FBC Turun mullistava pilottihanke

Parkkipaikalla käy melkoinen suhina! Juniorikäiset sählynpelaajat kirmaavat reikäpallon perässä kauniina kesäpäivänä parkkipaikalle pystytetyssä kaukalossa. Pelialustana ei ole asfaltti, vaan uusi erikoisuus, reikämuovista rakennettu ritiläpinnoite!

Maailma muuttuu. Perinteisiä kesälajeja pelataan nykyisin talvellakin ja talvilajeja keskellä Suomen suvea. Lämmitettävät keinonurmialustat ja lämpimät jalkapallohallit mahdollistavat futiksen pelaamisen talvipakkasilla. Lätkänpelaajille löytyy jäätä kesälläkin. Nyt myös salibandypelaajat ovat intoutuneet harrastamaan lajia ympärivuotisesti.

Ennen salibandyhallit hiljentyivät kesäajaksi. Toisin on nyt. Kesäharjoittelussa tapahtunut muutos on huomattu myös Teräsrautelassa sijaitsevassa Sport Gardenilla. FBC Turun hallinnoimassa hallissa kesä on kiireistä aikaa.

– Viime kesänä Sport Garden oli heinäkuussa suljettuna seitsemän päivää ja kesäkuu oli samanlainen kuukausi arkivuorojen käytön osalta kuin mikä tahansa kuukausi kilpailukauden aikana, kertoo FBC Turun toiminnanjohtaja Ville Lintunen.

Sport Gardenin parkkipaikalle kesän ajaksi rakennettu kaukalo muovialustoineen on Turussa ensimmäinen kunnollinen salibandyn ulkokäyttöön tarkoitettu ratkaisu. Ville Lintunen kuuli aikoinaan, miten Seinäjoella koulun pihamaalle rakennetusta vastaavanlaisesta kaukalosta oli tullut suurmenestys. Tuumasta toimeen ja pian myös Turkuun saatiin asfaltin päälle rakennettu ulkopelialusta.

– Ihan täysmittaista pelialustaa emme saaneet mahtumaan Sport Gardenin piha-alueelle. Hieman jouduimme myös vanerilevyillä tasoittamaan parkkipaikkaa ennen lopullisen muovialustan pystyttämistä.

Yksin ei FBC Turku joutunut toteuttamaan ideaansa, vaan Suomen Salibandyliito auttoi kentän toteuttamisessa. Liitossa seurataankin mielenkiinnolla hankkeen kehittymistä. Ulkona pelattava kesäinen salibandy voi parhaimmillaan kehittyä omaksi lajiksi.

FBC Turun pilottihanke osoittautui heti suosituksi. Valoisat kesäillat ovat oivallista aikaa pelata salibandyä ulkona. FBC Turun omat joukkueet ovat varanneet ahkerasti harjoitusvuoroja, mutta niiden ulkopuolella kuka tahansa omatoimiharjoittelija voi käydä kokeilemassa, miten salibandyn pelaaminen luonnistuu ulkona erikoisalustalla.

– Ulkokentälle pääsevät päivisin muun muassa lähiseudun päiväkotien ja koulujen lapset. Pilottihankkeemme pohjalta Turun kaupungin on helpompi pohtia vastaavia kenttäinvestointeja tulevina vuosina. Ulkoliikunnan kannalta tämä moderni, mutta edullinen ratkaisu, mahdollistaisi suurtenkin ryhmien liikkumisen.

Uusi pilottihanke osoittautui heti suosituksi. Suomen suven valoisat illat mahdollistavat pelailun myöhään iltaan. Nämä nassikat pelaisivat kesäsählyä vaikka aamuun asti.
Tältä uusi ulkoilmaan soveltuva pelialusta näyttää läheltä.

ETUSIVU

Yhteistyössä

Jälkipeli kurkistaa kulissien taakse.
Nostaa esiin urheilun arjen sankareita ja mielenkiintoisia tarinoita, jotka harvemmin saavat julkisuutta. Yli lajirajojen. Herkullisimmatkaan tarinat eivät katoa, vaan löytyvät Jälkipeli-sivuilta. Kerro oma ehdotuksesi, niin Jälkipeli tulee paikalle!