Hieroja Hirmasto osaa yhdistää työn, opiskelun ja salibandyn

Siirto ison kirkon kulmilta maakuntaan ja Turkuun vaikuttaa onnistuneelta. FBC Turun kolmoskentän keskushyökkääjä Saku Hirmasto pakkasi kimpsut että kampsut ja siirsi elämänsä Espoosta Aurajoen rannalle viime vuoden elokuussa.

Suurempaa kulttuurishokkia ei päässyt syntymään pääkaupunkiseudulla asuneen nuoren miehen elämässä.

– Turussa huokuu se, että ollaan ylpeitä turkulaisuudesta ja oman kylän seuroista sekä pelaajista. Tänne oli silti mukava tulla, sillä salibandyn avulla oli helppo sopeutua turkulaiseen elämään. Turusta opiskelupaikan saaneen tyttöystävän kanssa sovittiin, että muutetaan tänne, kertoo Hirmasto.

Ensivaikutelma on tavallista fiksumpi kaveri. Hirmasto tietää, että elämää on salibandyn ulkopuolellakin. Niinpä siviiliasiatkin pitää järjestää fiksusti. Saku on yhdistänyt työn, harrastuksen ja opiskelun tavalla, josta moni voisi ottaa mallia.

– Olen suorittanut Helsingissä urheilijahierojatutkinnon. Kaksi ensimmäistä vuotta toimin yrittäjänä ensin pääkaupunkiseudulla ja nyt vuoden ajan Turussa Campus Sportin tiloissa ja edelleen itsenäisenä yrittäjänä.

Campus Sportissa ovat mukana muun muassa Turun yliopisto, Åbo Akademi ja Turun ammattikorkeakoulu.

– Asiakkaani ovat pääasiassa korkeakoulujen henkilökuntaa ja opiskelijoita. Työllistän itseni hyvin ja voin vaikuttaa itse omiin työvuoroihini. Se sopii ajanhallinnan kannalta hyvin salibandyn harrastamiselle ja jatko-opinnoilleni.

Opiskelulla Hirmasto tarkoittaa kurssien suorittamista avoimessa yliopistossa.

– Suoritan kauppakorkeakoulun kursseja. Business-maailma kiinnostaa. Kun tietty määrä tulee tehtyä opintoja hyvällä keskiarvolla, niin on mahdollisuus päästä sisään yliopistoon. Fysioterapeutin opinnot ovat myös käyneet mielessä..

Hirmaston salibandyharrastus alkoi Esport Oilersissa.

– Kävin läpi juniorivuosina koko ”öljyputken” nousten liigajoukkueen rinkiin. Läpimurto jäi kuitenkin tekemättä. Oilersin jälkeen pelasin yhden kauden Westend Indiansin liigajoukkueessa. Olisin halunnut jatkaa, mutta en onnistunut uusimaan sopimustani. Ennen Turkuun muuttoa pelasin kakkosdivaria Etelä-Suomen lohkossa.

FBC Turun viime kauden valmentaja Perttu Kytöhonka sai vinkin, että Hirmasto, kakkosdivarin pisterohmu, oli muuttamassa Turkuun.

– Pertun yllätyssoitto oli minulle tosi mieluinen asia. Jos olisin saanut sopimuksen ”Inkkareihin”, muutto Turkuun olisi ehkä jäänyt. Nyt olen vahvasti sitoutunut FBC Turun tavoitteisiin muiden pelaajien tavoin ja tulen asumaan täällä useamman vuoden.

Kun Hirmaston työ- ja opiskelupaikat, kotiasunto sekä Kupittaan palloiluhalli sijaitsevat kaikki lähellä toisiaan, on arjen kuviot ajankäytön kannalta täydellisesti suunniteltu.

Hirmasto on ehtinyt nähdä salibandykulttuuria jo monella paikkakunnalla ja eri joukkueissa. Muiden pelaajien tavoin hänkin on huomannut muutoksen myös omassa nykyisessä joukkueessaan.

– Todella yhtenäinen porukka. Selkeä edistys ja iso parannus viime kauteen verrattuna. Jokainen pelaaja on ottanut omaa vastuuta. Koko ryhmän vaatimustaso on noussut.

Urheilijahierojatutkinnon suorittaneena yrittäjä Hirmasto pystyy työllistämään hyvin itsensä.

ETUSIVU

Yhteistyössä

Jälkipeli kurkistaa kulissien taakse.
Nostaa esiin urheilun arjen sankareita ja mielenkiintoisia tarinoita, jotka harvemmin saavat julkisuutta. Yli lajirajojen. Herkullisimmatkaan tarinat eivät katoa, vaan löytyvät Jälkipeli-sivuilta. Kerro oma ehdotuksesi, niin Jälkipeli tulee paikalle!