Niclas Luceniuksen kaksi eri persoonaa

Yhteensä kahdenkymmen ottelun pelikielto yhden kauden aikana on melkoinen saavutus. Tuto Hockeyn Niclas Luceniuksen viimeisin tempaus, luistimella potkaiseminen, kasvatti turkulaisen “kakkua” kolmellatoista ottelulla.

Pitkä pelikielto vaikeuttaa Tuto Hockeyn taivalta Mestiksen pudotuspeleissä, mutta se vaikeuttaa myös Luceniuksen lätkästä saatavaa toimeentuloa ja urahaaveita. Mahdollisesti pelikielto ulottuu pitkälle ensi kaudelle.

Rangaistuksen pituudesta voidaan olla montaa mieltä, mutta kukaan ei voi pitää tekoa hyväksyttävänä, ei edes Luceniuksen työnantaja Tuto Hockey.

– Erittäin harvoin lähden tapauksia tuomitsemaan julkisesti, mutta tässä tilanteessa sanoisin poikkeuksellisesti, että teko oli typerä. Pelikiellon pituudesta en voi lähteä avoimeen keskusteluun, koska se tarkoittaisi minulle sakkoja. Pelaaja eli tässä tapauksessa Lucenius tekee valituksen urheilijan oikeusturvalautakunnalle. Se ottaa kantaa, oliko tuomion pituus kohtuuton. Asia on seuran sisällä jo käsitelty ja pelaajaa ei ole taputeltu, kertoi Tuto Hockeyn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola.

Useissa seuroissa viimeisten vuosien aikana kiertänyt Niclas Lucenius palasi viime syksynä kotikaupunkiinsa Turkuun ja kasvattajaseuraansa. On väitetty, että Lucenius on maineensa vanki ja moni liigaseura olisi karttanut hankalana pidetyn pelaajan värväämistä. Niclas kertoo tarvittaessa oman mielipiteensä. Joku valmentaja voi tulkinta sen ongelmana.

Tuto Hockeyn ja Luceniuksen nykyinen valmentaja Miika Elomo on usein haastatteluissa todennut, miten Luceniuksen ongelmapelaajan maine on liioittelua. Miehet tuntevat toisensa jo pidemmältä ajalta.

Elomo arvostaa pelimiehen taitoja sekä halua haastaa kokemuksellaan valmentajan näkemyksiä. Siitä osoituksena on myös Luceniuksen valinta joukkueen kapteeniksi. Ja mikä tärkeintä joukkueen ja valmentajan kannalta, pelikielloista huolimatta Lucenius on pitänyt päässään kultaista kypärää joukkueensa parhaimman pistenikkarin tunnuksena. Lucenius teki tällä kaudella Mestiksen runkosarjassa 40 ottelussa 13+39=52 tehopistettä.

Itse teko oli sellainen, että siitä pitää antaa tuomio. Potkaisusta ovat varmasti kaikki yhtä mieltä. Tuomion pituus synnyttää jo erilaisia mielipiteitä. Jokipoikien ranskalaispakki Fabien Bourgeois sai potkaisustaan tällä kaudella kahden ottelun pelikiellon. Luceniuksen syntisäkissä painoi kaksi edellistä pelikieltoa. Kolmentoista ottelun pelikielto on tyly, sillä se kohdistuu pelaajan työllistymiseen. Kun Luceniuksen kohdalla on kyse seurahistorian parhaimmasta pelaajasta, pelikielto vaikuttaa myös Tuto Hockeyn kevään pudotuspelien menestykseen.

Tuton otteluita radioon selostava Jani Säteri voi ilmaista mielipiteensä ilman sakkojen pelkoja. Hän tuntee turkulaisjoukkueen pelaajat hyvin, mutta ei lähde hänkään puolustamaan ystävänsä törkytekosia. Jääkiekko on kuitenkin peli, jossa pelaajilla on usein kaksi erilaista persoonaa. Kaukalossa sattuu ja tapahtuu, mutta kaukalon ulkopuolella tulee esiin tyystin toisenlainen persoona. Näin myös Niclas Luceniuksen kohdalla.

– Niclas Lucenius on poikkeuksellisen lahjakas ja pelaa nyt väärässä sarjassa. Hän on Mestiksessä sekunnin tai pari edellä peliä. Nicklas on pelien ulkopuolella todella rauhallinen. Kaverista ei mitään negatiivista sanottavaa. Lucenius on yksi mukavimmista jätkistä kaukalon ulkopuolella, mitä tunnen jääkiekkoilijoista.

ETUSIVU

Yhteistyössä

Jälkipeli kurkistaa kulissien taakse.
Nostaa esiin urheilun arjen sankareita ja mielenkiintoisia tarinoita, jotka harvemmin saavat julkisuutta. Yli lajirajojen. Herkullisimmatkaan tarinat eivät katoa, vaan löytyvät Jälkipeli-sivuilta. Kerro oma ehdotuksesi, niin Jälkipeli tulee paikalle!