Kaarinassa näytetään vihreää valoa liiganousulle

Nälkä kasvaa pelatessa. Vielä kauden alussa Kaarinassa suhtauduttiin varauksella Korisliigaan nousulle. Vasta viime keväänä Ura Basket oli nostettu kabinettipäätöksellä valtakunnan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. Nousu pääsarjaan jo heti tämän kauden päätteeksi kuulosti vielä silloin liian haasteelliselta.

Mielet kuitenkin muuttuivat. Runkosarjan toinen sija lupaili menestystä myös Divisioona A:n pudotuspeleissä. Nousu Korisliigaan on niin suuri kiihoke, että mahdollisesta noususta on vaikea kieltäytyä. Etenkin nyt, kun Korisliiga laajenee ensi kaudeksi kahdentoista joukkueen sarjaksi. Divisioona A:n voittaja nousee suoraan. Sarjakakkonenkin pääsee vielä karsimaan noususta Korisliigan jumbon kanssa.

– Seuran hallitukselta on saatu lupa nousta, kunhan joukkueen talous ja peliesitykset ovat kunnossa. Haluamme nousta Korisliigaan urheilullisin perustein eli pelaamalla, ei kabinettipäätöksellä, kertoo Ura Basketin GM Petri Mäkitalo, jonka vastuulla ovat muun muassa edustusjoukkueen talous ja pelaajasopimukset.

Mitä mahdollinen nousu Korisliigaan edellyttäisi seuralta?

– Budjetti vähintään kaksikertaistuisi, ja silti se olisi vielä liigajoukkueen pienimmän budjetin tasolla. Osalla yhteistyökumppaneilla on jo meidän kanssa liigasopimus. Muiden kanssa on aloitettu alustavat neuvottelut mahdollisesta liigapaikasta.

Mitä nousu edellyttäisi tulevalta joukkueelta?

– Pelaajat ovat jo miettineet, kannattako pudotuspelejä pelata. Pidämme joukkueelle tiedotustilaisuuden, jossa kerromme, mikä on seuran tahtotila. Liigajoukkueen runko tulisi nykyisistä pelaajista. Sen lisäksi tarvitsemme yhden kotimaisen ja neljä jenkkiä. Olisihan se hienoa pelata vain kotimaisin voimin, mutta se ei ole mahdollista.

Ura Basketin suurin ongelma on tällä hetkellä sopiva pelipaikka. Littoisten monitoimitalolla ei pelata Korisliigan otteluita. Uusi halli on suunnitteilla Kaarinan keskustaan, mutta se valmistuisi ehkä vasta vuoden 2020 lopussa. Yli seitsemän miljoonaa maksavan liikuntatilan rakentaminen on herättänyt myös hieman närää kaupunkilaisissa. Ohituskaistaa edenneet suunnitelmat ovat saaneet osin ristiriitaisen vastaanoton homekouluista kärsivässä Kaarinassa. Tosin uusi liikunta- ja palloiluhalli olisi myös koululaisten käytössä.

– Halli rakennetaan. Se on meille luvattu. Rakennustöiden alkamisajankohta ei ole vielä tiedossa. Tarvittava raha on varattu ja nyt poliittiset päättäjät miettivät, onko halli erillinen vai sovitetaanko se kaupungin koulujen tarpeisiin.

Jos Ura Basket pelaa jo ensi kaudella Korisliigassa, missä kotiottelut pelattaisiin?

– Kupittaan palloiluhallissa. Tosin tuskin pääsimme sinne säännöllisesti harjoittelemaan.

Ura Basket aloitti pudotuspelit pudottamalla Jyväskylän edeten näin välieriin. Kolmella voitolla pääsee välieristä ratkaiseviin finaalipeleihin. Ura Basket on toistaiseksi niitä harvoja seuroja, jotka ovat nyt ilmaisseet julkisesti halukkuutensa sarjanousuun. Käytännössä voi syntyä erikoinen tilanne, jos nousukarsinnat voittaakin joukkue, joka ei todellisuudessa halua nousta. Ura Basket on päättänyt nousta vain pelaamalla.

– Jos emme ole pelaamalla kärjessä, ei olisi järkevää nousta.

Katseet kääntyvät myös Turun suuntaan. Kristika Turku jatkaa myös välieriin pudottamalla Lahden. Turussa halliolosuhteet ovat kunnossa. Mahdollisuus nousta jo nyt Korisliigaan mietityttää varmasti turkulaisen joukkueen taustajoukkoja.

ETUSIVU

Yhteistyössä

Jälkipeli kurkistaa kulissien taakse.
Nostaa esiin urheilun arjen sankareita ja mielenkiintoisia tarinoita, jotka harvemmin saavat julkisuutta. Yli lajirajojen. Herkullisimmatkaan tarinat eivät katoa, vaan löytyvät Jälkipeli-sivuilta. Kerro oma ehdotuksesi, niin Jälkipeli tulee paikalle!