Jonne Virtasen TUTO Hockey järjesti hyvät avausbileet – Jokerit tuo lisämausteen Mestikseen

Viime kevään isoin TUTO Hockey -uutinen oli uuden päävalmentajan julkistaminen. Jonne Virtasen nimen julkaisu synnytti seuran Facebook-sivuilla satoja peukutuksia. Harva valmentaja Mestiksen tasolla, vieläpä noviisi, on saanut etukäteen yhtä positiivisen vastaanoton.

Syykin on selvä. Harva kiekkovalmentaja on yhtä sosiaalinen ja ulospäin suuntautunut kuin ”Monni” Virtanen. Edellisellä kerralla, kaudella 2019-2020, Jonnen pukiessa TUTOn pelipaidan yllensä pelaajana muutamaan otteluun, olivat media ja kannattajat intona paikalla.

Viime kevään pudotuspelisarjassa Kiekko-Espoota vastaan nähtiin taisteleva ja tunteita herättävä TUTO. Kupittaan yleisö piti näkemästään. Irvileuat ovatkin hyväntahtoisesti todenneet, miten uudella valmentajalla on helppo tehtävä. Jatketaan samaan malliin, miten viime kausi päättyi.

Päävalmentaja Virtanen on kesän aikana astunut useasti kameran eteen kertoakseen, missä nyt mennään ja mitä tulevalla kaudella on odotettavissa. Ilmiselvästi kannattajien keskuudessakin on menossa hyvä pöhinä, niin kuin aina ennen kauden alkua. Mutta nyt Virtasen ansiosta ennakko-odotukset ovat isommat.

Lisämausteen Mestikseen tuo Helsingin Jokereiden paluu, TUTO Hockeyn viikonlopun harjoitusturnauksen ensimmäinen vastustaja. Turkulaisorganisaatio oli järjestänyt Kupittaalle hyvät avausbileet livebändeineen. Seuran tuore toimitusjohtaja Kimmo Hollmenkin oli aivan töpinöissään, olihan kyseessä miehen uran ensimmäinen kotiottelu TUTOn toimitusjohtajana.

TUTO Hockey ja Jokerit (2-3) tarjosivat laadukkaan harjoitusottelun, jossa hesalaiset olivat maalin verran parempia.

Päävalmentaja Virtanen lupaili ennen ottelua Turun Sanomien haastattelussa mielenkiitoisia otteita omalta joukkueeltaan.

Haluan, että joukkue menee niin perkeleesti. Olen sanonut joukkueelle, että yli saa mennä, mutta vajaaksi ei saa jäädä. En todellakaan halua katsella mitään keskialueen seisoskelua. Yritystä sen sijaan on löydyttävä. Ja kun menee täysillä, järki ei aina pysy mukana menossa. Sen ymmärrän. Sitä sen sijaan en ymmärrä, jos ei nyt anna kaikkeaan.

Paikalla Kupittaalla myöhäisillan ottelussa oli myös TUTO Hockeyn piinkova kannattaja Kimmo Välikoski. Hän on aitiopaikalta nähnyt jo useita kauden avauksia. Kysytään häneltä, miten valmentaja Virtasen tulevan kauden lupaukset näkyivät Jokerit-ottelussa.

– Puolustuksessa näytti vielä siltä, että homma on kesken. Ketjujen sisällä on hakemista, esimerkiksi kuka ottaa kenetkin. Laukauksia pitäisi tulla enemmän, nyt meni liikaa syöttelyksi.

– Peli oli kuitenkin viihdyttävämpää kuin viime kaudella. Tänään nähtiin vielä vauhdikkaampaa jääkiekkoa. Muutama kontrollilähtö piti ottaa. Vihellyksen jälkeen oli pientä nujakointia vastustajan kanssa. Näki, että tunnetta oli mukana, vaikka olikin harjoitusottelu. Toisessa erässä alkoi tulla taistelevia pareja kentälle. Latausta oli, etenkin heti ensimmäisen erän alussa.

– Joukkueessa on nyt hyvä materiaali, mistä kehittyä. Illan ottelu oli pelillisesti jo hyvä. Päivän toisessa ottelussa Kiekko-Espoo vaikutti kuitenkin olevan vielä tällä hetkellä TUTOa ja Jokereita hieman edellä. Kun mukaan lasketaan turnauksen neljäs joukkue Ketterä, niin mukana on mahdollisesti Mestiksen tulevan kauden parhaat joukkueet.

ETUSIVU

Yhteistyössä

Jälkipeli kurkistaa kulissien taakse.
Nostaa esiin urheilun arjen sankareita ja mielenkiintoisia tarinoita, jotka harvemmin saavat julkisuutta. Yli lajirajojen. Herkullisimmatkaan tarinat eivät katoa, vaan löytyvät Jälkipeli-sivuilta. Kerro oma ehdotuksesi, niin Jälkipeli tulee paikalle!