Kaarinassa ei laiteta päätä pensaaseen

Turkulaiset jatkavat jo ensi sunnuntaina koripallon divisioona B:n finaaleissa. Kaarinalaiset lähtivät ennenaikaiselle kesälomalle.

Päätä ei kannata kuitenkaan tappion myötä tyrkätä Kaarinassa pensaaseen. Ura Basket ja Kristika Turku tarjosivat paikallispeleillään loistavaa viihdettä alueen koripallon ystäville. Tiukka ottelusarja ja täydet katsomot, niin Nunnavuoressa kuin Littoisten monitoimitalollakin, olivat koriksen parasta pr-viihdettä.

Voisin äkkiseltään kuvitella, että Kaarina on pieni Turun kupeessa sijaitseva nukkumalähiö. Kun olen päässyt läheltä seuraamaan paikallisten urheiluseurojen toimintaa ja ottelutapahtumia, niin voin aistia, miten jokaisella joukkueella on vahva kaarinalainen identiteetti – oli sitten kyseessä Ura Basket, KaaPo tai Kiekko-Pojat.

Melko harvoin näkee, miten itse kaupunginjohtajakin istuu kannustamassa oman kylän poikia. Ei kiristävä kravatti kaulassa pönöttäen vip-katsomossa, vaan kaikkien muiden kannattajien joukossa kotijoukkueen väreihin pukeutuneena!

Littoisten monitoimitalon parkkipaikat täyttyvät jo hyvissä ajoin ennen Ura Basketin kotiotteluiden alkua. Matti myöhäiset joutuivat käyttämään varsin luovia ratkaisuja, kenen nurmikolle sijoittaisi autonsa matsin ajaksi. Hallin viereinen huoltoasemakin on oivaltanut tarjoamaan menovettä shokkihintaan aina, kun Ura Basket pelaa.

Vaikka Kaarinassa pelataan valtakunnan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla, on ottelutapahtumaan panostettu. Yleisö elää otteluissa mukana, rummut pärisevät ja tanssitytöt esiintyvät. Ja mikä parasta: Ura Basketin lehdistötilaisuuksissa tarjoillaan Turun alueen parhaimmat pullakahvit!

Uran ja Kristikan välinen ero runkosarjassa ja pudotuspeleissä oli marginaalinen. Silti ehkä joku voisi todeta vallan vaihtuneen. On nimittäin mennyt jokunen vuosi siitä, kun turkulaiset ovat olleet sarjataulukossa kaarinalaisia edellä.

Kristikan seuraava vastustaja PuHu Juniorit lähtee finaalisarjaa ennakkosuosikkina. Tämä sopii mainiosti Kristikan valmentaja Juha Ruohoselle. Puskista on hyvä iskeä. Vielä on muistissa tammikuun vieraspeli Vantaalla, jossa Kristika hienon loppukirin ansiosta voitti Pussihukat. Miksi sama ei voisi toteutua uudestaankin.

PuHun ja Kristikan väliset finaalit käynnistyvät Vantaalla Martinlaakson koululla sunnuntaina 19.3. Jälkipeli on tietysti silloinkin paikalla! Finaalit pelataan paras viidestä -systeemillä. Finaalien voittaja nousee miesten I-divisioona A:han. Finaalien häviäjä pelaa paras kolmesta -ottelusarjan I-divisioona A:n viimeiseksi tulleen joukkueen kanssa ja ottelusarjan voittaja pelaa ensi kaudella I-divisioona A:ssa.

Ensi kaudella Turun alueella saattaa olla yksi joukkue divisioona A:ssa ja toinen divisioona B:ssä. Paljon on myös mahdollista, että ensi kaudella nähdään jälleen kiihkeitä paikallisotteluita samalla sarjatasolla Uran ja Kristikan välillä. Ja eri asia on, mitä kevät tuo tullessaan. Toteutuvatko aina kauden päätteeksi vellovat huhut ylemmällä sarjatasoilla pelaavien seurojen talousongelmista ja sarjanpaikan luopumisista?

ETUSIVU

Yhteistyössä

Jälkipeli kurkistaa kulissien taakse.
Nostaa esiin urheilun arjen sankareita ja mielenkiintoisia tarinoita, jotka harvemmin saavat julkisuutta. Yli lajirajojen. Herkullisimmatkaan tarinat eivät katoa, vaan löytyvät Jälkipeli-sivuilta. Kerro oma ehdotuksesi, niin Jälkipeli tulee paikalle!