Teemu Taikurin korisleiri on monen naperon kesän kohokohta

Yksi asia on varma. Nämä koripalloon hurahtaneet pikkupojat ja -tytöt nukkuvat yönsä sikeästi. Teemu Rannikon nimen mukaan nimetyllä korisleirillä (Teemu Rannikko – Summer Camp) pidetään vauhtia aamusta alkaen. Samppalinnan palloiluhalliin kerääntyneet alakouluikäiset tulevaisuuden koripalloilijat nauttivat kesäloman antoisimmista päivistä.

Turun NMKY:n järjestämän korisleirin paikalliset esikuvat, Teemu Rannikko ja Tiina Sten, ovat parhaat mahdolliset. Maailmaa kiertäneet koripallon ammattilaisemme eivät ole leirillä vain esikuvina, vaan molemmat osallistuvat aktiivisesti kaksipäiväisen tapahtuman toimintaan.

– Korislierillä on 60 lasta eri puolilta Suomea, mutta pääosa on tietysti Turun alueelta. Osa on tullut muun muassa Tampereen ja Helsingin seudulta sekä Forssasta ja Uudestakaupungista. Tyttöjä on enemmän kuin viime vuonna, Tiina Stenillä on varmaan iso merkitys, kertoo Juha Ruohonen, TuNMKY:n edustusjoukkueen Kristikan päävalmentaja ja yksi korisleirin puuhamiehistä.

Leiriläiset on jaettu neljää ryhmään, joista kaksi harjoittelee aina sisällä Samppalinnan palloiluhallissa. Toinen ryhmistä on ulkona ohjatussa toiminnassa Paavo Nurmen Stadionilla. Välillä ryhmät vaihtavat paikkoja. Keskipäivällä pidetään lounastauko. Yhteinen tiivis ohjelma päättyy molempina päivinä kello 16.

– Meillä on täällä apuna monta kokenutta valmentajaa ja Kristikan edustusjoukkueen pelaajaa. Teemu on aktiivisesti mukana opettamassa ja ohjaamassa kahden päin ajan.

Monelle mukanaolijoista leiri on myös perheen yhteistä kesäohjelmaa. Kun lapset ovat mukana ohjatussa liikunnassa, pääsevät vanhemmat tutustumaan Turun kaupunkiin. Osa jää tietysti mielellään seuraamaan paikan päälle leirin tapahtumia. Eräs heistä on pälkäneläinen Kimmo Ketola, pitkänlinjan koripallomies itsekin.

– Tämä on mukava isä-poikamatka. Leirille osallistuminen oli pojan, Oskarin, idea, enkä laittanut hanttiin. Täällä on minullekin paljon tuttuja valmentajia. Olen elänyt koripallon parissa koko ikäni ja Oskarikin oli jo kymmenkuutautisena ensimmäisessä koripallomatsissa. Poika on kasvanut koripalloon, kertoo Kimmo Ketola.

Turun Riennon kasvatti Tiina Sten lähti maailmalle jo vuonna 2004. Koripalloura kulki Yhdysvaltain kautta Espanjaan ja Kreikkaan. Maineikas naisten maajoukkueikonin ura päättyi viime vuoteen nelinkertaisena Saksan mestarina. Koripallovuosiin mahtuu yli 100 naisten aikuisten maaottelua.

Korisliigan parhaan pelaajan Teemu Rannikon ura jatkuu yhä, nyt Salon Vilppaassa. Vaikka turkulaiset pitävät Teemua omanaan, on hänellä kuitenkin vahvat siteet jo ennestään Salon seudulle. Syksyllä 38 vuotta täyttävän Teemun siirtoon Joensuusta Turun alueelle vaikutti vahvasti tyttären koulunaloitus. Perheen uusi koti löytyi Kaarinasta.

”Taikurin” poikkeuksellisen komea ura päättynee Salossa, tuskin siis Turussa, vaikka moni paikallinen koripallon ystävä näin toivoisikin. Peliuran jälkeen Teemu jatkaa valmennuspuolella. Silloin on edessä mahdollisesti muutto uudestaan ulkomaille.

Toistakymmentä kokenutta koripallovalmentajaa ja pelaaja vastaavat korisleirin ohjelman toteutumisesta. Mukaan on päässyt 60 nuorta eri puolilta Suomea.
Paikalliset koripalloikonit, Teemu Rannikko ja Tiina Sten, opettavat kahden päivän ajan koripallotaitoja nuorille leiriläisille.
Kuljetuksia, harhautuksia, korintekoa. Kaikkea näitä ja paljon muutakin opetellaan korisleirillä. Oheisissa kuvissa näet leiriläisten hienoja mallisuorituksia.
Eero Innamaa näyttää mallia, miten otetaan alkulämmöt.
Näillä tytöillä venytysliikkeet ovat jo hallussa…
…samoin pojilla.

ETUSIVU

Yhteistyössä

Jälkipeli kurkistaa kulissien taakse.
Nostaa esiin urheilun arjen sankareita ja mielenkiintoisia tarinoita, jotka harvemmin saavat julkisuutta. Yli lajirajojen. Herkullisimmatkaan tarinat eivät katoa, vaan löytyvät Jälkipeli-sivuilta. Kerro oma ehdotuksesi, niin Jälkipeli tulee paikalle!