Korona kurittaa, mutta onneksi voi käyttää mielikuvitustaan – Loimun kannattajat ovat virtuaalimatkalla pohjoisessa

Aikana, kun korona kurittaa, niin silloin päästetään mielikuvitus valloilleen. Kun yleisöä ei saa ottaa ottelutapahtumiin, useat sisäpalloiluseurat ovat käynnistäneet pikavauhdilla mielenkiintoisia tukikampanjoita. Niiden avulla pyritään kompensoimaan tulomenetyksiä.

Ja mielikuvitusta on todellakin käytetty!

Miltä kuulostaa mahdollisuus päästä yhden pelin ajaksi joukkueen kolmanneksi huoltajaksi? Hieman isommalla summalla pääsee kokemaan kokonaisen päivän ajaksi, millaista on pääsarjatason lentopalloilijan arki. Jos taitoa riittää, niin voi kokeilla Mestaruussarjaottelussa yhtä syöttövuoroakin.

Raision Loimussa on pähkäilty, miten elintärkeää kassavirtaa voitaisiin luoda aikana, kun kulut juoksevat, mutta pääsylipputuloja ei kerry. Taloutta paikataan myymällä pääsylippu joukkueen Pohjois-Suomen virtuaaliselle pelimatkalle.

– Aluksi tätä ideaa pidettiin outona, mutta ei pitkään. Se alkoi kuulostaa järkevältä. Itsekin kommentoin kännykälläni usein kavereiden kanssa ottelun kulkua esimerkiksi lätkämatseissa. Tämä idea voisi toimia, ei pelkästään lentopallon vieraspelimatkoilla, vaan myös kotiotteluissakin. Yleisö voisi kommentoida keskenään ottelusta. Esimerkiksi nuorilla on erilaiset tavat kuluttaa urheilua.

Loimun joukkue on tietysti itse pelipaikalla jo tänään tiistaina Rovaniemellä ja huomenna keskiviikkona Oulussa. Loimun kannattajat pääsevät mukaan virtuaalisesti liittymällä WhatsApp-ryhmään. Paikka irtoaa aitiopaikalta 30 eurolla.

Otteluiden aikana ryhmäläisillä on mahdollisuus kommentoida ottelun kulkua. Paikan päällä ovat mukana myös todelliset asiantuntijat, Loimun pitkäaikaiset pelaajat Ville Kakko ja Marko Rantanen. He kertovat ryhmäläisille näkemyksiään. Parivaljakolle voi myös lähettää kysymyksiä pohdittavaksi.

– Osa varmasti samalla seuraa ottelua Ruutu Plussan tai Mestaruusliigan reaaliaikaisen livescoren kautta. Ja juuri saamani tiedon mukaan Loimun peleissä usein nähty mentalisti Pete Poskipartakin on ilmoittautunut ryhmään mukaan. Eihän sitä tiedä, vaikka nähtäisiin joku temppukin pelin jälkeen.

Eikä tässä vielä kaikki.

Fanimatkalaiset pääsevät mukaan myös bussimatkalle. Näin on tilaisuus keskustella ikään kuin bussin penkillä itsekin istuen. WhatsAppiin tulee päivityksiä, kuulumisia ja videotervehdyksiä bussimatkan aikana.

– WhatsApp-ryhmä voisi toimia myös koronan jälkeenkin. Jatkossa, kun korona-ajan tuen tarve on pienempi, niin WhatsApp-ryhmään kuuluminen olisi edullisempaa.

Perinteisin varanhankintamenetelmä on tukilippujen myynti seuran kannattajille ja yrityksille. Lentopallossa moni seura onkin käynnistänyt jo omansa. Myös Loimu.

Viime keväänä, kun rajoitusten myötä kotiotteluiden kassavirta tyrehtyi, Loimussa käynnistettiin tukikampanja. Sen nimi oli ORANSSI SYDÄN. Sen avulla toivottiin tukea niiltä ihmisiltä ja yrityksiltä, joille Loimu on merkityksellinen. Nyt kampanja on saanut jatkoa, ORANSSI SYDÄN 2.

– Ensimmäinen tukikampanja vuosi sitten meni tosi hyvin. Mukaan lähti paljon yksityisiä ihmisiä, osa isommilla, osa pienimmillä summilla. Kerätty summa, 17 550 euroa, oli silloin iso apu. ORANSSI SYDÄN 2 on nyt kerännyt ensimmäisen viikon aikana jo liki kymppitonnin. Seuran sivulle tulee päivitettyä tietoa summan kerääntymisestä.

Vaikka varainhankinnassa voi käyttää mielikuvitusta, pitää kuitenkin ottaa huomioon viranomaisten määräykset.

– Tukikampanjan pitää aina olla verotuksellisista syistä vastikkeellista. Pelkkää tukirahaa ilman Poliisilta saatua rahankeräyslupaa ei voi kerätä. Eikä vastike voi olla mitä tahansa, esimerkiksi pelkkä seuran logolla varustettu tarra ei riitä. Yleensä tukikampanjan avulla myydään ottelulippuja. Meidän tapauksessa nyt myyty lippu on voimassa kevään otteluissa, kun yleisöä taas pääsee katsomoihin. Muussa tapauksessa lipun voi käyttää ensi kaudella.

WhatsApp-ryhmään juuri tulleen viestin mukaan alkulämmöt sujuvat hyvin pohjoisen pakkasissa.

ETUSIVU

Yhteistyössä

Jälkipeli kurkistaa kulissien taakse.
Nostaa esiin urheilun arjen sankareita ja mielenkiintoisia tarinoita, jotka harvemmin saavat julkisuutta. Yli lajirajojen. Herkullisimmatkaan tarinat eivät katoa, vaan löytyvät Jälkipeli-sivuilta. Kerro oma ehdotuksesi, niin Jälkipeli tulee paikalle!