Impivaaran viesti suunnistettiin nyt ensimmäisen kerran

Koronaviruksen ansiosta suunnistajalegenda Janne Salmi keksi hienon idean. Kauden tärkeimmät tapahtumat Tiomilan ja Jukolan viestitapahtumat peruuntuivat tältä kesältä. Jotain korvaavaa piti kehitellä tilalle. Syntyi ajatus Impivaaran viestistä, kesäyön kisasta Sauvon Ahtelasta Turun Impivaaraan.

Näin suunnistuskonkari Salmi kertoi uudenlaisen viestitapahtuman synnystä.

– Aikoinaan suosittu Impivaaran juoksu juostiin Nurmijärveltä Helsinkiin, 33 kilometriä polkuja pitkin. Kaikki Suomen huiput olivat mukana. Turun Impivaara sopii hyvin Seitsemän veljestä – teemaan. Olin jo aikaisemmin miettinyt tällaista suunnistustapahtumaa, mutta nyt koronan ansiosta idea tuli ajankohtaiseksi. Aikuisikäisille suunnistajille Jukolan viesti on tärkein syy, miksi useimmat haluavat harjoitella. Tiomila on toinen. Piti keksiä korvaavaa tilalle.

Jukolan viestin historia alkaa vuodesta 1949. Aluksi suunnistettiin paikasta A paikkaan B. Eli lähtö ja maali sijaitsivat eri paikassa. Vielä seuraavana vuonna oli käytössä sama järjestelmä, kunnes siirryttiin nykykäytäntöön, lähtö ja maali ovat samassa paikassa. Vuonna 2020, 70 vuotta myöhemmin palattiin viestihistorian alkujuurille. Matkaa Sauvon Ahtelasta Turun Impivaaraan kertyy yli 100 kilometriä.

– Kun ideaa lähdettiin työstämään, oli voimassa vielä kymmenen hengen kokoontumisrajoitus. Se olisi mahdollistanut vain viiden joukkueen osallistumisen. Kun rajoituksia höllennettiin, niin nyt meillä on lähes kaksikymmentä joukkuetta mukana. Maanomistajilta pyydettiin luvat, tosin reitillä juoksee kerrallaan vain seitsemäntoista juoksijaa.

Osallistumiskutsun sai 30 viime vuoden parasta suunnistusseuraa. Heistä puolet ilmoittautui mukaan. Täydennystä saatiin järjestävien seurojen kakkosjoukkueista ja yhdistelmäporukoista.

– Joukkue muodostuu seitsemästä miehestä ja neljästä naisesta. Viestiosuuksia on yksitoista ja vaihtopaikkoja maastossa on kymmenen. Autolla pääsee perille vaihtopaikkaan, joten seurat itse päättävät, miten logistisesti on paras tapa vaihtaa suunnistajaa.

Osuudet ovat pituuksiltaan ja luonteeltaan vaihtelevia umpimetsästä kaupunkimaiseen ympäristöön.

– Juoksumatkat vaihtelevat. Naisten osuudet ovat pituuksiltaan 6-10 kilometriä ja miesten 9-16 kilometriä. Rasteja on yhteensä 176.

Tärkeintä koko tapahtumassa ei ole, kuka voittaa, vaan tarjota mahdollisuus osallistua mielekkääseen ja kilpailumaiseen harjoitustapahtumaan.

– Osa varmasti ottaa yhtä vakavasti kuin Jukolassa, osa vähän rennommin. Voittaminen on toissijainen. Kesäyön tunnelma jää varmasti kaikkien mieleen.

Isompi suunnistustapahtuma vaatii runsaasti vapaaehtoisia. Impivaaran viestin käytännön järjestelyistä vastasivat Turun Suunnistajat, Paimion Rasti ja Liedon Parma. Samat kolme seuraa ovat yhdessä hakemassa myös veteraanien MM-kisoja Turkuun.

– Ehdotukseni sai heti vastakaikua. Kaikki halusivat tulla mukaan järjestelyihin. Käytännössä järjestelyaika oli lyhyt ja kunnianhimo nousi sitä mukaan, kun suunnittelimme tätä tapahtumaa. Esimerkiksi panostimme karttojen laatuun. Kaikkia suunnistajia on mahdollisuus seurata GPS-laitteella. Kilpailua selostuksineen voi myös seurata läpi yön nettiTV:n välityksellä.

Reitti Sauvosta Turkuun ei kulje pääteitä pitkin, vaan mahdollisimman paljon metsissä.

– Muutama lyhyt pätkä on asfalttitietä. Sauvosta reitti kulkee Paimion hiihtoputken, Rivonmäen ja Veikkarin kautta Lietoon. Halusin ottaa Parmaharjunkin mukaan. Turkuun tullaan Orikedon ja Halisten kautta. Kristillisellä opistolla on viimeinen vaihto ennen Impivaaraa.

Ja sitten itse tapahtumaan.

Kisapäivän iltana Sauvon Ahtelan lähtöpaikalla vallitsi rauhallinen tunnelma. Poissa oli Jukolan lähtöhässäkkä, sillä Impivaaran viestiin suunnistajat lähtivät matkaan eri aikaan käytössä olleen tasoitusjärjestelmän avulla.

– Muun muassa alle 18v-vuotias ja yli 50-vuotias saa kymmenen hyvitysminuuttia. Alle 20-vuotias ja yli 40-vuotias saa viisi minuuttia jne. Joukkueen saamat hyvitysminuutit lasketaan yhteen. Ennakkoon vahvin joukkue lähtee viimeisenä ajamaan takaa edellä lähteneitä. Käytännössä aikahyvitykset ovat pienempiä kuin todelliset erot, eli viimeisenä lähtevät tulevat ensimmäisinä maaliin. Arvio on, että nopeimmalta joukkueelta menee noin kaksitoista tuntia.

Jo ensimmäisellä vaihtopaikalla Sauvon Suojalassa aisti uuden Impivaaran viestin hyväntuulisen ilmapiirin. Juostaan ja suunnistetaan metsässä tosissaan, mutta ei kuitenkaan otsa kurtussa. Kilpailuun ensimmäisenä matkaan lähtenyt Rasti-Piikkiön viestinviejä Jarkko Hiltunen oli vaihtopaikalla yhtä hymyä, vaikka yli kolmentoista kilometrin matka söi voimia.

– Tärkeä tapahtuma, koska tämä saattaa olla ainoa viestikisa meille tällä kaudella. Ihan harrastelijaporukalla mennään tänään. Ei ole varsinaista tulostavoitetta. Nautitaan, kertoi Rasti-Piikkiön Hiltunen.

Impivaaran viesti oli nyt ensimmäistä kertaa, mutta tapahtuman uusiminen lienee mielessä.

– Moni on jo sitä ehdottanut, mutta normaalisti suunnistajien kilpailukalenteri on kesällä melko täynnä. Elokuun alku voisi olla valoisuuden kannalta vielä mahdollinen.

Hiltusen 13,6 kilometrin avausmatkalla oli useita rasteja. Ne löytyivät ilman suurempia ongelmia.
Vaihto on tapahtunut. Uusi viestinviejä matkaan.
Ensimmäisen Impivaaran viestin ensimmäinen haastattelu on menossa. Jarkko Hiltunen saa kertoa tuoreet tunnelmat omasta osuudestaan.

ETUSIVU

Yhteistyössä

Jälkipeli kurkistaa kulissien taakse.
Nostaa esiin urheilun arjen sankareita ja mielenkiintoisia tarinoita, jotka harvemmin saavat julkisuutta. Yli lajirajojen. Herkullisimmatkaan tarinat eivät katoa, vaan löytyvät Jälkipeli-sivuilta. Kerro oma ehdotuksesi, niin Jälkipeli tulee paikalle!