FBC Turku puolimatkan krouvissa – ”M-Team on kärjessä ihan oikeutetusti” (Mikko Stenfors)

Kuusitoista ottelua ja niistä yhdeksän voittoa varsinaisella peliajalla. Tulos oikeuttaa Divarin kakkospaikalle. FBC Turun edellä on vain M-Team.

– M-Team on kärjessä ihan oikeutetusti. Se on ollut meille ehdottomasti kauden vaikein vastustaja. Joukkueessa on useita todella taitavia nuoria pelaajia. Mielenkiintoista nähdä, kuinka pitkälle M-Teamin flow kestää, ennakoi FBC Turun päävalmentaja Mikko Stenfors.

Pääkallon asiantuntija Divarikyylä totesi joulukuun divarikatsauksessaaan FBC:n osalta seuraavasti. Odotukset ovat edelleen valtavat, siihen nähden viisi tappiota on aika paljon”.

Miten itse kommentoisit?

– Ensinnäkin, odotukset ovat valtavat… Kenellä odotukset ovat valtavat? Vaikka FBC Turulla on hyvä joukkue, ei se ole ylivertainen Divariin. Sarja on laadukkaampi ja tasaisempi kuin koskaan aikaisemmin. Ja laatu vain paranee tulevaisuudessa, kun F-liigaa supistetaan. Classicin kohdalla voi puhua odotuksista, mutta ei FBC Turku ole ollut Divarissa mikään dominoiva joukkue. Oma joukkueeni on kuitenkin ihan aikataulussa.

Olet ensimmäistä kautta päävalmentajana. Onko ajankäytön haasteet tuoneet yllätyksiä?

– Ei sen suhteen, kuinka paljon menee aikaa harjoituksiin ja itse peleihin. Toki valmentajana haluan mennä hallille ajoissa ja yleensä lähden viimeisenä. Harjoitukset ja ottelut vievät ajastani vain noin kolmanneksen.

– Päävalmentajana aikaa menee kuitenkin suunnitteluun ja se on koko ajan mielessäni. Korona-aikana, ja kun muitakin viruksia liikkuu, on todella herkkua, jos saadaan kaikki pelaajat yhtä aikaa harjoituksiin. Etukäteen voit suunnitella, mutta todennäköisyys, että kaikki toteutuu, on hemmetin pieni. Päivän mittaan on aina pelko perseessä, mureneeko korttipakka.

Lisäksi Pääkallossa todetaan: ”BeeCeellä on vielä paljon ulosmitattavaa potentiaalia kevään liiganousutaisteluun”.

Miten itse kommentoisit?

– Ei tämä ole ihan väärin kommentoitu, toki kauden ensimmäisissä otteluissa alisuoritettiin pahasti. Nyt olemme menossa oikeaan suuntaan. Meissä on potentiaalia, mutta on sitä muissakin divarijoukkueissa. Jos meillä olisi Savonen ja Johansson ykköskentässä, meillä olisi isosti potentiaalia. Nyt meillä on kokeneita divaripelaajia eikä sen enempää. Eli ei joukkueessamme ole yhtään niin sanottua sateentekijää.

Kerro, mitä mieltä olet FBC Turun syyskaudesta.

– Henkilökohtaisesti hienoa on ollut se, kun pääsin taas itse tauon jälkeen mukaan salibandykuvioihin. Joukkueen kannalta syksy on mennyt niin kuin alun perin ajateltiinkin. Koko ajan olemme menneet eteenpäin. Kesällä harjoittelimme pallolla vähemmän, joten syksyn ensimmäisissä otteluissa pallokosketus ei ollut niin kohdillaan kuin mitä se olisi ollut, jos olisimme hinkanneet sitä koko kesän. Mutta, jos muutama tappio tulee, niin mieluummin sitten syksyllä kuin keväällä. Tärkeintä on, että olet runkosarjassa seitsemän parhaan joukossa ja pääset pelaamaan keväällä kunnon otteluita.

Totesit kesällä näin: ”Verrattuna aikaisempiin kausiin pyrimme olemaan sekä pallollisena että pallottomana paljon aktiivisempia kuin ennen”.

Onko tämä mielestäsi toteutunut?

– Omasta mielestäni, etenkin viimeisten matsien aikana, esimerkiksi hyökkäysalueen pelaaminen on ollut todella aktiivista. Välillä se voi mennä ”beeceemäiseen” hinkkailuun, mutta pyrimme pääsemään nopeasti vastustajan hyökkäysalueelle. Viimeisissä otteluissa olemme nostaneet aktiivisesti karvaustakin.

Joukkueessa tapahtui muutoksia, kun työesteiden takia pari pelaajaa joutui panostamaan siviilipuolen asioihin. Muun muassa menetitte toisen maalivahtinne.

– Kevään maalivahtitilanteemme ratkeaa ennen kuin siirtoaika menee umpeen. Aleksi Sillantaka on nyt ansaitusti meidän ykkösmaalivahtimme, mutta kevättä ajatellen emme voi olla vain hänen varassa. Loukkaantuminen on aina mahdollista ja erilaisia viruksiakin pyörii. Onneksi meillä on maalivahtivalmennuksessakin kaveri, joka on pelannut maalissa.

– Ne, jotka pystyvät sitoutumaan, myös pelaavat. Jos ei ehdi harjoittelemaan samalla tavoin kuin muut, niin silloin juniori menee edelle. Divaria pystyy pelaamaan kahdellakin kentällisellä, tosin tällä kaudella kokonaista ottelua ei olla vielä pelattu näin. Tarvittaessa olemme tiivistäneet pelin aikana kentällisiä, viimeksi SaiPaa vastaan tappioasemassa. Tulimme ensin tasoihin ja voitimme jatkoajalla.

Onko tulossa vahvistuksia kevätkaudelle?

– Mahdollisesti. Katsotaan, miten tämä etenee. Malik Abudu lähti armeijaan eikä vielä tiedetä, miten koronan takia hän pääsee mukaan. Laadukkaisiin harjoituksiin tarvitaan aina parikymmentä pelaajaa. Ensi viikon jälkeen tiedämme enemmän.

FBC Turun kausi jatkuu vierasottelulla (14.1. Hawks).

ETUSIVU