Pyry Luukkonen on valmis kohtaamaan maailman parhaat

Ei ole sattumaa, että Turku ja Kupittaa on valittu Euro Floorball Tour -turnauksen pitopaikaksi. Turun alueesta on tullut eräs merkittävimmistä salibandyn keskuksista koko Suomessa.

– Turussa on ollut jo pitkään voimakas salibandybuumi. Harrastajien määrä on kasvanut voimakkaasti. Kupittaan Marli Areena on osoittautunut oivaksi paikaksi pelata maaotteluitakin. Hallin sijainti on loistava, majoituspaikat ovat lyhyen matkan päässä areenalta, kertoo Salibandyliiton tapahtumapäällikkö Janne Bruun.

Torstaina (27.4.) alkavassa turnauksessa ovat mukana kotijoukkue Suomi hallitsevana maailmanmestarina, päävastustaja Ruotsi ja tasokkaat salibandymaat Tshekki ja Sveitsi. Joukkueet ovat mukana parhailla miehistöillään. Turussa on mahdollista nähdä maailman parasta salibandyä. Pelkästään Suomen joukkueessa vilisee maailmamestareita. Salibandyliiton kumppaneina järjestelyissä toimivat TPS Salibandy ja FBC Turku.

Kyseessä ei siis olekaan, mikä tahansa turnaus, sillä seuraava arvoturnaus lähestyy.

– Kesällä on ”salibandyn olympialaiset” eli Puolassa pelattava World Games. Joukkueet panostavat siihen jo tosissaan. Turun turnaus on World Gamesin pelillinen kenraaliharjoitus, kertoo Janne Bruun.

Pikantti lisä turnaukseen tulee kahden tutun valmentajan kohtaamisesta. Suomen maailmanmestaruuteen johtanut ja Vuoden salibandyvalmentajaksikin valittu Petri Kettunen sai väistyä uusvanhan valmentajan Petteri Nykyn tieltä. Niinpä Kettunen käskyttää nyt pelaajiaan Tshekin maajoukkueen penkin takana. Valmentajavelhot kohtaavat toisensa turnauksen avausottelussa torstaina. Ruotsinkin vaihtoi päävalmentajansa. Uusi luotsi on Mikael Hill.

Päätös tuoda EFT-turnaus Turkuun, perustuu olosuhteiden ohella myös takuuvarmaan katsojamäärään. Jo kevään maailmanmestareiden näytösottelussa oli väkeä runsaasti Kupittaalla. Vaikka kaikki halukkaat katsojat tulevat todennäköisesti mahtumaan Marli Areenalle, on pääsylippuja myyty vauhdilla jo ennakkoon.

– Pelkästään seuralippuja on myyty yhteensä jo parisen tuhatta. Turnauksen päätösottelu, Suomi-Ruotsi, kiinnostaa tietysti eniten. Siihenkin on myyty jo useita päiviä aikaisemmin yli tuhat lippua.

Turkulaistakin väriä maajoukkueturnauksessa nähdään, sillä joukkueeseen on nimetty TPS:n maalivahti Pyry Luukkonen ja puolustaja Lauri Stenfors.

– Kun sain tiedon muutama viikko sitten, että olen joukkueessa, aloin valmistautumaan turnaukseen. Pallotuntumaa on pidetty yllä ja fysiikkaharjoituksia olen tehnyt normaalisti. Ainoastaan viisikkopelaaminen on jäänyt vähiin, kun oma seurajoukkue on nyt tauolla, kertoo Pyry Luukkonen.

Lauri Stenfors on maajoukkueen vakiopelaaja.

ETUSIVU