FC Inter aloitti kautensa iloisella ilmeellä

Se oli kuin nuoret varsat olisivat päässeet ensimmäistä kertaa kevätlaitumille. Vaikka kesään ja Veikkausliigakauden avaukseenkin on vielä matkaa, oli FC Interin vuoden ensimmäisissä harjoituksissa menoa ja meininkiä.

Ja mikä oleellisinta, joukkueen päävalmentaja Jose Riveiron harjoituksissa on aina iloinen meininki. Se myös näkyy aina pelaajien ilmeistä. Hyvin suunnitellut jalkapalloharjoitukset voivat olla myös monipuoliset ja mielenkiintoisia pelaajille.

Ulkona oli pakkasta, joten FC Inter siirsi ensimmäiset harjoitukset Impivaaran jalkapallohalliin. Alkupalaverit ja pukeutuminen tapahtui kuitenkin tutussa paikassa, Kupittaan stadionin kotoisissa tiloissa. Ja sen jälkeen kimppakyydillä Impivaaraan.

Inter aloitti kauteen 2021 valmistautumisen jo pari päivää aikaisemmin joukkueen kokoontuessa ensimmäistä kertaa omaehtoisen harjoittelujakson jälkeen. Ennen yhteisten joukkuetreenien alkamista ohjelmaan oli merkattu pelaajille tehtävät testit. Tsekattiin, mikä oli itse kunkin lähtötilanne joulukinkun syömisen jälkeen.

Muutama tuttu kasvo puuttui joukkueen ensimmäisistä joukkueharjoituksista. Kaudesta 2004 lähtien joukkueenjohtajana ja maalivahtivalmentajana toiminut Jani Meriläinen siirtyi seuran sisällä muihin tehtäviin. Uudesta maalivahtivalmentajasta seura kertoo myöhemmin tarkemmin.

Vaikka nyt eletään vasta vuoden alkua ja Veikkausliigan aloitus kuulostaa kaukaiselta, uusi kausi virallisine otteluineen käynnistyy kuitenkin melko pian. FC Interin kausi alkaa 6.2. Espoossa pelattavalla Suomen Cupin ottelulla FC Honkaa vastaan.

FC Inter kertoi valmistautumisestaan uuteen kauteen seuran sivuilla seuraavasti:

Edustusjoukkueen fysiikkavalmentajana kolmannen kautensa aloittavan Michel Bellverin mukaan yksi tämän vuoden tavoitteista on ottaa uusi askel kohti harjoittelun yksilöllistämistä.

– Haluamme tällä tavoin kehittää yksilöllisesti pelaajien suorituskykyä sekä vähentää loukkaantumisia ja sitä kautta parantaa koko joukkuetta, selventää Bellver.

– Pelaajien voimaa ja liikkuvuutta kartoitetaan kliinisillä testeillä, joiden avulla saamme tietoa mm. siitä, miten lihakset ja luut toimivat vuorovaikutuksessa toistensa kanssa, jatkaa Bellver.

Jotta kunkin pelaajan biomekaaniset ominaisuudet saadaan selville, ovat mitattavia asioita jalkapallon kannalta olennaisimmat liikkuvuustekijät: sprinttaaminen, ponnistaminen ja laskeutuminen, kiihdyttäminen ja jarruttaminen sekä suunnanmuutokset.

– Mittaamme sekä analysoimme näitä taitoja ja lopulta teemme tulosten perusteella jokaiselle pelaajalle yksilölliset harjoitusohjelmat joukkueharjoittelun tueksi.

Pelaajille tehtävät testit antavat valmennusryhmälle kattavasti kokonaiskuvan ryhmän tilanteesta ja auttavat sitä kautta myös tulevan suunnittelussa.

– Testit kertovat siitä, missä tilanteessa olemme tällä hetkellä ja toimivat pohjana ensimmäisten harjoitusviikkojen suunnittelussa.

Valmennusryhmässä jatkavat päävalmentaja Riveiron lisäksi apuvalmentajat Sergio Almenara ja Erol Ates sekä fysiikkavalmentaja Bellver. Fysioterapeutteina toimivat viimevuotiseen tapaan Ville Peltonen ja Teemu Ahonen. Kaudesta 2017 lähtien joukkueen huoltajana toiminut David Moore ottaa vastuulleen myös joukkueenjohtajan tehtävät ja huoltaja Seppo Pajunen jatkaa tehtävässään.

ETUSIVU