavalkoisella seuralla on ikää jo 95 vuotta, lista seuran kunniajäsenistä on mittava.

Koneelle lätkäromantikolle tällaiset tilaisuudet ovat hienoja elämyksiä. Yhdellä kertaa voi nähdä kymmenittäin entisaikojen kaukaloiden sankareita Bengt Wileniuksesta Pekka Rauteeseen. Kun paikalle ilmestyivät tyylikkäästi harmaantuneet herrasmiehet RobertBobbyLamoureux, Juuso Wahlsten ja Ruotsin kaataja MattiMölli Keinonen, sai juhlatilaisuus lisää arvokkuutta.

TPS on perustettu vuonna 1922. Paikalliset suomenkieliset urheilunystävät halusivat perustaa uuden seuran kaupunkiin. Jääkiekon mukaan ottamista saatiin odottaa vielä viisitoista vuotta. Seuran vanhempi kaarti vastusti uutta ja erikoista lajia, mutta nuoremmat seura-aktivistit saivat tahtonsa läpi. Nyt juhlavuonna seuran jääkiekko juhlii 80-vuotista historiaansa. Matkan varrella on toistaiseksi tullut jo yksitoista Suomen mestaruutta, yksitoista hopea ja neljä pronssia.

Turkuhallin kunniagalleriaan on ikuistettu kymmenittäin TPS-perheen jäseniä. Ehkä joidenkin mielestä valinnoissa rimaa on pidetty liiankin alhaalla. Toisaalta, kun mestaruuksia on tullut vuosikymmenien aikana jo useita, tarjontaakin on runsaasti. Jokainen on varmasti ansainnut paikkansa Turkuhallin kunniagallerian seinällä.

Nyt tuoreimmat kunniagalleriaan nostetut tepsiläiset olivat vahvasti mukana TPS:n menestysvuosina 1980-luvun lopulla ja 1990-luvun alussa. Triplamestaruuden takuumiehinä olivat seuran 1962 ja 1963 syntyneet ikäluokat. Näistä pelaajista useat nostettiin Hall of Fameen. Moni heistä on vaikuttanut seuratoiminnassa myös peliuransa jälkeenkin. TPS halusi juhlavuonna muistaa pelaajien ohella myös taustatoimijoita, muun muassa juniorijääkiekon vaikuttajia ja joukkueen huoltajia.

Heidät valittiin uusina TPS:n kunniagalleriaan:

Harry Jaakkola, pelaaja

Kari Kanervo, pelaaja

Esa Keskinen, pelaaja, valmentaja, joukkueenjohtaja

Jukka Koivu, pelaaja, valmentaja

Timo Kolu, lääkäri

Petteri Lehto, pelaaja

Heikki Leime, pelaaja ja valmentaja

Antti Lintula, huoltaja, seuratoimija

Markku Mattila, juniorijääkiekon hallituksen jäsen

Jouko Narvanmaa, pelaaja, seuran puheenjohtaja

Jouni Rokama, pelaaja

Rauno Sjöroos, pelaaja, markkinointipäällikkö

Jukka Vilander, pelaaja, valmentaja

Tuoreet TPS:n kunniagalleriaan valitut esiteltiin ennen 95-vuotisjuhlaottelun alkua. Jukka Virtanen (vas.), Antti Lintula, Petteri Lehto, Rauno Sjöroos, Harry Jaakkola, Markku Mattila, Kari Kanervo ja Jukka Koivu. Seuralegendat Rauli Tammelin, Reijo Leppänen, Juuso Wahlsten ja Timo Nummelin olivat itseoikeutettuna mukana juhlahetkessä. Kunniagalleriaan nostetuista Esa Keskinen, Heikki Leime, Timo Kolu, Jukka Vilander olivat estyneitä saapumaan paikalle.

TPS:n Kunniagalleria.

ETUSIVU

Yhteistyössä

Jälkipeli kurkistaa kulissien taakse.
Nostaa esiin urheilun arjen sankareita ja mielenkiintoisia tarinoita, jotka harvemmin saavat julkisuutta. Yli lajirajojen. Herkullisimmatkaan tarinat eivät katoa, vaan löytyvät Jälkipeli-sivuilta. Kerro oma ehdotuksesi, niin Jälkipeli tulee paikalle!