Kaarinassa alkaa olla jo farssin piirteitä – melkoista tekohengitystä

Emoseura Ura Basket ry, jonka näpeissä on seuran edustusjoukkueen sarjapaikka, ei lähtenyt edes hakemaan joukkueelle liigalisenssiä. Siitäkin huolimatta edustusjoukkueen taustaorganisaatio VS Basket toimitti itse Koripalloliitolle alustavan lisenssihakemuksen – siinä toivossa, että tapahtuisi suuri ihme.

Ihme tarkoittaisi sitä, että seuraavien päivien aikana pitäisi tilille kilahtaa 200 000 euroa rahaa. Ainakin sata tonnia pitäisi saada ensi hätään. Puhelinlinjat ovat käyneet kuumina Luxemburgin suuntaan.

Korisliigan lisenssit päätetään lopullisesti 17. kesäkuuta. Jos Ura Basketin lisenssi hyväksyttäisiin, se tarkoittaisi sitä, että muun muassa rästissä olevat pelaajapalkkiot olisi maksettu. Toistaiseksi tilanne on kuitenkin se, että Uralla ei ole tilillä rahaa. On vain velkoja. Ei ole myöskään ainuttakaan pelaaja eikä yhtäkään valmentajaa.

Koska ulkopuolisille kaarinalaisen seuran organisaatiorakenne on hämärä, voisi olettaa, että edustusjoukkueen kimurantti tilanne ja epämääräinen julkisuus alkaisi rassaamaan emoseurankin toimintaa – etenkin, kun kaikki toimivat saman seuralogon alla.

Jos Pierre Ernst päättäisi jälleen avata lompakkonsa nyörejä, se tarkoittaisi ainoastaan samanlaisen hullumyllyn jatkumista. Viimeistään kauden päätyttyä Kaarinassa oltaisiin jälleen tutussa tilanteessa. Niin kauan, kun suunnitelma nojaa Ernstin rahoihin, tulevaisuus on epävarmaa.

Jos ja kun liigaseuran taival päättyy, nostetaan Uran miesten ykkösjoukkueeksi seuran Divisioona B:ssä eli kolmostasolla pelaava joukkue, jota on toistaiseksi nimitetty kehitysjoukkueeksi. Pitää myös muistaa, että Uralla on edustusjoukkueen taustalla laaja juniorituotanto ja laadukas valmennusosaaminen. Sieltä on järkevää ammentaa uutta pelaajamateriaalia edustusjoukkueen käyttöön tulevaisuudessa.

Seitsemän miljoonaa euroa maksava Valkeavuoren liikuntahalli on rakenteilla Veitenmäentien varteen. Valkeavuori tarjoaa Uran omille joukkueille oman ”pesäluolan”. Nyt Ura Basketilla on vuoroja pienemmissä saleissa eri puolilla kaupunkia. Uusi halli avaa mahdollisuuksia kasvattaa toimintaa ja laadun korottamista. Koripallo voikin enemmän kuin hyvin Kaarinassa.

ETUSIVU