FC Interillä on erilainen vappu

Siinä vaiheessa, kun puolet suomalaisista herää krapulaisena vappupäivän aamuun, kirmaavat FC Interin pelaajat jo pallon perässä.

Kello on vasta kymmenen ja pirteä futisjengi valmistautuu päivän aamuharjoituksiin. Eikös vappu olen työnpäivä, ehdottaa FC Interin maalivahtivalmentaja Jani Meriläinen. Kotimainen futari huilaa silloin, kun on huilaamisen aika.

Veikkausliigan kevään otteluohjelma on sen verran tiivis, että on tärkeää pitää pelituntumaa yllä. Monesti on nähty, miten kevään pisteet ovat olleet syksyllä arvokkaita.

Mutta, mikä on FC Interin pitää vappupäivän aamuharjoitustaan. Etelän lämmöstä Suomen kevääseen saapuneet uudet pelaajat ovat saaneet konkreettisista tuntumaa suomalaisesta oikuttelevasta kevätilmasta. Pari päivää sitten joukkue pelasi lumimyrskyssä Helsingissä HJK:ta vastaan ja nyt aamuaurinko lämmittää mukavasti Kupittaan Hippoksentien puoleisen kentän luonnonnurmelle. Ei siis ihme, että joukkueen kapteenin, ilopilleri, Timo Furuholmin suu käy koko ajan pelaajien ottaessa alkulämpöä.

”Teräsmies” Shefki Kuqi, Interin pääkäskijä, herätti huomiota viime lauantaina seuratessaan joukkueensa otteita räntäsateessa Töölön jalkapallostadionilla vain puku yllään. Vappupäivän auringonpaisteessa Shefkille riittää kesäshortsit.

Vaikka ohikulkijoiden mielenkiinto kohdistuu enemmänkin viereisen huvipuiston antiin, ei kukaan voi olla huomaamatta yhtä energistä miestä. FC Interin kakkosvalmentaja Fabrizio Piccareta tekee työnsä tosissaan. Kun joukkueen toinen puoli tekee palauttavia harjoituksia, piiskaa Piccareta vähemmän peliajalle tai kokonaan penkille jääneitä pelaajia omissa harjoituksissaan. Pallo ja pelaajat saavat kyytiä.

Maalivahdit ovat aina oma rotunsa. Jani Meriläinen vie joukkonsa muualle erikoisharjoituksiin. Aati Marttinen, Henrik Moisander ja Jere Koponen tietävät, että maalivahdeilla on harvemmin palauttavia harjoituksia, ei edes vappuna. Aina mennään täysillä.

Maalivahtivalmentaja Jani Meriläinen (kesk.) vetää omia aamuharjoituksiaan joukkueen veskareille (Aati Marttinen, Henrik Moisander, Jere Koponen.).
HJK-pelissä pelanneet tekevät palauttavia aamuharjoituksia. Valmentaja Shefki Kuqin puku on kuivumassa, joten vappupäivän hienossa säässä shortsit ovat paikallaan.

ETUSIVU

Yhteistyössä

Jälkipeli kurkistaa kulissien taakse.
Nostaa esiin urheilun arjen sankareita ja mielenkiintoisia tarinoita, jotka harvemmin saavat julkisuutta. Yli lajirajojen. Herkullisimmatkaan tarinat eivät katoa, vaan löytyvät Jälkipeli-sivuilta. Kerro oma ehdotuksesi, niin Jälkipeli tulee paikalle!