IKIMUISTOISIMMAT OTTELUNI – Ossi Rumpunen

Ossi Rumpusta kutsuttiin jo alle kolmekymppisenä Loimu-legendaksi. Loimu-uraan tuli lyhyt katkos, kun Ossi pelasi kahdesti ammattilaisena Saksan Bundesliigassa. Visiitti ulkomaille tuli peliuran loppuvaiheessa, mutta Rumpunen pelasi vielä tuttuun seuraan Loimuun. Pelit eivät päättyneet vielä tähän, sillä Rumpusen pääsarjaura päättyi TUTO Volleyssa keväällä 2022.

PERPO – LOIMU 2-3

2010. Runkosarjassa PerPo oli ykkönen ja Loimu vasta kahdeksas. Pelasimme vastakkain puolivälieriä. Olimme ottelusarjaa aluksi 3-0 häviöllä, mutta nousimme kolmen voiton myötä tasapeliin. Seitsemäs ja ratkaiseva ottelu pelattiin Rovaniemellä. Kyseinen meille 3-2 päättynyt peli oli äärimmäisen tasainen. Vastaavaa en ole koskaan pelannut. Ratkaisuerässäkin molemmat joukkueet tekivät pisteitä tasatahtiin. Johtaessamme tilanteessa 14-12 PerPo kavensi ja tuli vielä pisteen päähän. Sitten Loimun Ronald Jimenez tappoi viimeisen pallon ja etenimme välieriin. Loimu oli silloin niitä harvoja, mahdollisesti jopa ensimmäinen joukkue, joka nousi 3-0 tappioasemasta ottelusarjan voittoon.

Emme palaneet ottelun jälkeen Rovaniemeltä Turkuun, vaan jatkoimme yhden välipäivän jälkeen välieriä Oulussa Sun Volleyta vastaan. Se sarjakin ratkesi oululaisille vasta seitsemännessä ottelussa. Itseltäni sarja jäi kesken, koska hajotin polveni ja jouduin leikkauspöydälle.

PIELAVEDEN SAMPO – LOIMU 3-2

2011. Pelasimme Suomen Cupin välieräottelua Pielaveden Sampoa vastaan. Kaksiosaisen ottelusarjan ensimmäisen pelin voitimme kotona puhtaasti 3-0. Pielavedellä johdimme jo 2-0 eli siinä vaiheessa olimme voittaneet viisi erää ja Pielavesi ei ainuttakaan. Kolmannessa erässä Loimulla oli jo kaksi ottelupalloakin, mutta hävisimme sen erän, kuten kaksi seuraavaakin. Kun voitot olivat tasan, pelattiin ylimääräinen erä, jonka jälkeen tipuimme. Se oli käytännössä pahin mahdollinen tapa hävitä.

SWD POWERVOLLEYS DÜREN – LÜNEBURG 3-2

2017. Pelasin ammattilaisena Saksan Bundesliigassa (SWD Powervolleys Düren). Joulukuussa polvessani todettiin rustovaurio ja jouduin leikkaukseen. Oli epävarmaa, pääsenkö enää sillä kaudella pelaamaan. Toivuin kuntoon juuri ennen pudotuspelejä, mutta aloitin vaihtopenkiltä. Puolivälieräsarjan ensimmäisessä pelissä olimme häviöllä 2-0, mutta nousimme 3-2 voittoon. Tulin siinä pelissä kolmanteen erään kentälle ja pelasin pelin loppuun. Tunnelma oli huipussaan. Sen jälkeen hävisimme vieraissa pelin, mutta voitimme ratkaisevan kolmannen pelin kotona. Saksassa pelattiin sarjat paras kolmesta eli kahdella voitolla jatkoon. Voitimme kauden päätteeksi pronssia.

SWD POWERVOLLEYS DÜREN – BERGISCHE VOLLEYS 3-0

2018. Vaihdoin joukkuetta Saksassa (Bergische Volleys). Oli ikimuistoinen hetki, kun palasin uuden joukkueeni kanssa tuttuun halliin. Kun sitä muistelen, tulee vieläkin kylmät väreet. Oli hienoa, miten seuran entinen pelaaja otettiin vastaan. Tuli tippa silmään. Hävisimme. Lopputulos oli itselleni kuitenkin toisarvoinen, vaikka minut palkittiin ottelun parhaana.

ETUSIVU